13 November 2014 @ 04:05 pm
 
draugi,

ja pie jums atnāktu spainis brieža (es nezinu, precīzi, kādi gabali, jo atnāks tikai pirmdien),
kā viņu vislabāk pagatavot un saglabāt?
 
 
( Post a new comment )
austra[info]au on November 13th, 2014 - 04:21 pm
kas šai "vietai" būtu vajadzīgs, lai varētu taisīt desas?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
oblica[info]oblica on November 13th, 2014 - 04:22 pm
gaļasmašīna, zarnas un kūpinātava/žāvētava.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on November 13th, 2014 - 04:23 pm
nav pilnīgi nekā no tā.

nu nekas, apskatīšu spaini un domāšu.

vai es varu to spaini vest mašīnē vienu dienu vēlāk 200 km bez saldēšanas?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
oblica[info]oblica on November 13th, 2014 - 04:27 pm
Droši vari bez saldēšanas turēt nedēļu pēc gara izlaišanas. Ledusskapī gan ieliec. Vai vismaz kādā aukstā vietā.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]amatieris on November 13th, 2014 - 04:29 pm
Mierīgi. Ledusskapī var turēt ilgi, pat ļoti ilgi. Galvenais pēc tam ir kārtīgi termiski apstrādāt.
Ir bijuši gadījumi, kad labāk nezināt, cik ilgi medījums sabijis ledusskapī. Bet gards vienalga, protams, ne tā, kā no rīta medīts, bet...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on November 13th, 2014 - 04:33 pm
lieliski, paldies.

tad es ar šādu jautājumu atgriezīšos trešdien!
(Reply) (Parent) (Link)
[info]amatieris on November 13th, 2014 - 04:31 pm
Ar vietu bija domāts kāds kantoris, kas ar to nodarbojas.
Uzjautā gaāls avotam, ok, ne gaāls avotam, bet gaļas avota killerim, kur mednieki taisa desas - noteitki varēs ieteikt.
(Reply) (Parent) (Link)