barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2019-06-05 11:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vakardienas sakars ar šodienu
Biju es uz "Zem diviem karogiem" iekš NT un man gan dramaturģija, gan režija šķita gluži laba un priecīga- lielākais nospiedums, šķiet, ir par nejaušību. Nejaušību, kādā viens kolhozs nopērk blakus sovhozam sintezatoru, cilvēki nejauši meklē, kas būs viņu mūzika- lai patiktu sev un citiem; smalki izvērptā Dižkača un dīvāna līnija, īpaši tās trio izskaņa ar tukšo gaļasmašīnu un nejauša, apjukusi atgriešanās no ASV tūres ar mikroviļņu krāsni uzreiz pēc 4.05. Tāds konstants bezplāns, sevis meklēšana tausototies un nepārejošs DIY, iespējams, grupas dinamika tāda, iespējams, arī laiks un konteksts, kurā tā arī viss izdevās. Ārkārtīgi patika rūpīgie aktierdarbi, ieskaitiet mani Celma un Siliņas fāņklubā.

(Vēl jau varētu ievērot, ka izrāde, ļoti netieši, netieši skāra labas izglītības nozīmi un lomu:
jo domāju, ka piemēram, Pērkons savos veikumos bija daudz konsekventāki, skaļāki (?) un eeee...dziļāki, vai? Kā nekā, solus delfējuši mūziķenēs un akadēmijās mazliet cītīgāk/ilgāk, aiz tam, šaubām un sevis meklēšanai bija citi paņēmieni, taču visiem kopīgs ir astoņdesmito - deviņdesmito DIY zīmogs.)

Tas, vai izrādes režijas paņēmiens atgādina popielu vai skolas koncertu - ikvienam un visiem kopā iekš sabiedrības audekla ir neglītstulbo pusaudzības gadu posmi: pumpas, tizlas drēbes, jēlas proprocijas, ilgas/alkas, kuras remdēt nevari pat sapņos (divmetrīgs foto ar aigaru grāveru) vai- Ļoti Progresīvās Grupas koncertos skatuves pieticīgās gaismas, tautasdejotāju figūrcirtņi fonā, finierparkets un protams, tizlie džemperi.

Tā mēs izaugām visi tādi šodien skaisti un gudri un liberāli- un izrāde, manuprāt, viegli un priecīgi un līksmi terapēja tieši to- kolektīvās pieaugšanas traumas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bljanna
2019-06-05 12:21 (saite)
Celms vēl drusku i skatuviski, i grumbu dziļumā sazabriedīs un mums būs nu tāāāds mūslaiku Pūcītis uz skatuves, ka nemaz neliekas.

(Atbildēt uz šo)


[info]aktrise
2019-06-05 13:19 (saite)
man kopumā arī patika, bet es laikam būtu gribējusi, lai tiktu vairāk izvērsta kaut kāda mākslinieciskā līnija, bija drusku par daudz faktu par pašu grupu. gribētos sajust to atmodu, gaidas pēc brīvības utml.

(Atbildēt uz šo)


[info]puce
2019-06-05 13:27 (saite)
Es arī biju. Pusaudžu vecums un tā atmiņas paukšķēdamas nāca vaļā. Pa gadiem, hronoloģiski. Vienlaikus ar visu to, kas notika ar Jumpravu un Latviju.
Izrāde ļoti uzrunāja. Arī formāts. Ar džemperiem, dejām "kā toreiz". Un jā, precīzi - kā popiela. Bet piestāv "pusaudzim". Kam šī izrāde arī, vismaz man liekas, domāta - tam pusaudzim, kam tagad +/- 50, bet toreiz neprātīgā ātrumā un intensitātē mainījās uzstādījumi, iekārtas un piegājieni.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?