brookings - saruna [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

saruna [Nov. 10th, 2020|09:53 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 10th, 2020 - 01:28 pm
(Link)
un kura no divām pusēm ir tā ikdienišķi reaģējošā un kura - apokalpitiskā? Es teiktu, ka ļaudis, kuri ņem vērā epidemologu info, ir normāli, savukārt tie, kas spēj saskatīt tur kaut kādu lielās rokas vadītu vispasaules kultūriznīcināšanas aktu, ir nedaudz kukū. Bet pieļauju, ka pat šepat būs pulka noņēmēji tieši pretējam skatījumam - ka vīruss principā ir iesnas un visi, kas pret to izturas citādāk, ir idejōti, sorožīdpidermasonu sazvērestības marionetes.

jeb citiem vārdiem sakot - nebūt daļai no "woke" dirskursa var tikai, ja izkāpj no šī idiotiskā binārā pasaulsdalījuma/skatījuma.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:November 10th, 2020 - 01:55 pm
(Link)
Jā, es piekrītu, ka tie, kas ņem vērā epidemiologu (piemēram, Tegnela) ieteikumus, ir saprātīgi. Bet vairums valdību to nedara un veido politiku, kas ir balstīti uz daudziem faktoriem, ieskaitot, tā saucamo woke kultūru. Nu, valdībām jau tikai interesē tikt atkal ievēlētām, un tās darīs lietas, kuras vairāk atbalstīs cilvēki nevis epidemiologi.

Tāpat, ir milzīgs deniālisms par lokdauna radīto garīgās veselības krīzi. Reizēm vienkārši gribas raudāt par šo milzīgo absurdu, daudzajām pašnāvībām starp jauniem cilvēkiem (manas aptiekas klientiem bija 2) utt.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:November 10th, 2020 - 02:16 pm
(Link)
Ja sākam runāt par "pusēm", no kurām viena ir normālā un otra psihā, tad saruna beidzas tagad. Tas ir es mēģinu izkāpt no wokā diskursa, lai gan kur es varu izkāpt...no dīvāna sūdā, ja diena ir veiksmīga.

Anyway.

Es nedomāju, ka ir lielās rokas un žīdpidarmasoni, zelta miljards, un čipošana un kas tik ne vēl. Es domāju, ka ir parasta vēlme pēc drošības.

Šī vēlme kopā ar nespēju kontrolēt lielu cilvēku masu uzvedību rada pārspīlētas darbības no valdību puses. No otras puses, tā saucamā parastā tauta nojauš, ka kaut kur staigā bubulis, no kura viņus īsti nevar pasaragāt, un metas histērijā, jo mamma, tas ir, valdība, nav visuvarena un visulaba.

Saprātīgus ierobežojumus valdības nevar noteikt, jo tas ir sarežģīti, gan to izveidošana, gan izpildīšana. Tāpēc ir pa vienkāršo un tā, lai pat tante Bauskā uz trim minūtēm varbūt pārstātu dirsties. Pārspīlēti ierobežojumi ir neizbēgami, tiem ir jābūt pārspīlētiem, lai tie kaut drusku strādātu.

Par "epidemiologu info", te sākas problēmas. Pirmkārt, es esmu par stulbu, lai saprastu, kas ir epidemiologu info, un kas ir masu mēdiju cenšanās izpiest sensāciju no visa. Tas ir, kad parādījās jauna infekcija, no epidemiologiem un citiem speciālistiem nepārtraukti centās izspiest kaut kādus apgalvojumus, ar kuriem tad piemētāt pilnus tīklus, no "pofigs, iesnas" līdz "mēs visi mirsim". Kas bija pilnīgi aplam, jo labai, pamatotai informācijai ir vajadzīgs laiks. Daudz laika. Nē, vēl vairāk. Vairāk par piecām minūtēm, mhm. Vai pat vairāk nekā viena diena. Un vairāk, nekā mēnesis. Bet nevienam nav tik daudz laika.

Otrkārt, kuru "epidemiologu info" jāklausās? Viņu ir daudz, viņu viedokļi atšķiras un viņu modeļi un prognozes reizēm izrādās ar analfabētiskām kļūdām pildīti. Kas ir tikai normāli, nekļūdās tas, kurš neko nedara.

Bet valdībām ir jādara un politiķiem ir jādara. Un jamie tad arī metas darīt, orientēdamies uz maksimālu sava dibena piesegšanu.

Nja.

OK...lieki nosists laiks, man tā liekas. Nesakarīga vervelēšana, tāpat neviens to nelasīs, es pats nelasītu.

Staigāju maskā un nav nekādu problēmu ar to (jo man nav pašcieņas un lepnuma). Man paveicies, visi vecie radi ir sekmīgi apmiruši, es pats tagad esmu vecais rads. Palieku ar cerību, ka vakcīnas un zāles darbosies, un tās manā vietā uztaisīs daudz labāki un krietnāki cilvēki.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:November 10th, 2020 - 02:22 pm
(Link)
lasīju ... burvīgs bija :)
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:November 10th, 2020 - 02:57 pm
(Link)
Paldies.
From:[info]formica
Date:November 10th, 2020 - 02:55 pm
(Link)
Varturi dariitu pareizi, ja laikus nosleeptu datus par 'all cause mortality', 'excess winter deaths' utml kaitiigu statistiku ieprieksheejaas dekaadees

https://hectordrummond.com/2020/04/13/a-historical-perspective-on-winter-deaths/

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8747175/Covid-19-24th-common-cause-death-England-month.html
From:[info]xena
Date:November 10th, 2020 - 04:30 pm
(Link)
Paldies par šo komentu!
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:November 11th, 2020 - 09:33 am
(Link)
Ja lietotāji cibā vairs nevēlas kurbulēt fantāziju ventilatora darbināšanai, kā degvielu varbūt var izmantot mūsdienu aktualitātes.

Piekrītu par lielāko un svarīgāko daļu.
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:November 10th, 2020 - 03:54 pm
(Link)
Te ir problēma - dažādu epidemiologu info mēdz atšķirties.
From:[info]krishjaanis2
Date:November 11th, 2020 - 07:46 am
(Link)
Bet ja reiz labāk nebināri, tad kāpēc tu visu laiku iekrīti dotās binaritātes pareizajā pusē?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 11th, 2020 - 11:52 am
(Link)
tas ir kā ar šo klasiku, kuruvar piemērot paplašināti - es neesmu komjaunietis.. BET Partijai jāklausa