Avatars ([info]avatar) rakstīja,
@ 2017-01-18 07:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sci-fi food (it's not people)
Zinātniskā fantastika nereti ir pieskārusies idejai par pārtiku, ko apēd tikai pulverīšu, vai tablešu, vai citā kompaktā un efektīvā veidā. Tā kā mūsdienās nākotne aizvien vairāk ir tagadne, esmu izmēģinājis Nīderlandē ražoto pārtikas/maltītes aizstājēju Eatnano - https://www.eatnano.eu/.

Nolēmu izmēģināt, jo ir dinamisks darba grafiks, un reizēm nesanāk pilnvērtīgi paēst, pietrūkst nepieciešamo barības vielu.
Ar detalizētu sastāva aprakstu varat iepazīties viņu lapā, kur teikts, ka viena porcija aizstāj vienu pilnvērtīgu maltīti - proteīni, minerālvielas, vitamīni, utt. Ir pieejami divi veidi - vaniļas smūtijs un tomātu biezzupa. Maltīti pagatavo šeikerī [valodnieki, varat nepiedot], sajaucot pulveri ar aukstu vai karstu (zupas gadījumā) ūdeni.

Pieredze kopumā man ir ļoti pozitīva.

Garša. Lai gan ar pirmo reizi varbūt neliekas ļoti garšīgi, pie garšas pierod, un vaniļas kokča man jau ļoti patīk. Vaniļas kokča paliek vēl garšīgāka, ja ļauj ledusskapī kādu stundu nostāvēties. Savukārt tomātu biezzupa patiešām garšo pēc (ne gluži omītes gatavotas) tomātu biezzupas, protams, tur vēl daudz kas cits ir klāt.

Sajūtas. Pēc izdzeršanas jūtos paēdis. Kopumā patiešām varētu pietikt ar trīs šādām porcijām dienā. Tilpums gan nav tik liels, tāpēc kuņģim jāpierod, ka pietiek arī ar mazāku apjomu. Ja dienā vēl apēd dažus augļus, tad ir pavisam ok.

Bonuss - vairs neprasās junk foodu.

Pielietojums. Es gan šo neparedzu sev kā ikdienas pārtikas aizstājēju, bet gan kā ārkārtas maltīti neparedzētos apstākļos, vai arī kā papildinājumu nelielām brokastīm. Tāpat arī šī pārtika var būt labs variants pārgājienos, kad no svara svars, kā arī rezerves provīzija ārkārtas situācijām (pieņemot ūdens pieejamību). Derīguma termiņš ir 2 gadi.

Ir arī citas firmas, kas ražo līdzīgu pārtiku, bet Eatnano izvēlējos pozitīvo atsauksmju un iespaida, cenas, ražotāja valsts un pieejamības dēļ. Cena ir atkarīga no apjoma, cik pērk, taču apmēram viena ēdienreize izmaksā 2,2 eur, kas, manuprāt, ir saprātīgi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?