Avatars ([info]avatar) rakstīja,
@ 2017-01-18 07:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sci-fi food (it's not people)
Zinātniskā fantastika nereti ir pieskārusies idejai par pārtiku, ko apēd tikai pulverīšu, vai tablešu, vai citā kompaktā un efektīvā veidā. Tā kā mūsdienās nākotne aizvien vairāk ir tagadne, esmu izmēģinājis Nīderlandē ražoto pārtikas/maltītes aizstājēju Eatnano - https://www.eatnano.eu/.

Nolēmu izmēģināt, jo ir dinamisks darba grafiks, un reizēm nesanāk pilnvērtīgi paēst, pietrūkst nepieciešamo barības vielu.
Ar detalizētu sastāva aprakstu varat iepazīties viņu lapā, kur teikts, ka viena porcija aizstāj vienu pilnvērtīgu maltīti - proteīni, minerālvielas, vitamīni, utt. Ir pieejami divi veidi - vaniļas smūtijs un tomātu biezzupa. Maltīti pagatavo šeikerī [valodnieki, varat nepiedot], sajaucot pulveri ar aukstu vai karstu (zupas gadījumā) ūdeni.

Pieredze kopumā man ir ļoti pozitīva.

Garša. Lai gan ar pirmo reizi varbūt neliekas ļoti garšīgi, pie garšas pierod, un vaniļas kokča man jau ļoti patīk. Vaniļas kokča paliek vēl garšīgāka, ja ļauj ledusskapī kādu stundu nostāvēties. Savukārt tomātu biezzupa patiešām garšo pēc (ne gluži omītes gatavotas) tomātu biezzupas, protams, tur vēl daudz kas cits ir klāt.

Sajūtas. Pēc izdzeršanas jūtos paēdis. Kopumā patiešām varētu pietikt ar trīs šādām porcijām dienā. Tilpums gan nav tik liels, tāpēc kuņģim jāpierod, ka pietiek arī ar mazāku apjomu. Ja dienā vēl apēd dažus augļus, tad ir pavisam ok.

Bonuss - vairs neprasās junk foodu.

Pielietojums. Es gan šo neparedzu sev kā ikdienas pārtikas aizstājēju, bet gan kā ārkārtas maltīti neparedzētos apstākļos, vai arī kā papildinājumu nelielām brokastīm. Tāpat arī šī pārtika var būt labs variants pārgājienos, kad no svara svars, kā arī rezerves provīzija ārkārtas situācijām (pieņemot ūdens pieejamību). Derīguma termiņš ir 2 gadi.

Ir arī citas firmas, kas ražo līdzīgu pārtiku, bet Eatnano izvēlējos pozitīvo atsauksmju un iespaida, cenas, ražotāja valsts un pieejamības dēļ. Cena ir atkarīga no apjoma, cik pērk, taču apmēram viena ēdienreize izmaksā 2,2 eur, kas, manuprāt, ir saprātīgi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]koki
2017-01-18 10:40 (saite)
forši! es jau sen sapņoju par šādu iespēju!!

(Atbildēt uz šo)


[info]zin
2017-01-18 12:22 (saite)
baisi daudz ogļhidrātu..
bet ideja laba. man patīk, ka ir arī "sālā" garša

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]avatar
2017-01-18 15:07 (saite)
Ir arī citi ražotāji, piemēram, mymana.eu
Varbūt tur sastāvs piemērotāks

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scaramouche
2017-01-18 20:50 (saite)
Are you an ad?

(Atbildēt uz šo)


[info]neetiski
2017-03-23 13:28 (saite)
Paldies par ierakstu!
Mani jau kādu laiku ir ieinteresējuši šie maisījumi, bet tiem pārējiem, kurus čekoju, nebija sāļās opcijas un arī cenas daudz lielākas.
Forši, ka ir karstā maltīte, jo nu godīgi sakot, reizi dienā tādu noteikti prasās, un visas sakarīgās ātrās ēdienu opcijas pamatā ir aukstas. Vai tu esi mēģinājis to vaniļas maltīti gatavot arī karstā veidā? Cik ilgā laikā atnāca sūtījums?
Vienīgais, kas atbaida, tiešām ir tas ogļhidrātu pārsvars (bet tas arī izskaidro cenu) un tas, kombo variantā ir vairāk vaniļas maltītes, nevis tomātu :(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]neetiski
2017-03-23 13:30 (saite)
A, bet par nākotnes fūdu runājot, kas tas tad ir herbalife un citi līdzīgie, kas jau desmitgades mums blakus :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]avatar
2017-03-24 00:11 (saite)
Neesmu mēģinājis vaniļas gatavot karstā veidā, bet brālis ar armijas biedriem esot piegāzuši kaudzi cukura un uztaisījuši tjipa mannā putru - esot bijis ok.

Man pašam karstie prasās tikai ziemā, tā vislabāk patīk aukstā veidā.

Nezinu, vai jau ir websaitā piedāvājums, bet principā, ja pajautā, viņiem ir arī ar banānu un zemeņu garšu tagad. Ir visai ņammīgi.

Es dzīvoju Austrijā, tāpēc nezinu, cik drīz līdz LV piegādātu Man nāca kādas divas/trīs dienas, sūtīja ar DHL kurjerpastu.

Mana sieva, kura ar sportu nodarbojas krietni aktīvāk, ir sajūsmā par ogļhidrātu daudzumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?