Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2014-08-26 09:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:house md

medkopsavilkums uz vasaras beigām.

īstās lēkmes nav bijis kopš maija [fjū], tomēr priekšvēstneši vēl joprojām nāk regulāri aptuveni reizi mēnesī ar vājumu, stīvumu, stiprām konvulsijām/krampjiem, paaugstinātu uzbudinātību, atmiņas/spriestpējas akūtu pasliktināšanos uz pāris diennaktīm vai mazāk. aknu marķieri bija daļēji normalizējušies, bet dzelzs joprojām spītīgi turas virs normas (nepsihoju tikai tāpēc, ka feritīns ir normāls, tātad lai kas arī tur peldētu asinīs, patoloģiska nogulsnēšanās audos šobrīd nenotiek) (NB - kā reiz pienācis laiks analīzes atkārtot).

man tas viss joprojām izskatās pēc neskaidras etioloģijas toksikozes (rau, kad gulēju teltī visa tāda vīnā, alū, uzlējumā un kanabinoīdos, lenora arī sūdzējusies, ka esmu viņu nospārdījusi, a es parasti guļu kā baļķis, un es negribētu redzēt savus aknu marķierus nākamajā rītā).

kaut kad uzskrēju uz ielas m. tantei, ar kuru mēs abas izliekamies, ka ģimenes naida nav. pajautāju, vai tiešām, tiešām m. nekad nav bijusi dzelte. atbildēja: nezinu, mums visiem (ģimenē) ir dzeltena āda. muahahā.

ik pa brīdim pieķeru sevi dusmojamies uz m. ne tāpēc, ka viņš būtu nevesels, bet tāpēc, ka viņš nedara visu, lai izveseļotos. pareizāk sakot, pēc saviem kritērijiem dara - priekš cilvēka, kurš 2004., neveiksmīgi lecot no jumta ielauzis abas kājas un trīs nākamos mēnešus nespēja normāli pastaigāt, tomēr nevērsās pie traumatologa vai tml (viens celis joprojām izskatās dīvaini), ir noticis Milzu Progress. bet ne priekš manis - es būtu šturmējusi visas medicīnas iestādes tuvējo 200 km radiusā un aizsūtījusi matu šķipsnu kaut kur nezin kur un vispār, karoče, Izrādītu Iniciatīvu, tāpēc atsevišķos brīžos jūtos kā gruzdoša pagale. gribas ātri viņā iemiesoties un izdarīt Visu Labāk. attiecīgi, gribas sākt studēt melno maģiju (vienīgais ezotērētais novirziens, kurš konceptuāli simpatizē)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]crescendo
2014-08-26 15:16 (saite)
Tīri npidienīga interese no malas - pie ģenētikas pētniecības vēl neesat ķērušies? Tur droši vien viss pašiem (jo tie sū ir reti un neviens visus nezin, kur nu vēl te), bet nu pie tik dīvainām kombinācijām...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2014-08-26 16:04 (saite)
protams, ka esam :)

ir nosūtījums uz ģenētikas laboratoriju uz žilbēra sindromu, ko vēl neesam izmantojuši, jo, lai gan tas pat varētu būt komplektā, ž. sindroms ir labdabīgs stāvoklis un dzīvību nemaitā.

citi, kas der pēc simptomiem:
vilsona slimība - izslēgta
hemohromatoze - der, ja vien būtu paaugstināts arī feritīns, ne tikai dzelzs, BET (man šķiet) var būt tā, ka vegānisms (mazāk dzelzs uzturā) to lietu kontrolē un traucē slim;ibai progresēt (arī diagnosticēt traucē)

mans mīļākais variants - akūtā porfīrija, BET infektoloģijas centrs to nepārbauda ar analīzēm, tikai ar biopsiju, kuru taisīs, ja būs pārliecinoša lēkme vai rādītāji atkal ies uz leju.

citus variantus iedomāties nevaru, bet varbūt ir kāds gudrāks par mani...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2014-08-26 16:17 (saite)
Ģenētika pagaidām ir dārgs prieks diemžēl, ja nu vienīgi izdodas kādus pētniekus ieinteresēt. Hemohromatozi sekvencēja pirms pāris gadiem Stradiņi, bet tur laikam beidzās. Porfīrijas internets saka ka tuvākais Tartu un Varšava nodarbojas tā, ka nopietnāk. Bet nu jā, ja pašam negribās sevi pārvērst par petījumu objektu, tad nez vai kaut kas sanāk :/ atliek cerēt, ka intensīvā sekvencēšanas palētināšanās sasniegs arī šo jomu un drīz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2014-08-26 16:20 (saite)
"bet nu jā, ja
pašam negribās sevi pārvērst par petījumu objektu, tad nez vai kaut
kas sanāk" ---> jā, tā m. gadījumā būtu vislielākā problēma :/

pagaidām iztiekam ar informācijas ievākšanu par visiem jā un nē (ļ. labi, ka daudziem tie pārklājas - piemēram, pilnīgs alko aizliegums pie ikvienas no šīm kaitēm) un skatāmies, uz ko ir/nav reakcija pie saasinājumiem. eh.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2014-08-29 18:49 (saite)
ir jau arī tā, ka cilvēks ļoti nogurst no tām veselības hujņām un ārstiem, kas paži nezin ko darīt, kaut ko dara, kaut ko nedara
meh

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2014-08-29 19:05 (saite)
jā,
bet
nogurumu (un vienaldzību) var atļauties tikai veselie

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2014-08-29 19:08 (saite)
diemžēl. es gribētu, lai manā labā (un vietā) arī kāds tā pacīkstās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2014-08-29 19:08 (saite)
a kā tev process virzās?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2014-08-29 19:15 (saite)
nu, gin. bija ļ.izbrīnīta par maniem piedzīvojumiem licā, nākamnedēļ, kad beidzot iešu pēc pieraksta, lika paprasīt šiem izrakstu, kurā rakstīts, kas darīts/dots, kas jādara un vispār. pieļauju, ka šo vajag, lai mani DzN nepasūtītu, kad nu pienāks tā lielā diena. lol

un ģā nomainīta un normāla, bet mani šis viss jau kaitina un ir izbesījis, es tikai gribu piedzemdēt dēliņu, dienas pavadīt viņu bučojot un ucinot un lai man veselu mūžību nav jāiet ne pie viena ārsta

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2014-08-29 19:16 (saite)
uh. tad lai tā arī notiktu! :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?