blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
00:39: Cēsis par Latvijas galvaspilsētu!
Tam ir visi vēsturiskie priekšnoteikumi. Un nav mazums analogu šodienas pasaules izkārtojumā.



http://www.apollo.lv/zinas/cesis-butu-gatavas-uznemties-galvaspilsetas-funkciju/617581

Comments

[User Picture]
From:[info]wowow
Date:23. Oktobris 2013 - 00:43
(Link)
Sen jau vajadzēja. Vismaz Saeimu pārcelt. Un Ministru kabinetu uz Valmieru, nebūs tālu.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:23. Oktobris 2013 - 00:45
(Link)
Jā! Un tad lai viņi te vārās pa savu provinci!
From:[info]hessin
Date:23. Oktobris 2013 - 00:44
(Link)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:23. Oktobris 2013 - 00:45
(Link)
nu piedo, nez kā tā gadījās:)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:23. Oktobris 2013 - 00:50
(Link)
bet, starp citu, tā tava saite vairs nedarbojas
From:[info]hessin
Date:23. Oktobris 2013 - 01:00
(Link)
dīvaini, man viss joprojām ok; pārbaudīju arī uz cita pārlūka.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:23. Oktobris 2013 - 07:38
(Link)
Jā, kāpēc gan ne. Zināmas problēmas varētu būt visiem ministriju darbiniekiem, kuru būtu jāmeklē jaunas dzīvesvietas tuvāk darbam, bet man kā iedzīvotājam patiesībā jau tās ministrijas ap stūri galīgi nav vajadzīgas...
From:[info]biezpientaure
Date:23. Oktobris 2013 - 08:54
(Link)
ES kontekstā vajadzētu taisīt tā, ka ik pēc 3-6 mēnešiem pārvācas no Liepājas uz Daugavpili. Varbūt pat rotē pa lielākajām pilsētām.
From:[info]unpy
Date:23. Oktobris 2013 - 09:27
(Link)
Starp citu, jau pirms gadiem bija doma centrālās valsts iestādes pa reģioniem izkaisīt. Ļoti prātīga doma, žēl, ka pārredzamā laika posmā nerealizēsies.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:23. Oktobris 2013 - 09:38
(Link)
Es nesaku, ka tas ir slikti, bet kāds tieši labums no tā paredzams?
From:[info]unpy
Date:23. Oktobris 2013 - 09:44
(Link)
Darba vietas reģionos + vienmērīgāka nodokļu plūsma + mazāki izdevumi nekustamo īpašumu apsaimniekošanai + sabalansētāka reģionālā attīstība
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:23. Oktobris 2013 - 10:10
(Link)
Hmm. Un kaut kādi mīnusi arī ir?
From:[info]unpy
Date:23. Oktobris 2013 - 10:21
(Link)
Īstermiņā - sarežģījums ar kaut vai potenciāli kvalificētiem darbiniekiem, kuriem varētu negribēties dzīvot kaut kur ellē ratā + zināmas neērtī bas brīžos, kad jāveido kaut kādas starpresoru darba grupas, kas, ņemot vērā mūsdienu tehnoloģiju līmeni, varētu gan būt atrisināms jautājums.
Rīgai, protams, būtu mīnusi no šī visa, bet īsti situācija ar Rīgu, kas ir puse no valsts, nav šobrīd normāla.

Citus būtiskus mīnusus ātrumā neredzu.

Ak, jā, pie plusiem - lai cik tas dīvaini neizklausītos, valsts pārvalde mums ir faktiski lielākā nozare, kas rada papildus apgrozījumu, attiecīgi - jaunas darba vietas visa veida pakalpojumu nozarēs, sākot ar veikaliem un beidzot ar pūdeļu frizētavām un kinoteātriem.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:23. Oktobris 2013 - 11:42
(Link)
> kad jāveido kaut kādas starpresoru darba grupas, kas, ņemot vērā mūsdienu tehnoloģiju līmeni, varētu gan būt atrisināms jautājums.

Tīri no praktiskā viedokļa noteikti; tai pat laikā, kad iedomājos, ka tomēr diezgan daudz praktiskā darba notiek klātienes tikšanos veidā -- piemēram, kad projektu noteiktās fāzēs ERAF centrālais projvads iet fiziski uz VARAM runāties un konsultēties reizi pāris nedēļās; tas pats ar CFLA; sanāksmes ar EP biroju, sanāksmes ar KISC, Saeima, KM, FM... tur ir tā lieta, ka epasti un videokonfences nereti tomēr nav īsti tas, kas klātienes tikšanās. Cilvēki uzvedās un attiecās pret citiem cilvēkiem savādāk, kad viņi tos redz klātienē.

From:[info]unpy
Date:23. Oktobris 2013 - 12:10
(Link)
No praktiskā viedokļa, tas ir ieraduma jautājums, klātienes tikšanos skaitu varētu stipri vien samazināt, jo liela daļa muldēšanas ir visnotaļ neproduktīva:))

Ieraduma un valsts pārvaldes darboņu izlaidība, ja klātienes tikšanās būtu tik ļoti nozīmīgas, nevarētu funkcionēt lielākā daļa uz projektiem orientēta privātbiznesa, kas strādā ar klientiem un piegādātājiem ārpus noteiktas teritorijas:))
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:23. Oktobris 2013 - 12:55
(Link)
Ā, tad es saprotu, tu savas padomnieka funkcijas veici strikti epastiski?
From:[info]unpy
Date:23. Oktobris 2013 - 13:02
(Link)
Šī piezīme būtu vietā, ja es valsts pārvaldē aicinātu birojus likvidēt vispār(izņemot frontofisu sadaļu, protams) un pāriet tikai uz attālināto darbu. Kas arī, principā, nav neiespējami, tikai kādu paaudzi par ātru šobrīd.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:23. Oktobris 2013 - 15:34
(Link)
Tava piezīme būtu vietā, ja tu nebūtu pieredzējis situācijas, kad mutiskās sarunās var darba jautājumus atrisināt daudz labāk, nekā oficiālā sarakstē.

Es gan anyway priecājos par domu sadalīt vp pa Latviju -- tas būtu fun, if not anywthing else. Bet nevajag tikai teikt, ka nekas tad nepaliks arī sliktāk.
From:[info]unpy
Date:23. Oktobris 2013 - 22:01
(Link)
Var, protams, ka var. Taču esmu bijis arī veselā lērumā galīgi neauglīgu sapulču, kurās ir bijusi pulcēšanās pulcēšanās pēc. + vēl ko esmu secinājis no savas pieredzes - lērumam birojkrātu nav saprotams, ka, lai dibinātu horizontālās saites ir varianti bez oficiozās sarakstes un jaukas tikšanās klātienēs. Pat to pašu telefonu nemāk lāga izmantot.

Man ir bijis lēvenis jauku un patīkamu sadarbības partneru, kurus vispār nekad neesmu sejā redzējis un ne tikai ārzemēs, arī tepat tēvzemes ietvaros. Personīgu kontaktu ļoti normāli var izveidot arī bez tikšanās klātienē, tajās pašās starptautiskajās korporācijās itin labi iztiek bez pārlieku lielas braukalēšanas vienam pie otra, jo tas ir vienkārši dārgi:))
Powered by Sviesta Ciba