Avatars ([info]avatar) rakstīja,
@ 2014-04-22 20:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Esmu iegādājies auto, vadoties no 2 ļoti svarīgiem apsvērumiem - smukuma un podziņu skaita (Tala izbrāķēja visas, kur podziņas par maz). Nu labi, trešais apsvērums ir benzīna motors. Paldies avei, kura man palīdzēja atdzīt auto no Rumbulas plača*, līdz CSDD, līdz Lielvārdei, cītīgi sēžot blakus un turot gatavībā savas īstās tiesības! :)
Protams, tā kā es todien pirmo reizi braucu ar benzīna auto (un vispār to auto), dažreiz sanāca noslāpt, kas izvērtās ļoti komiski, ņemot vērā, ka pie viena krustojuma, kur uz Krasta ielas jāapmet rinķī, luksofors pārslēdzas reizi 2 minūtēs. Vēl smieklīgāk ir tas, ka es tajā vietā noslāpu 3 reizes, katru reizi nokavējot zaļo gaismu. Ļoti nesaprotamā kārtā šis mans mēģinājums apgūt jauno auto visai nepatika vairākām meitenēm uzpūstos džipos. Rādija man tur visādas zīmes un pārmetošus skatienus, bet es tik smaidīju pretī. :] Toties tagad ar savu jauno sajūgu ļoti saprotos. Paldies meitenēm par pacietību! Tiku uz Opel centru pārkodēt atslēgu. Pa ceļam viens onka ceļa malā rādīja kaut kādas zīmes. Domāju, viņš man kaut ko pārmet, bet tad apķēros, ka tuvās gaismas nav ieslēgtas. Un tad vēlreiz tāpat, tikai izpalīdzīga pretim braucošā mašīna pamidžināja. Izrādās, manam auto tuvās gaismas automātiski neieslēdzas. Tāpat arī jāatceras nolaist roķene, pirms braukšanas uzsākšanas, jo tad nav tik viegli tikt uz priekšu. :) To parasti instruktors jau ir izdarījis, tāpēc nav izveidojies reflekss.
Ave visā visumā ir lielisks blakus pilots, ja neskaita vienu gandrīz izraisītu avāriju, kur viņa domāja, ka es neesmu pamanījis auto aiz muguras. Burtiski paklausot viņas brīdinājuma kliedzienam, sanāca mazliet pamētāt auto pa ceļu. Ave ir lielisks blakus pilots. Tā nu abi, pārspriežot auto vadīšanas fineses, tikām līdz Lielvārdei.

* Auto pirms tam baudīja tajās ģēlās saprotoši palīgi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2014-04-22 21:39 (saite)
trīsreiz nobālēju, lasot šo ierakstu...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]avatar
2014-04-22 21:58 (saite)
:) Ir jau labi, cenšos būt uzmanīgs. Man gan ne īpaši labi tas sanāk, ja kāds nejauši novērš uzmanību. Instruktors līdz nesenam laikam, pirms man teikt uz kaut ko apskatīties, vispirms pieķērās stūrei. :D Tagad galvenā problēma ir palikusi zīmju ievērošana, kā arī jāpielīmē pie paneļa atgādinājums, ka jāpaskatās divreiz pirms manevra. Domāju likt tiesības kaut kad maija sākumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avatar
2014-04-22 22:09 (saite)
Hmmm, tas izklausās trakāk, nekā ir patiesībā... Es braucu tīri labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ave
2014-04-22 22:48 (saite)
Ir ok. Visu cieņu avatara drosmei apgūt jaunu auto uz Krasta ielas. Bija fun.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avatar
2014-04-23 06:13 (saite)
:p :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vaarna
2014-04-22 23:04 (saite)
Malacis!

(Atbildēt uz šo)


[info]vilkate
2014-04-22 23:11 (saite)
Yay, gaidu drīz ciemos!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?