blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:57: Kurš no jums tā uz sitiena pateiks, kas ir "balotīns" un "velutē"? Bez skatīšanās gūglē, lūdzu. Pēc tam paskaidrošu, kāpēc jautāju.
Balotīns mani īpaši interesē.

Comments

From:[info]unpy
Date:24. Janvāris 2012 - 17:01
(Link)
Es nē, izklausās pēc auduma vai ēdiena.
[User Picture]
From:[info]up
Date:24. Janvāris 2012 - 17:01
(Link)
balotīnu es nezinu, bet velutē bija kaut kas ar ēdienu saistīts
[User Picture]
From:[info]up
Date:24. Janvāris 2012 - 17:01
(Link)
kaut kas putots, man šķiet, bet es precīzi neatceros, ja tu neļauj ar gūgli čītot
[User Picture]
From:[info]mako
Date:24. Janvāris 2012 - 17:01
(Link)
Nav ne jausmas :)
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:24. Janvāris 2012 - 17:01
(Link)
Velutē noteikti ir mērce, franču virtuve. Otru gan nezinu.
From:[info]dzeina
Date:24. Janvāris 2012 - 17:02
(Link)
nē. Intuitīvi šķiet, ka otrais ir saistīts ar ēdienu, bet neko tuvāk nezinu. Tūlīt iešu gūglēt :D
[User Picture]
From:[info]krii
Date:24. Janvāris 2012 - 17:04
(Link)
Velutē ir kaut kāds kulinārijas termins. Atceros, ka Bridžita Džounsa tādu nesekmīgi centās uztaisīt.
[User Picture]
From:[info]gorgona
Date:24. Janvāris 2012 - 17:13
(Link)
balotīns = kaut kas ēdams.
velutē izklausās pēc franču vārda veloute. samts laikam. bet man liekas, ka latviski samts ir un paliek samts, nevis velutis kaut kāds.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:24. Janvāris 2012 - 17:18
(Link)
jā. tas ir samts, "samta mērce", "samtaina mērce", bet tā jau nevar rakstīt ēdienkartē:)
From:[info]dzeina
Date:24. Janvāris 2012 - 17:29
(Link)
kāpēc nē? Samtainā sarkanvīna mērce ar šaloti un rozmarīnu
[User Picture]
From:[info]blond
Date:24. Janvāris 2012 - 17:37
(Link)
jā, un bešamel mērce - balto miltu mērce ar... nē, kaut kas jau arī jāiemācās cilvēkiem, tie ir tādi kulinārijas standarti
From:[info]kinskis
Date:24. Janvāris 2012 - 18:36
(Link)
man vienmēr šķitis jocīgi, ka to bešamelu latvieši lieto bez galotnes. perche?
[User Picture]
From:[info]anonymous
Date:24. Janvāris 2012 - 18:56
(Link)
Jo īpaši tāpēc, ka tas ir uzvārds - es arī vienmēr brīnos par to rakstību, un vēl ar mazo burtu
From:[info]unpy
Date:24. Janvāris 2012 - 19:01
(Link)
Kaut kas cilvēkiem arī jāiemācās, ja viņi grib būt smalki ēdāji! :D
Powered by Sviesta Ciba