14 December 2020 @ 03:07 pm
 
esmu salīdzinoši mierā ar apkārtējo situāciju: jūtu līdz veselības sistēmas problēmām, bet tās mani nesatrauc un nedara raizes. dzīvosim, redzēsim un cerēsim uz labāko - apmēram tā.
bet
vakar vakarā izlasīju par lietuvas stingro lokdaunu un sajutos neomulīgi. tā tramīgi. oij, kā negribētos tādu piedzīvot pie mums. un ne jau tāpēc, ka es nepiekristu situācijas nopietnībai, neatbalstītu stingrus mērus vai tas kaut kā nenormāli čakarētu manu dzīvi, nē, bet tur ir kas neomulīgs.

ļoti neomulīgs.
 
 
( Post a new comment )
porcelāna lellīte[info]neraate on December 14th, 2020 - 03:19 pm
jā.

man bija šausmīgi neomulīgi, kad Rietumeiropā bija armija ielās. kaut kādas iekšējas ļoti nelāgas asociācijas ar Gruzijas un Krimas karu, nu gan ziņas par komendantstundu turpat tik ļoti neomulīgas nav, jo kā rāda pieredze armija ielās nav mūžīgi un nenozīmē uzreiz Baltkrievijas scenāriju, bet ļoti negribētos piedzīvot
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2020 - 03:22 pm
mani laikam visvairāk tramda nespēja pārvietoties (drīkst doties pastaigās tikai savas pašvaldības ietvaros). tāda kā ķēde pie kājas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on December 14th, 2020 - 03:26 pm
no vienas puses jā, no otras nu nav tā, ka mūsu konkrētajā pašvaldībā nebūtu kur un dažādi un pie dabas un vēl var izvēlēties kādas tieši
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2020 - 03:33 pm
Varbūt upei vidzemes pusē, bet pārdaugavas pusē daba jau ir ārpus rīgas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on December 14th, 2020 - 04:42 pm
Daugavgrīvas jūra, Ziepniekkalna mežs, galu galā tā pati uz robežas esošā Lucavsala un Zaķusala. Jā, nav izkoptas taciņas, bet nu ok, es saprotu, ka mums atšķiras izpratne kas ir daba, ja tur ir zaļš un dzīvo savvaļa, un tie nav 2 metri intensīvas ielas malā, manā grāmatā tā skaitās daba :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2020 - 05:04 pm
ā, nu jā, man daba ir iespēja vismaz 5km iet (to Āpsis var noiet). Mēs esam gājēju ģimene :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]polija on December 14th, 2020 - 06:39 pm
mēs pagaidāma rī katru nedēļas nogali turpinām kkur braukt - uz pilsētām, uz mežiem, bet mēs vazājamies riņķi ar kājām, ar velo, meklējam savas geokastītes un nekādos veikalos, restorānos, utt.. netusējam, nedrūzmējamies. Ja galīgi kkur paika beigusies, kko nopērku kkur, bet tas reti.
Katrā ziņā tā pati pierīga tā izmalta, ka vairs negribas. Plus teiksim braucot ārpus rīgas, patīk, ka var izbraukāt ar vilcienu - tur brīvdienās cilvēku maz, es vēl logu attaisu, lai gaiss būtu, ja nav. Ja piegriež, ka tikai tāpat ārā var iet tad nu kur mēs ar velo aizbrauksim vai kājām. Nav te nekā tuvu mājai - pat normāla meža nav :D A pie Daugavas promenādē brīvdienās vairāk cilvēku nekā jebkurā veikalā.
Vnk besī, ka to idiotu dēļ, kuri ierobežojums nejēdz ievērot, "netic covidam" utt., cieš visi. Tur tiešām rodas slepkavnieciskas domas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2020 - 08:47 pm
jā, arī tas, ka pierīga apnikusi :)

Bet labi, es te hipotētiski dusmojos, jo mums ir īpašums citā novadā, uz to drīkstētu braukt.
(Reply) (Parent) (Link)
vilibaldis: taisni kā es[info]vilibaldis on December 14th, 2020 - 03:37 pm
Nu man tas nozīmētu, nevarēt aiziet uz tuvējo dzīvnieku pārtikas bodi, jo blakus pašvaldība... Visu citu var nopirkt e-veikalos.
Par pārējo, nu jā, vairāk emocionāli baisi, bet ja citādi cilvēki nesaprot, ka nav jātusē.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]hessin on December 14th, 2020 - 05:29 pm
Nuja tiešām aizliedz iet uz tuvāko veikalu, jo tas te pat aiz stūra, tikai citā pašvaldībā, tad tas būs kārtējais noteikums, kas izraisīs sašutumu. Citās valstīs, cik manīts, bija nosacījums par nedošanos tālāk par 5km no dzīvesvietas.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]fedrs on December 14th, 2020 - 08:33 pm
Pēc reformas pašvaldības būs liekākas, varēsi staigāt plašākā teritorijā,
(Reply) (Parent) (Link)
Kemune[info]kemune on December 14th, 2020 - 03:46 pm
Man gan armija kā reiz neraisa nekādas Baltkrievijas asociācijas, jo armijā ir kaut kāda struktūra un atbildības ķēde. Baltkrievijā to visu veic visvarena policija, kurai sen jau izirušas atbildības struktūras. Tie ir daudz nežēlīgāki dzīvnieki.
(Reply) (Parent) (Link)