13 November 2014 @ 04:05 pm
 
draugi,

ja pie jums atnāktu spainis brieža (es nezinu, precīzi, kādi gabali, jo atnāks tikai pirmdien),
kā viņu vislabāk pagatavot un saglabāt?
 
 
( Post a new comment )
oblica[info]oblica on November 13th, 2014 - 04:22 pm
gaļasmašīna, zarnas un kūpinātava/žāvētava.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on November 13th, 2014 - 04:23 pm
nav pilnīgi nekā no tā.

nu nekas, apskatīšu spaini un domāšu.

vai es varu to spaini vest mašīnē vienu dienu vēlāk 200 km bez saldēšanas?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
oblica[info]oblica on November 13th, 2014 - 04:27 pm
Droši vari bez saldēšanas turēt nedēļu pēc gara izlaišanas. Ledusskapī gan ieliec. Vai vismaz kādā aukstā vietā.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]amatieris on November 13th, 2014 - 04:29 pm
Mierīgi. Ledusskapī var turēt ilgi, pat ļoti ilgi. Galvenais pēc tam ir kārtīgi termiski apstrādāt.
Ir bijuši gadījumi, kad labāk nezināt, cik ilgi medījums sabijis ledusskapī. Bet gards vienalga, protams, ne tā, kā no rīta medīts, bet...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on November 13th, 2014 - 04:33 pm
lieliski, paldies.

tad es ar šādu jautājumu atgriezīšos trešdien!
(Reply) (Parent) (Link)