barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2013-06-21 01:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ūuuuf
Izkāpu no mašīnas un pirmā ieelpa bija pilna deguma smārda: nezinu, vai pils dūmi tikuši līdz Lāčplēšielai, vai man tikai šķita. Tomēr līdz kaulam ieduras cipari: Pils glābšanā iesaistīti 79 ugunsdzēsēji, 3 pacēlāji, 11 automašīnas. Tas, sanāk, ka ir viss pilsētas resurss un ja šobrīd Rīgā aizdegas kas vēl, tad ko?

Bet pils krājumā ir ap 2 mlj trīs muzeju krājuma vienības,
Cīruļa Sūtņu zāle, viss etnogrāfijas fonds...


Apkaucos, protams, ka apkaucos pusceļā uz māju, viss tik totāli bezpalīdzīgi izskatās/izklausās/lasās.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vedjmah
2013-06-21 13:27 (saite)
Iz twittera:


VUGD @ugunsdzeseji
Iesaistītie resursi: 79 ugunsdzēsēji glābēji, 11 autocisternas, 3 autokāpnes, 1 pacēlājs un 3 specializēti transportlīdzekļi.

Vēl nebiju aizgājusi gulēt (~pusviens), kad V. Šembele stāstīja, ka VUGDam ir 2 skylifti, no kuriem viens - remontā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-06-21 13:46 (saite)
es izslēdzos ap pusčetriem, kad letā šķiet bija ielikts citātiņš, ka strādā visa tehnika, kāda ir mūsu rīcībā. un tas ir [censoed.]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vedjmah
2013-06-21 13:57 (saite)
Nu, saprotu emocijas un pārdzīvojumus, bet skaita ziņā vairāk tehnikas, kā ugunsdzēsējiem ir/bija tur tiešām nevar racionāli izvietot tāpēc, ko jau rakstīju - no Daugavas puses nevar atbilstošā attālumā un pozīcijā nolikt kāpnes. Problēma ir tajā tehnikas parka daudzveidībā, jebšu šai gadījumā - mazveidībā - izmantojot šos (http://www.bronto.fi/sivu.aspx?taso=1&id=122) var to strēli "ielocīt" visādos leņķos, kurpretim kāpnes ir kāpnes - atslēji-pieslēji. Šķiet, ka par spīti pietātei pret konstrukciju smalkumu, _varbūt_ tomēr būtu bijis jēdzīgi no Daugavas liet ar velkoņa strūklu. Varbūt zaudējumi būtu lielāki, bet visticamāk apdzēsts būtu ātrāk.

VUGD prioritātes, īpaši esošajā fin.razkladā ir un paliek sabiedrības/dzīvības glābšana tiešu vai potenciālu fizisku apdraudējumu dēļ. Brunči, grāmatas un vēsture - pēc tam. Un tad secinām, ka finansējuma nav bijis gana, politiskās ieinteresētības nav bijis tik pat kā nemaz; VUGD mājas lapā lasām, ka pirms pāris dienām O. Āboltiņš ir apmeklējis ugunsdzēsības tehnikas un iekārtu gadatirgu (http://www.vugd.gov.lv/lat/aktualitates/zinas/6504-vugd-prieksnieks-apmekleja-edura-ugunsdzesibas-tehnikas-un-iekartu-9-gadatirgu), bet... nu jā, mums ir viens Bronto. Jāiztiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2013-06-21 14:16 (saite)
Mkei, tad ir bik skaidrāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?