iedarbīgas zāles ([info]bez4pieci) rakstīja,
@ 2008-07-09 02:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es tomēr vēl nevaru nomierināties par dziesmusvētkiem. argumenta labad uz brīdi pieņemot, ka "latvija - zeme, kas dzied" ir izdevies sauklis, tieši šī vēstījuma (kas - visticamāk - radīts ar labiem nodomiem) kontekstā dziesmusvētku atklāšanas koncerts ir visvairāk izgāzies, jo nedz publika, nedz zeme zem tās nu nepavisam neizskatījās pēc dziedošās. prieks un dziesma, kas notika uz skatuves, no publikas viedokļa tikpat labi varēja būt arī falsifikācija.

vispār ielaižos pārdomās par dziedošo zemi, jo atcerējos džona makferina koncertu lno, kurā viņš lika publikai dungot šausmīgi nodeldētās "ave maria" guno melodiju, kamēr pats izdziedāja baha prelūdiju. liels bija viņa pārsteigums, kad lielākā daļa zāles producēja tīru melodiju (pie kam - ar tekstu no sākuma līdz beigām) daudzu labi nostādītu balsu izpildījumā, piepildot visu telpu ar lielisku skaņu. brīdis bija fantastiski aizkustinošs, par spīti visām banālajām konotācijām, un tam, ka zālē atradās ļoti daudz profesionālu mūziķu, no kuriem liela daļa - koristi un solodziedātāji. pēc šādas pieredzes es noteikti, sajūsmas pārņemts, varētu uzskatīt "zemi, kas dzied" par trāpīgu parunu, taču es šaubos, vai dziesmusvētku atklāšanas kapustņika programma tika veidota no šādas perspektīvas. man par šausmām, es tur vairāk saskatīju paštīksmināšanos un spēka demonstrēšanu.

viss, nu būšu pietiekami indes salējis, nav man vairs, jācer, ka līdz tautas tērpu laureātu skatei, tautas mūzikas koncertam, deju svētku lieluzvedumam un noslēguma kopkoncertam man jauna nesaražosies.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]_re_
2008-07-09 04:01 (saite)
mazliet šķita līdzīgi dienasgrāmatam, nu ko var īgņoties. /kaut gan // gribēju teikt, ka tas koncerts tiešām nebija labs, pat manām lāčausīm, bet tad saminstinājos vai tik šobrīd te nebļaustās cibas ieraksti manu atmiņu vietā.// /

līdz brīdim, kad paskatījos dejai 60. un pilnībā izjutu to šķendēšanos par tikai dažām notīm, kas skanēja perfekti, vai tikai dažām kustībām, kas nodejotas perfekti, vienlaicīgi, līdzinoties.
es neesmu nekāds specs dejās, bet tā bijušā dalībnieka pieredze ļoti traucē skatīties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2008-07-09 07:45 (saite)
ja tas būtu vienreizēja rīgas domes iniciatīva, piemēram, tad arī nešķendētos tik traki jau ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2008-07-09 08:51 (saite)
Vot, vot. Tieši tā.
Un man nezkādēļ šis līmenis kaut kā asociējas ar dramatiskajiem iespaidiem (katru gadu pēc kārtas) skolas "lieluzvedumos māmiņu dienai". Tas ir tā (es tagad par skolu), ka katrs tur ir tik individuāls, ka neliksimjau viņam kaut ko reāli iemācīties, ko jūs, tā varētu būt arō personības apspiešana. Kā būs, tā būs labi - lai tik vispār ko dara.
Bet var jau būt, ka asociācija nav īsti korekta. Jo lielākā nelaime bija režija, repertuārs. Nu, lai dies nogrābstās, bet tas bērniņš! kāda vella pēc, kas? tāpec, ka maziņš????
a ko dienasgrāmata? viņš, droši vien pa TV skatījās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2008-07-09 08:53 (saite)
http://klab.lv/users/dienasgramata/2150201.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2008-07-09 09:10 (saite)
Ai nu lai:)
Es vispār gandrīz nekad neeju prom no kāda koncerta vai izrādes. Pat, ja man ļoti ļoti nepatīk. Jo principa pēc gribu noskatīties līdz galam, un cerība nepamet - ja nu beigās tomēr vēl viss kaut kā savelkas kopā? Bet no atklāšanas aizgāju. Jo man bija neizturami, neciešami garlaicīgi. Nu neizturami. Un es pēkšņi vairs nesapratu, kāpēc tur sēžu.
Mājās ejot, puika vēl palūdza, lai nopērk šim paēst. Apsēdāmies kaut kādā teltī, tur es vēl bļeģus un nahujus saklausījos no visai jau iereibušas publikas tik agram laikam (nezinu, kas tur līdz noslēgumam notika). Tad gājām uz tramvaja pieturu un, jāteic, nebijām vientuļi. Cilvēku, kuru tik ātri gāja prom, bija ļoti daudz. Nu, varbūt viņiem visiem kādi pēdējie vilcieni, vai kas. Nezinu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2008-07-09 10:16 (saite)
pilnīgi iedomājos, kā tie bļaģi un nahuji tevi iespaidoja, taču tas jau nu gan ir vismazākais - kur alus, tur publika piedzerās, un, iedomājies, ja alkohola dziesmusvētkos nebūtu, būtu daudz citu problēmu. es, piemēram, tīri vai priecājos, ka manai blakussēdētājai bija līdzi mazais balzamiņš, ar ko sasildīties. cits jautājums, vai tiešām, ja demakova var iztērēt 90 000 kaut kādām televīzijas superkrānam (kas jau ieguvis iesauku "demakovas krāns"), tad moš varēja vairāk padomāt par visu to šmonu, kas notiek ap zāli, - varbūt alus vietā vajadzēja pārdot mazās blašķītes, moš teltis uzcelt permanentās, moš pie ieejām pārdot lietusmētelīšus un programmiņas utt utjpr.. ai, atkal jau aizrāvos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skuka
2008-07-09 09:11 (saite)
Toties dziesmu svētku gājiens man līdz tirpuļiem patika. Dažbrīd. Un vispār, pa lielam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simamura
2008-07-09 09:28 (saite)
vajag kaut kā salauzt organizatorisko monopolu. nevar būt, ka nav citu, kas to varētu uzņemties.
Atklāšanas koncerts:Radošā darba grupa: mākslinieciskā vadītāja Aira Birziņa; režisore Mirdza Zīvere; scenogrāfs Aigars Ozoliņš; horeogrāfs Agris Daņiļevičs; literārā materiāla autori Laima Muktupāvela un Liāna Langa
Noslēguma koncerts: Radošā darba grupa: mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais; režisors Andrejs Žagars; režisora asistente Elita Bukovska; horeogrāfi - virsvadītāji – Agris Daņiļevičs, Jānis Ērglis, Rolands Juraševskis, Jānis Purviņš, Gunta Skuja, Uldis Žagata; literārā materiāla autore Inese Zandere; scenogrāfs Aigars Ozoliņš


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dogvila
2008-07-09 04:24 (saite)
naac, naac.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?