Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2020-04-17 13:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Starp citu, radikālo kontrkultūru Latvijā šobrīd veido nevis kaut kādi jaunieši anarhisti vai memory water kompānijas, vai mākslinieki konceptuālisti, bet luterāņu mācītāji :)

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/baznica-liepaja-ar-merijas-klatbutni-turpina-rikot-dievkalpojumus-macitajs-attalinatas-lugsanas-salidzina-ar-gumijas-sievieti.a356206


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2020-04-17 19:04 (saite)
Es piekrītu. Bet vai kāda no baznīcām ir paziņojusi, ka uzskata esošos ierobežojumus par nesamērīgiem? Tajos dievkalpojumos, kurus klausījos es, bija jaušama sapratne par to derīgumu un mudināšana ticīgos būt mierīgiem un pacietīgiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-04-17 19:12 (saite)
Baznīcas varbūt negrib jaukties politikā, un tas arī nav viņu uzdevums. Tām vajag tikai to, lai atļautu dievkalpojumus. Cik saprotu, bija kaut kādas tiesas par to, lai atstātu baznīcas atvērtas, bet tās viņas zaudēja. Varbūt jaucu un tas nebija Latvijā, bet jebkurā gadījumā noskaņojums ir tāds, ka šķiet šobrīd to oficiāli neatļaus. Tāpēc pilsoniskā nepakļaušanās ir vienīgā izeja. Darīt to, zinot, ka lielākā daļa sabiedrības to neatbalstīs, prasa daudz lielāku drosmi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-04-19 11:12 (saite)
"Tikai to", lai atļauj dievkalpojumus > "tikai"? Valstī, kurai jābūt sekulārai, panākt, ka neviena pulcēšanās nedrīkst notikt, bet dievkalpojums drīkst – tas tomēr būtu skandalozi. Jau pirms pāris ned. atļāva ārkārtējā kārtā noturēt kristības, kas, manuprāt, bija visai zīmīga pretimnākšana ticīgajiem.

Varbūt vispirms priekš sevis jādefinē, kas tieši ir dievkalpojums un kāpēc tas "gumijas lelles efekts" ir spēcīgāks par vēlmi ievērot noteikumus, kas attiecas uz visiem iedzīvotājiem vienlīdzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-04-19 11:37 (saite)
Šis izklausās pēc “ir noteikums, ka zāles nedrīkst izsniegt pret vadītāja apliecību”.

Tas ir, tu runā tikai par noteikumiem nevis to jēgu vai ieguvumu cilvēkiem, samērojot ar iespējamo kaitējumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-04-19 17:05 (saite)
Es neuzskatu, ka runāju tikai par noteikumiem. Ja cilvēkiem ir tiesības epidēmijas laikā sanākt uz dievkalpojumu, citiem ir tieši tādas pašas tiesības apmeklēt teātri, koncertu, viesības. Un, nē, es nesaku, ka šādi aizliegumi ir labi vai slikti. Bet viena puse nevar sevi pasludināt ārpus noteikumiem, tos vispirms pārkāpjot slepeni, bet nekad neizrādot atklātu, argumentētu pretestību šiem noteikumiem (nav arī dzirdēts, ka garīdznieki mudinātu citus pārkāpt šos noteikumus to nesamērīguma dēļ).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-04-19 17:31 (saite)
Es gan redzu lielu atšķirību starp koncertu un dievkalpojumu.

Šis arguments par vienādām tiesībām arī bieži tiek galīgi aplami piesaukts: piemēram, ja varētu izsniegt zāles aptiekā, uzrādot vadītāja apliecību, kāpēc lai cilvēkam nebūtu tiesības lietot vadītāja apliecību it visur pases vietā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-04-19 17:40 (saite)
(bez sarkasma) Mani ĻOTI interesētu Tavas versijas, atbildot uz šiem 2 jautājumiem (ja neiebilsti):

1) Ar ko koncerta apmeklējums atšķiras no dievkalpojuma apmeklējuma?

2) Kāpēc tu saskati, ka šāda problēma / paradokss reāli pastāv?

Domāju, ka brīdī, kurā auto.vad. apliecība iegūtu tik lielas precizitātes objekta statusu, ka ar to drīkst apliecināt personību aptiekā, tā jau būtu uzskatāma par sava veida ID karti, ko varētu izmantot citur. Ja prasi man, kāpēc autovadītāja apliecību drīkst uzrādīt, piemēram, pērkot veikalā alko, tad varu atbildēt, ka manuprāt, tas ir stulbums, jo autovad. apliecību pēc skata viltot ir daudz vieglāk nekā pasi. Ja prasi, kāpēc alko pirkšanai apliecība der, bet lidošanai uz ārzemēm nē, domāju, ka sapratīsi, ka potenciālā kaitējuma samēri šajās situācijās (ja kāds dokumentu ir viltojis) būtiski atšķiras.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-04-19 17:49 (saite)
Es uzskatu, ka vispār nav vajadzīgs obligāti pieprasīt uzrādīt ID zāļu saņemšanai aptiekā. Balstu šo uzskatu uz farmaceita darbu UK un Latvijā.

UK vadītāja apliecību var izmantot pat Eiropas Savienības iepirkumos. Uzskatīt to par mazāk drošu, ir vienkārši Latvijas birokrātu stulbums.

Par pārējo jau ir izskaidrots, ka dievkalpojumā var ieturēt distancēšanos, kamēr koncertā tas visdrīzāk nav iespējams. Es arī atteikšos sīkāk komentēt atšķirību starp nebūtisku izklaidi un nozīmīgu reliģisku rituālu, jo man nav tik daudz laika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-04-19 17:52 (saite)
Kas nav raudājis simfonijas laikā, laikam nesapratīs jautājumu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?