Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2020-06-03 13:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vegānu un biosabrūkošu materiālu apavu ražotājs, maza nišas butika no ASV, kuras ilggadējs klients es esmu, atsūta man šonakt uzsaukumu par pilnīgu solidaritāti ar melnādaino kopienu, we all need to change, condemn white supremacy and racial prejudice, utt., veselu vēstuli par šo tēmu. Tas, ka kādam no vadības varētu likies, ka uzņēmuma filozofiski motivēto vegānu klientūra varētu dziļi sirdīs perināt naidu pret melnādainajiem, ir diezgan interesanti, bet vēl interesantākas ir politisko piederību nospraustās solidaritātes robežas. Viņu vegānbutikas acīmredzami laimīgas sakritības dēļ atrodas rajonos, kur nav notikusi pandēmijas krīzes jau tā smagi skarto veikalu demolēšana un preču izlaupīšana. Būtu varējuši, es domāju, pierakstīt vienu teikumu postskriptā arī par to. Nobirdināt vienu asariņu. Par solidaritāti un nevardarbību.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]avralavral
2020-06-03 23:31 (saite)
https://apnews.com/28e41db9b7754010ae0f7dccfbf5b374/Video-emerges-of-Macron-bodyguard-beating-protester-in-Paris

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2020-06-03 23:45 (saite)
Es nesaku, ka vispār neraksta, bet kvantitātē un attiekmē ir milzīga atšķirība. Turklāt, jo meinstrīms kreisāks, jo izteiktāka ir šī atšķirība - to var ļoti labi redzēt, salīdzinot zviedru, norvēģu un dāņu sabiedrisko mediju retoriku, no kuriem zviedru viskreisākie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avralavral
2020-06-04 09:38 (saite)
Tev taisnība, līdzīgas lietas, kas notiek ārpus ASV, tikpat kā neatspoguļo. Bet politiskie baiasi imho ir tikai viens faktors. Būtiskāk ir, ka visiem pa lielam interesē tikai ASV. Aviobiļetei naudiņas mums nepietiek, bet Baidena / Trampa pollu reitingus zinām no galvas visos štatos. Lai arī esam eiropieši, ES notikumi mūs garlaiko. Tāpēc tā arī, iespējams, ir doomed.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2020-06-04 09:56 (saite)
Mūs negarlaiko, mums mērķtiecīgi mēģina iestāstīt, kas ir būtisks, un tas nav mūsu būtiskais, bet attiecīgas ideoloģijas būtiskais. Meinstrīma izvēlei detalizēti aprakstīt Trampa tviteri nav nekāda sakara ar lasītāju interesēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avralavral
2020-06-04 10:14 (saite)
Ok, varbūt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-06-04 10:31 (saite)
ASV gadījumā vienkārši nav mūslaiku impērija? Ar visu lingua franca, kultūru etc, ko vēl superpastiprina internets? Grūti izlikties, ka neatrodamies tiešā ASV ietekmes sfērā. Kas gan ir Briseles kuslie lēmumi iepretim prezidentam, kurš katru dienu padod kādu jaunu sviestu, pret ko iebilst? Un vieglāk taču ir solidarizēt ar melnādaino kaut kur aiz krasta, domāt par viņa problēmām kā savām, nevis reāli iedziļināties, piemēram, mūsu pašu bezpajumtnieku situācijā. Jo tad, gribi vai nē, bet nāktos arī reāli mobilizēties un viņiem palīdzēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?