iedarbīgas zāles ([info]bez4pieci) rakstīja,
@ 2005-06-01 14:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
un vēl es gribu zināt, ko jūs sakāt par ricoh caplio gx8


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tidliibums
2005-06-01 15:23 (saite)
Nu gan Tu salīdzināji ābolus ar apelsīniem.

Markas kvalitāti un skanīgumu, kā arī megapikseļu daudzumu atstājot ārpusē, tam Ricoh (manās acīs) ir kā minimums divas acīmredzamas priekšrocības pār S55: platleņķis un nekompresētais formāts. Plus AA (protams, lietojot akumulatorus, ne baterijas) es arī liktu pie priekšrocībām, nevis trūkumiem (ja nav unlimited budžets, un nevar sapirkties pilnu somu ar firmas proprietary akumulatoriem).

Un filmu uzņemšanu ar fotoaparātu, īpaši bez stabilizatora, vismaz es nelieku pie būtiskajām f-jām.

Bet viss ir relatīvs, protams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kemune
2005-06-01 15:28 (saite)
ko tad ziepītim dod nekompresētais formāts, labāk notvertu 12 bitu troksni un visas optikas aberācijas? :)
un filmas vispār jāuzņem ar kameru, nevis ar mobilo telefonu vai gludekli, piekrītu, bet fokuss bija uz MPEG4 kā video kompresijas elītumu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tidliibums
2005-06-01 16:05 (saite)
Nu nu ... Tā jau var nonākt arī līdz secinājumam, ka ziepītim pilnīgi pietiek ar vienu vienīgu pogu "fotografēt", jo no pārējā tāpat nav nekādas jēgas :)

Skaidrs, ka ideālā variantā būtu jauki iegādāties vismaz divus aparātus - spoguļkameru (ar vairākiem stikliem, protams), un kaut cik jēdzīgu kabatas formāta aparātu.

Bet, ja mēs, resursu ierobežoti, esam spiesti izvēlēties vienu, un ne traki dārgu aparātu, tad nākas iziet uz daudziem kompromisiem, un tāpēc ir svarīgi saprast, kuras īpašības mums ir svarīgākās, un pirmām kārtām koncentrēties uz tām, un neklausīties tāda tipa ieteikumos kā "man ir aparāts X, un esmu ļoti apmierināts", jo tam teicējam var būt pavisam citas prioritātes un pavisam citāda apjoma pieredze fotografēšanā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2005-06-01 21:36 (saite)
jā tā ir. man visvairāk interesē attēla kvalitāte - labas lēcas (laikam, visbūtiskākais) un labs image processing, lai nav pārāk daudz noise. tad vēl derētu arī stabilizators un liels zoom. movijus pofig. un tad vēl visas manuālās fīčas, lai var eksperimentēt. vot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kemune
2005-06-01 21:53 (saite)
Pēc apraksta tev varētu ieteikt Minolta A2 - viņam ir tas pats Minoltas antišeiks, kas Dynax 7D. To esmu jau izmēģinājis, strādā ekselenti. Šis ir mehāniskais - stabilizē CCD matricu, līdz ar to nepasliktina attēla kvalitāti kā visādi algoritmiskie un matemātiskie stabilizatori. Ir zūms, ir labas lēcas, un ir RAW, ar ko spēlēties pēc tam, kad ekspozīciju esi nobliezis nepareizo. Saka gan, ka trokšņains. Bet baidos, ka A2 ir padārgs.. Paskaties http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/konica-minolta-a2.shtml, lai vismaz zini, ka tāds arī ir :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2005-06-01 23:01 (saite)
ir jau laba un smuka utt, bet nu pasālīta ar. fz5 sāk izkristalizēties gan cenas gan vkalitātes ziņā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tidliibums
2005-06-01 22:48 (saite)
Tik un tā ierobežota budžēta situācijā diemžēl nākas iet uz kompromsiem. Un pat neierobežota budžeta gadījumā nez vai šobrīd eksistē aparāts, kurš apmierina visas vēlmes reizē.
Cik nozīmīga ir bildēšana pustumsā (saulainas ainavas jau visi aparāti smuki bildē)? Cik nozīmīgs ir ātrums starp pogas nospiešanu un foto? Vai gribas labu (ātru) sērijbilžu režīmu? Vai gribas to pašu jau minēto platleņķi (starp 28 un 36 mm tomēr ir samērā liela atšķirība)? Un tas pats Tevis pieminētais noise sasaucas ar nekompresēto glabāšanas formātu. Ar cik lielu izmēru/svaru esi ar mieru samierināties? Cik svarīgs ir ilgs darbības laiks no vienas baterijas? Vai taisies vēlāk pirkt klāt visādus objektīvam priekšā liekamus šmudakus? Vai gribēsi ārējo zibspuldzi? Vai gribi atlocāmu ekrānu? Droši vien vēl kaut ko piemirsu. Plus, protams - kur ir cenas limits? Un savietojamība ar varbūt jau esošiem dzelžiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2005-06-01 23:21 (saite)
pustumsā vajag. šuttera ātrums daudz nozīmē. sērijbildes po. platleņķis kruta, bet var iztikt bez. tiffi nu jau gandrīz visiem ir (toties tāds mazais muļķis kā pentax optio s (bija man kādreiz) taisa fantastiski labus jpegus arī). izmērs/svars po. baterijas teorētiski var arī piepirkt. objektīvam priekšā pašlaik likšu ja nu vienīgi kādu nomaldījušos pikstu ;)) alocāmi ekrāni... ņirģajies? ;)

tātad, par visu man ir viedkolis, bet es jau teicu: man vajag max labu bilžu kvalitāti + labu zoom, lai var no attāluma neķītrības bildēt, un manuālās fīčas, lai varu beidzot sākt pa īstam saprast, ko ar ko var izdarīt.

bet vispār esmu jau nosliecies par panasonic fz5. leikas lēcas tomēr rullē. tā ka paldies ;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tidliibums
2005-06-01 23:31 (saite)
Nu, tad tik uz priekšu - slikta izvēle jau tā noteikti nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?