Es jau sen to biju pelnījusi...gandrīz 1.janvāris!
...nedarīt gandrīz neko, gulēt līdz vienpadsmitiem, lasīt ēdienu receptes internetā, cept ķirbi (viņš tak pats cepas, tas nav nekāds darbs!), domāt par plāniem pašai safabricēt falafeļus mājas apstākļos.
Man garšo falafeļi (drīkst, es izrunāšu ar mīksto ļ un vīriešu dzimtē, jo tā izklausās velnišķīgāk!), bet man šķiet, ka tas ir baigi grūti.
Nav ko smieties, man reiz sensenos laikos bija kolēģis vecpuisis. Viņam garšoja griķīši, bet viņš nemācēja tos pagatavot. Sēžam darba ēdnīcā, ēdam griķus, vecpuisis saka, ļoti garšīgi tie griķi, gribētos mājās pagatavot, bet es jau nemācēšu, tas laikam grūti.
Vispār man vajadzētu tīrīt māju, bet es negribu.
Labāk izlasīšu kaut ko interesantu, bet nevajadzīgu. Aizvakar, piemēram, izdzēru alu Žatecký Gus, kuru kāds bija atstiepis, un noskaidroju, kur atrodas Žateka vai varbūt Žateca (Saaz vāciski) un ko tur dara. Maza jauka pilsētiņa ar alusbrūzi un kaut kādiem slaveniem apiņiem.
Man garšo falafeļi (drīkst, es izrunāšu ar mīksto ļ un vīriešu dzimtē, jo tā izklausās velnišķīgāk!), bet man šķiet, ka tas ir baigi grūti.
Nav ko smieties, man reiz sensenos laikos bija kolēģis vecpuisis. Viņam garšoja griķīši, bet viņš nemācēja tos pagatavot. Sēžam darba ēdnīcā, ēdam griķus, vecpuisis saka, ļoti garšīgi tie griķi, gribētos mājās pagatavot, bet es jau nemācēšu, tas laikam grūti.
Vispār man vajadzētu tīrīt māju, bet es negribu.
Labāk izlasīšu kaut ko interesantu, bet nevajadzīgu. Aizvakar, piemēram, izdzēru alu Žatecký Gus, kuru kāds bija atstiepis, un noskaidroju, kur atrodas Žateka vai varbūt Žateca (Saaz vāciski) un ko tur dara. Maza jauka pilsētiņa ar alusbrūzi un kaut kādiem slaveniem apiņiem.
Santa&Barbarā vai tik nebija, nē, drīzāk Biotēkā, bet likās neadekvāta price-performance attiecība.
Ņem konservētos turku zirņus, sablenderē ar vārītiem burkāniem un pievieno daudz pētersiļus. Pārējo visu pēc garšas un patikas. Vienīgā jebļa bija ar piciņu/kotlešu veidošanu, jo līp pie rokām. Tāpēc to dara ar divām slapjām ēdamkarotēm, ātri uz plātnes vai gaļas dēlīša un uz pāris stundām saldētavā. Vēlāk tik atliek gatavo produkciju paķert no saldētavas un iemest verdošā eļļā. Viss.
Un tā vārīšana eļļā, tā man diezko nepatīk, Rīgas dzīvoklī galīgi nav kur likt izlietoto eļļu! Vasaras mājā īzī -izlej kompostā.
2. viss tas pats ar zirņiem no bundžas, ja negrib gaidīt, kamēr izmērcējas sausie zirņi. tad var gadīties, ka masa sanāk vairāk ta ka vienkārši humuss un pamīksta - var piejaukt mazliet turku zirņu miltus (vai parastos miltus). arī šos var cepenē, bet šie labāk cepas arī pannā uz plīts, ja gribas neveselīgo variantu. vai fritējas.
(FB vegānu grupā tieši nesen bija diskusija par dažādām falafeļu receptēm)
nu jā, šitai receptē nav arī burkānu, bet ir bulgurs un kinza.
Man sanāk laba mīkla tāpat, bet tur ir arī aprakstīts, kā rīkoties, ja kaut kas nesanāk. Es uztaisu tā pavairāk, izpļocinu kartupeļu pankūku biezumā un lielāko daļu ielieku saldētavā ēšanai vēlāk. Tās ko gribās ēst uzreiz izcepu nelielā eļļas daudzumā uz pannas.