01 September 2016 @ 12:45 pm
 
man patīk lasīt, kā cibas mammas stāsta par brīnumiem, kas pēkšņi ir jāizdara uz nākamo dienu. nu tur - vienpadsmitos vakarā paziņo, ka vajag tādu dziju vai šitādu tērpu.

bet - tas ir tikai bērnu aizmiršanas vai tomēr skolotāju dēļ? vai tad e-klasē to neraksta? vai dienasgrāmatās? (starp citu - ir vēl dienasgrāmatas?)
 
 
( Post a new comment )
mis_sarajevo[info]mis_sarajevo on September 1st, 2016 - 01:36 pm
Man parasti vai nu aizmirsās/visu atliku uz pēdējo bridi/bija bail prasīt vecākiem.
(Reply) (Thread) (Link)
a.[info]aminta on September 1st, 2016 - 03:02 pm
+1
(un tad vienmēr atklājās, ka labāk būtu prasījusi ātrāk, jo mamma dusmīga, un attiecīgi uz nākamo reizi paliek atmiņā, ka bail jautāt, jo mamma būs dusmīga. slēgtais, apburtais loks)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on September 1st, 2016 - 03:26 pm
kā es pirmo reizi šitā izdarījos, tā mamma ne uz ko neiespringa. kauns nākamajā dienā skolā man un nekad vairs neaizmirsu ko laicīgi prasīt. un ja aizmirsu, turēju muti un cietu vienatnē :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
sirdnA[info]sirdna on September 1st, 2016 - 11:34 pm
Labi jums abām šitas sanāca.
(Reply) (Parent) (Link)
putnu novērotājs[info]_re_ on September 1st, 2016 - 02:22 pm
imho, lielākoties ir bērnu aizmiršana. varbūt pāris reizes ir bijis, ka uz rītdienu vajag mazas, izkaltētas krūmu lapas, bet iepriekš bija ziņots, ka vasarā jāvāc dabas materiāli.
tikko pabeigtajās pirmajās 3 klasēs bija gan e-klase, gan dienasgrāmata (tajā pārsvarā raksta tikai bērns, cik nu viņš uzcītīgs ir, tik ir), gan ik dienas e-pasts no klases audzinātājas ar rītdienas uzdoto (tā bija konkrētās skol. iniciatīva, baigi ērti).
lielākajam (8. klasē) dienasgrāmatas vairs nebija, tikai e-klase. šajā vecumā jau nu noteikti ir paša bērna atbildība, skolotāji laicīgi iedod informāciju. tā kā nedomāju, ka man pamatskolā vajadzētu čekot uzdoto vielu, tad tikai no bērna atkarīgs cik laicīgi un vai informēs vecākus par stundām vajadzīgo, tāpat arī ar laikā paveicamajiem darbiem un projektiem.
(Reply) (Link)
sirdnA[info]sirdna on September 1st, 2016 - 02:48 pm
bērni nevēlas traucēt vecākus un uzrauties uz jaunām nepatikšanām ("Tev vajag...ko? KO?! Viņi tur ahujeļi tai skolā?! BĻA!!"). Tādas lietas labāk atlikt uz beidzamo brīdi.
(Reply) (Thread) (Link)
Klemans[info]klemans on September 1st, 2016 - 02:50 pm
:)))))
(Reply) (Parent) (Link)
helvetica[info]helvetica on September 1st, 2016 - 11:32 pm
šitas gadās tikai, kamēr bērni mazi. Visbiežāk dārziņos, kur nav e-klases un bērni vnk aizmirst un kkādās pirmajās klasēs, kur visi šie dabas u.c. brīnumi ir mazāk vajadzīgi mācībām, vairāk visādām ar mācībām netieši saistītām aktivitātēm, ar kurām skola mēģina "atmaidzināt" ieiešanu striktas mācīšanās kārtā, imho, arī netiek īpaši atzīmētas eklasēs un eksistē tikai mutiski vai uz kkādām mazām, skolotājas izsniegtām lapelītēm, ko atrod saburzītas skolas dibenā pēc kāda mēneša...

bet jā, naktis zīmējot spalviņas uz viciņa ausīm, jo vnk nav cita materiāla kā papīrs uz zīmulis pie rokas, ir zināma lieta..
(Reply) (Link)