13 November 2014 @ 04:05 pm
 
draugi,

ja pie jums atnāktu spainis brieža (es nezinu, precīzi, kādi gabali, jo atnāks tikai pirmdien),
kā viņu vislabāk pagatavot un saglabāt?
 
 
( Post a new comment )
oblica[info]oblica on November 13th, 2014 - 04:10 pm
atdot man.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on November 13th, 2014 - 04:11 pm
hā, nu nē. es gribu savu pirmo briedi lepni pats sačakarēt, pfu, pagatavot!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
oblica[info]oblica on November 13th, 2014 - 04:21 pm
Nu, es regulāri to gatavoju. Visādos veidos. Vislabāk man patīk steiks, protams.
Rostbifu var taisīt.
Var vienkārši samalt, pielikt cūkas treknumu bišku un taisīt "makaroni po flotski", ja nekas nesanāk. :))
Viss atkarīgs no tā, kas tie par gabaliem tai spainī.

Galvenais ir nepārcept - atstāt, lai vidū ir tāds rozīgs, bez asinīm, bet tomēr rozīgs. Citādi būs baigi sauss.
(Reply) (Parent) (Link)
kiceksusurs no murrdōras: chat-gourmand[info]acidkitteh on November 13th, 2014 - 04:12 pm
Viss atkarīgs no tā, kādu brieža daļu gabali tev ir
(Reply) (Thread) (Link)
[info]amatieris on November 13th, 2014 - 04:18 pm
+daudz.
Aknas cept krējumā ar sīpoliem - nekas, nekas nevar būt labāks par šo!
Bet par pārējo - diiiikti atkarīgs.
Principā - pieprikt klāt spaini cūkas, un atrast vietu, kur to var sataisīt gardās mājas desās. Ēdīsi ilgi un slavēsi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on November 13th, 2014 - 04:21 pm
kas šai "vietai" būtu vajadzīgs, lai varētu taisīt desas?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
oblica[info]oblica on November 13th, 2014 - 04:22 pm
gaļasmašīna, zarnas un kūpinātava/žāvētava.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on November 13th, 2014 - 04:23 pm
nav pilnīgi nekā no tā.

nu nekas, apskatīšu spaini un domāšu.

vai es varu to spaini vest mašīnē vienu dienu vēlāk 200 km bez saldēšanas?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
oblica[info]oblica on November 13th, 2014 - 04:27 pm
Droši vari bez saldēšanas turēt nedēļu pēc gara izlaišanas. Ledusskapī gan ieliec. Vai vismaz kādā aukstā vietā.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]amatieris on November 13th, 2014 - 04:29 pm
Mierīgi. Ledusskapī var turēt ilgi, pat ļoti ilgi. Galvenais pēc tam ir kārtīgi termiski apstrādāt.
Ir bijuši gadījumi, kad labāk nezināt, cik ilgi medījums sabijis ledusskapī. Bet gards vienalga, protams, ne tā, kā no rīta medīts, bet...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on November 13th, 2014 - 04:33 pm
lieliski, paldies.

tad es ar šādu jautājumu atgriezīšos trešdien!
(Reply) (Parent) (Link)
[info]amatieris on November 13th, 2014 - 04:31 pm
Ar vietu bija domāts kāds kantoris, kas ar to nodarbojas.
Uzjautā gaāls avotam, ok, ne gaāls avotam, bet gaļas avota killerim, kur mednieki taisa desas - noteitki varēs ieteikt.
(Reply) (Parent) (Link)
MaKo[info]mako on November 13th, 2014 - 09:17 pm
Tušonku :) Savārīt, līdz izjūk, ar pipariem, sāli, lauru lapām un burciņās iekšā.
Ņammma.
(Reply) (Link)