Witch. snake. running ([info]bagdarama) rakstīja,
@ 2009-01-14 09:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:dusmas, politika

Pédéjais laikam shodien, jo jàsàk stràdàt, lai arî labpràt censtos uzzinàt ko vairàk par vakardienu

Nav ko sev pelnus uz galvas kaisît. Ak dies, nu mierîga demonstrâcija, kas pàrvértàs Saeimas demoléshanà. Nu, bija pàris lieliski masu psihologijas un polittehnologijas stila eksperimenti demonstrantu pùlî. Fine. Tachu tas ir tagad, kad viss mainàs.


Kà  saka [info]martcore  : par bazaru ir jàatbild. Tiem, kas izlaupîja veikalus - péc nopelniem. Tiem, kas brugi métàja, mashînas apgàza utt.


Tai pat laikà: ja gribam kaut ko mainît, go on nevis nokaunàs stùrîtî par vakardienas bardaku un aiziet sabuchot caram tétinam roku, piedoshanu nolùgties. Ir vai nav aiziets nostàk no dzimtcilvéku moràles?



edit: Protams, neesmu klàt. Pat Panoràmu noskatîties vakar neizdevàs.
Shkiet, ka no 2007.gada demonstràcijas un mîtiniem ir pagàjis pietiekami ilgs laiks, un arî lielàkà dala manifestéjoshàs publikas ir nomainîjusies, kas bija gaidàms - jo mazàk klausàs, jo radikàlàkàm metodém pauzh viedokli. Jà, arî tie, kam shai gadîjumà viedokla paushana (jebkura viedokla) notiek izsitot logus utt.
Tas gan bija nepiecieshams. Jà, tagad més no saviem nodokliem samaksàsim par logu iestikloshanu un jauniem transportlîdzekliem policijai. Fine. Pashi sitàm, pashi maksàsim. Varbùt turpmàk izvélésimies miermîlîgàkas metodes. Aiziesim uz referendumu kuplà skaità. Kad pamanîsim naudas ierakshanu zemé, tùdal pat pieprasîsim atskaitîties. Un druscît domàsim par to, ko tàs 100 galvas ir darîjushas pédéjos gados nevis tikai klausîsimies runas véléshanu priekshvakarà.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]artizar
2009-01-14 11:03 (saite)
Tur jau tā lieta, ka nav jau nekāda cara tētiņa. Pašu zemnieku savēlēti zemnieki dažu tirgoņu vadībā. Kamēr vēl bija maize un izklaides, kā arī vīzija par to, ka maizes un izklaides apjomi nākotnē tikai pieaugs, zemnieķeļi klusi sēdēja, katrs savā stūrīti kaut ko pamazām zaga, neviens ne par ko nepīkstēja un balsoja saskaņā ar aģitplakātu aicinājumiem. Tagad pēkšņi pamodušies Sūnuciemā un aidā dziesmas dziedāt par savu sūro likteni un varas cinismu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bagdarama
2009-01-14 11:50 (saite)
Nav gan, lai arî domàshanas paradigmà vél aizvien vinja éna(shkiet).
Un, vismaz spriezhot péc pàris ménéshus atpakal tepat cibà (bet ne tikai) lasîtajàm diskusijàm - gribétos to caru tétinu. Pàràk grûti laikam pashiem savà starpà lemt un katru uzklausît.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artizar
2009-01-14 12:32 (saite)
Man šķiet, ka mūsu sabiedrībā tā cara ēna domāšanā nav izteikta. Tas vairāk attiecas uz Krieviju. Viņiem cari ir aktuālāki.
Mums, savukārt, pat dr.K.Ulmanis nebija tāds īsti cars. Variāk tāds kā labais un visās jomās kompetentais saimnieks. Latvieša mentalitātei carisms ir vairāk vai mazāk svešs.
Turklāt esošā vara nespēj radīt autoritātes auru. Ja nu vienīgi atsevišķi personāži, taču arī viņu autoritāte izšķist vispārēja nekompetences un vienaldzības ķīselī. Bet tā jau ir sabiedrības problēma. Padomju laiki ir radījuši varas nicināšanas kultūru, kas bija dēstīta bailēs un vienlaicīgi vispārējā liekulībā. Tādējādi praktiski nav cilvēku, kas cienītu esošo varu un šī saite ir atgriezeniska. Nav cilvēku, kas mācētu pakļauties, tieši tāpēc nav cilvēku, kas mācētu vadīt. Turklāt vispārējā rietumu sabiedrības feminizācija arī nospēlē savu lomu. Zudusi tā atbildības un goda kultūra. Katrs var muldēt jebko un bez personīgiem pārmetumiem tēlot tirliņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kants
2009-01-14 11:31 (saite)
tu ko, esi iedomājusies, ka cilvēki ir racionāli? ka viņi tiešām padomā, ar ko balso? ka atskatīsies uz deputātu darīto? :DDD
no akmeņu mešanas vismaz ir funs tiem , kas to dara, tiek novadīta sociālā spriedze un tas ir viedoklis, lai cik nebūtu bezsakarīgs. tavi intelektuālie čiepstieni vai, lol, atsaukšanās uz vēlētāju veselo saprātu, kura pieņem daudzskaitļa pirmās personas uzrunas formu, tāpat kā politiķu retorikā tas parasti notiek - tas ir nu.. neefektīvi. kaut arī es ticu tām pašām vērtībām kā tu, politiķu cinismam un nekompetencei un bezatbildībai ir pamats masās. - tie paši zemnieki, vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bagdarama
2009-01-14 11:47 (saite)
Es domàju, ka dalja ir racionàli. Un, ka dalja balso par to, kursh izskatàs uzticamàks, sola labàku dzîvi. Un dalja, kas balso par vértîbàm. Gan jau, ka vél ar citu motivàciju cilvéki iet/neiet balsot.
Par akmenju meshanu - protams, ka funs. Skatîties/lasît arî - cool, kàds interesants sociâls eksperiments, kàds lielisks adrenalîna lîmenja léciens :) Tas arî iemesls sheit viedokla paushanai. Zinàmai atskaitei, ka tas, kas vakar notika, patieshàm notika. Pat ja tikai pc ekrànà un sms manà gadîjumà.

