Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2014-07-10 08:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
anti-veg.

esmu pasākusi kolekcionēt arī stāvokļus, kad veģetārisms/vegānisms ir kaitniecisks un pat nāvējošs. pagaidām kontā divas neapšaubāmas kaites, abas retas un ģenētiskas, bet tomēr: refsums (nez vai var atstiepties, bet nopietni sabojāt dzīvi un uztveri gan; totāla hlorofila nepanesība, attiecīgi, 80% veg pārtikas neder) un vilsons(beidzas ar aknu komu un aizliegto produktu sarakstā ir arī nozīmīgi veg proteīna avoti - rieksti, sēnes, mazākā mērā pākšaugi).
(cita lieta, ka stāvokļu, kurus var izraisīt un/vai strauji pasliktināt strictly olbaltumvielās bāzēta diēta [aļa atkinsa diēta], atrodas N reizes vairāk tādā pašā meklējuma periodā)

tad vēl randomā var izzvejot ko šādu:
http://www.holistichelp.net/why-you-shouldnt-be-vegetarian.html
(patīkami atšķiras no tml materiāla ar apokaliptisku noskaņu "vegāni mirs un drīz" neesamību, taču argumentācijā uzreiz krīt acīs paleo murgi no sērijas "graudaugi un pākšaugi ir ļaunumzz"* utt utml).

*cita lieta, ka līdzcilvēki man apkārt pārsvarā pārtiek no miltiem, miltiem, miltiem... un "gaļas"**, un beidzas tas hujova. atceros, ka tieksme visu, pat gurķus, apviļāt miltos un apcept, padarīja 20. gs. sākuma latviešu pavārgrāmatas man nelietojamas.

par "gaļu"** - vai nav tā, ka liela daļa t.s. gaļēdāju var itin viegli iedzīvoties tipiskos veg deficītos? jo, lai govs gaļā/pienā būtu, piemēram, vitamīni D vai B12, tai jāganās saulītē un jāgrauž nesterila zāle, nevis jānīkst industriālā fermā un jākošļā kombikorms. diez vai tādas govs gaļa būs daudz barojošāka, nekā hardcore ēnā tusnējošā vegāna gaļa. kreicfeldu-jakobu arī joprojām izārstēt nevar.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2014-07-10 10:00 (saite)
lūk, vietas teorija man šķiet so-so (ja neņem vērā ekoloģisko nospiedumu), drīzāk izmantošanas ilguma teorija der (piemēram, laktozes nepanesība reģionos bez piena lopkopības tradīcijām. lasi: gandrīz visā pasaulē). tāpat liela daļa mūsu ēdienkartes, kas tagad lieliski aug baltijā un ir pašsaprotama mums, vēsturiski nāk no vidusjūras reģiona/d-amerikas/tml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vaarna
2014-07-10 10:09 (saite)
protams, cilvēks pierod pie it visa ar laiku, nav vārdam vietas. bet nu, ja italiāni uzsēdinātu ik vakaru uz pāris aliņiem (nekādu vīnu), tad, pieļauju, kādu laiku būtu gremošanas problēmas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2014-07-10 10:11 (saite)
kā tad :)

/ķipa itālijā nedzer alu/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vaarna
2014-07-10 10:14 (saite)
nu, es domāju, ka italiānim ar vienu Porteri pietiktu visai dienai. Ok, dzeršanas un ēšanas tradīcijas tomēr atšķiras arī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2014-07-10 10:17 (saite)
aizej patusē ar itaļu erasmus studentiem bārā moon safari, tu ātri pārskatīsi šo teoriju :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vaarna
2014-07-10 10:22 (saite)
students vēl nav cilvēks ar lielo "C":)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lennay
2014-07-10 19:56 (saite)
Man piena nepanesība attīstījās pēc pārcelšanās uz dzīvi nepiena reģionā. Tb aizbraucot ciemā uz LV un kāri metoties virsū kādreiz mīļajiem piena produktiem (konkrēti jogurta un biezpiena izstrādājumiem - pats piens man vienmēr ir riebies), galīgi vairs nebija lāgā ap māgu ne gluži, bet strauji visādi iekaisumi (rūgšanas procesi?) sākās. Smirdēt arī (at)sāku. Tb sviedri kļuva nelāgi ož(?)oši. Izspriedām, ka pienskābās baktērijas to smirdēšanu izraisa. Nu un piena produkti vispār, izrādās, esot evil.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?