Un par pédéjiem diviem teikumiem - tie pashi zemnieki, jà. Kàda tauta, tàdi tai vadonji/varonji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kants
2009-01-14 17:15 (saite)
nu re, tu raksti: "Un, ka dalja balso par to, kursh izskatàs uzticamàks, sola labàku dzîvi. Un dalja, kas balso par vértîbàm."
- nu - stulbi taču!!! ar racionālu šeit es domāju tādus cilvēkus, kas neuzticas izskatam un kas neļauj sev iemānīt kot ko tādu, ko politiķi sauc par vērtībām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]driznaks
2009-01-14 12:50 (saite)
+1

pilsoniskā līdzdalība, civic awareness un visi saņem pēc nopelniem

no otras puses, kam tādam būtu nepieciešama ne tikai saeimas, bet arī tautas atlaišana

skatīt aktivitāti vēlēšanās, kneejerk reakciju izraisošos jautājumus (labie latvieši labi, kreisie krievi kr...nelabi un otrādi) un tā tālāk un tā joprojām

fatālisms vs. vējdzirnavu armija

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bagdarama
2009-01-14 13:45 (saite)
Tie, kas péta jaunàs valstis, saka, ka vajagot laiku. Nav gan skaidrs, kàpéc dazhiem tas laiks ir mazàk vajadzîgs, dazhiem vairàk.
Mulkîgi jau teikt, bet jàaudzina pilsoniskà apzina. Bet tàs tieshàm ir kultûras pàrmainas, kas 2 dienu laikà nenotiek. Drusku jau tàda cîna ar véjdzirnavàm arî, tachu ilgterminà tam ir iespéjami rezultàti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]driznaks
2009-01-14 14:22 (saite)
galīgi nesekoju līdzi nekam, taču nāk prātā itālija un rodas vēlme vilkt visādas 'viena tante vikipēdijā ierakstīja' kvalitātes paralēles, mājot uz korupciju, nepotismu un neuzticību sistēmas kā tādas efektivitātei un citiem pašizpildošiem pareģojumiem

nevēlos izgāzties, tāpēc atstāšu tematu mierā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

:)
[info]bagdarama
2009-01-14 16:53 (saite)
nez kàpéc man shkiet, ka pat lieliem ekspertiem shàdu notikumu izvértéshanà médz paràdîties a-la 'viena tante vikipédijà ierakstîja' kvalitàtes paraléles, jo dazhkàrt izskaidrot skaidri un saprotami ir sarezhgitàk (un varbùt pat bîstamàk - katram pateiktajam vàrdam ir spéks un ekspertu brîdinàjumi nereti médz paspilgtinàt kàdu sàkotnéji ne pàràk spilgtu fenomenu, tàdéjàdi radot self fulfilling prophecy)

Bet nu labi. Iedzimtàs karstàs asinis nelàva klusét, vismaz lîdz shim brîdim :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?