atvase ([info]atvase) rakstīja,
@ 2015-11-05 06:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bēbīšskoliņa Baltezerā
Vakar A. izskatījās tik mierīgs un nesatricināms, ka es paņēmu (drošībai) līdzi banānu un piena pudeli, iekravāju A. mašīnā uz vecā autosēdeklīša, no kura viņš jau ir izaudzis, un aizvedu uz Baltezera bēbīšu skoliņu. Tur bija jauka, mierīga atmosfēra, A. mazliet mijiedarbojās ar citiem bērniņiem un uz pasākuma beigām sāka līst augšā pa mīkstajām trepēm, kas veda uz palodzi, tur viens 1-gadīgs bērnelis pa ceļam apdzina A. vairākas reizes, ātri līzdams gar pašu pakāpienu maliņu, un uzskatāmi demostrēja, cik veikli tādā vecumā iespējams izsvaidīt lietas un pabūt n vietās vienlaikus. Mājās barošanas krēsliņā A. kādas 15 minūtes, laiski un domīgi atgāzies, skatījās uz bumbiņu, kamēr es viņā stūķēju iekšā biezeni lielos un raitos apjomos. Vakarā A. joprojām bija mierīgs, tik mierīgs, ka es to pavērsu pret viņu un apgriezu viņam roku un kāju nagus. Tas viss netraucēja viņam naktī briesmīgi kliegt kā parasti un pat vairāk.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tati
2015-11-05 09:33 (saite)
domāju domāju. A tu viņu pa dienu daudz klēpī ņem & mīļo? Moš tie nakts "izgājieni" ir tādi parasti saucieni pēc tuvības?...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]atvase
2015-11-07 07:01 (saite)
nu jauki, kāds par mums domā un domā :)
pa dienu ņemu daudz. tas protams ir relatīvi - varbūt viņš tā nedomā? :) Katrā ziņā mans tālākais rīcības plāns ietvēr ņemt vairāk pa nakti - gultas drošības uzlabošanu (lai nenokrīt un neatdauzās) un ņemšanu ik pa laikam pie sevis gultā. skatīšos kas notiks tālāk. šonakt tā darīju, mošanās reizes neskaitīju, bet jūtos vairāk izgulējusies, laikam tomēr modās mazāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2015-11-07 09:39 (saite)
un ja nu eksperimenta dēļ tu kādu dienu paņemtu brīvu no darbiem mājās un vairāk paauklētu mazo?
(es regulāri ņemu brīvdienas uz darbiem un norādu vīra ceļu uz saldētavu vai interneta saitiem, kur pasūta ēdienu)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]atvase
2015-11-07 17:40 (saite)
Maz, bet šad tad ir sanācis to darīt, nakts miegu tas neietekmēja. un darīšu vēl,pamazām mācos atslābt. Bet pa lielam ir tā ka mana brīvdiena nav tikai vīra vakariņas, bet vajag lai kāds cits taisa biezeni, mazgā traukus, mazgā veļu, saslauka grīdu, izmazgā wc, iekurina krāsni, uc, mums ir milzīga, netīra māja, pāris tādas brīvdienas pēc kārtas un būs ziepes, bet jā, pēdējā laikā ņemos vairāk, un viņš jau arī arvien biežāk vnk ieķeras manī, un viss :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2015-11-06 17:49 (saite)
Esi lasījusi Healthy Sleep Habits, Happy Child? Tur ļoti labi aprakstīts, ko kurā vecumā no bērna var sagaidīt un kā risināt miega problēmas. Jā, var nākties kādu reizi izturēt ilgāku raudāšanu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antuanete
2015-11-06 17:54 (saite)
Damit, man telefonā mūždien par ātru komentāri iepostējas.
Tātad, autors uzsver, ka ar dažām sleep training metodēm var nākties dažus vakarus bērnam paraudāt ilgāk, bet, ja tas nozīmē, ka viņš iemācās pats nomierināties un aizmigt, tad rezultātā raudāšanas sanāk daudz mazāk kā turpinot jēriņnaktis.
Man, protams, pagaidām viegli runāt, jo bērna miega ritmi attīstās kā pēc priekšrakstiem un bez liekas drāmas, bet drīz jau nonāksim pie 4 mēnešu sleep regression :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]atvase
2015-11-07 17:42 (saite)
Apdomāšu. Patinu filmu atpakaļ, un jā, tieši 4-5 mēn vecumā viņš sāka naktīs mosties pirms tam gulēja kā bluķītis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]atvase
2015-11-08 10:08 (saite)
Iskatās, ka ne visi piekrīt šādai metodei (un mana sirds laikam to neizturētu). Vēl ir metode "baby whisperer", vēl jāpapēta.

Research on why 'cry it out' and 'controlled crying' is NOT recommended!

So often mum's and dad's are told CIO, or CC really works. It works because the baby stop's crying! But what has worked? Has the baby really learned to comfort himself; or has he only learned that he might as well give up, that he will not be responded to. Is this a good thing?

http://www.babywhispererforums.com/index.php?topic=19710.0

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2015-11-08 20:49 (saite)
Nu bet protams, ka resurss, kas reklamē savu "gentle sleep" metodi, nekad mūžā neatzīs, ka CIO nav barbarisms un ka tas ļoti labi strādā vairumā gadījumu :D Un protams, ka iztēlos CIO kā metodi, kas paredz bērnu atstāt vienu un nekādā gadījumā pie viņa neiet, lai gan vairums pieeju nebūt tādas nav, bet gan paredz pēc noteikta laika pie bērna iet, bet līdz tam dot viņam iespēju pašam nomierināties.
Katrā ziņā, galvenais tomēr ir, lai metode patiešām strādā konkrētajam bērnam un ģimenei - ja jums izdodas bez raudāšanas un pamazām, un tas nedzen vecākus pa sienu augšā, tad ļoti labi. Ja neizdodas un tomēr izlemsiet mēģināt Ferbera metodi vai kaut ko citu no CIO - jāizmet no galvas tā propaganda, kas salīdzina sleep training ar parental neglect :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]atvase
2015-11-08 10:11 (saite)
Just for reassurance, there has been significant research on the number of awakenings per night as being a function of age. Following a decline in the number of interruptions from 3 to 6 mths, an increase in night wakings at age 9 months was recorded. The increase in night wakings towards the end of the first year coincides with significant socio-emotional advances, which characterize this developmental stage. At 12 months of age 55% if babies were night waking!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2015-11-08 20:55 (saite)
To, ka visi bērni pa nakti mostas, konstatēja pētījumos, kas novēroja bērnus visas nakts laikā un reģistrēja miega fāzes. Tie, kuri skaitās labi gulētāji, vienkārši paši aizmiga, savukārt sliktie gulētāji nevarēja aizmigt, pat ja bija paēduši un ar sausu pamperi. Tur arī sleep training pamati - panākt, ka bērns iemācās pats aizmigt un nav stundām jānēsā apkārt, jābaro vai kā citādi jāmierina.
Par gulēšanas tēmu iesaku pašķirstīt Science of Mom ierakstus par tēmu, tas ir viens no retajiem resursiem, kas godīgi apkopo pieejamos pētījumus un skaidri pasaka, ka "whatever works for you" ir labākais :) Te ir viens no miega sērijas ierakstiem, apakšā ir linki uz pārējiem http://scienceofmom.com/2012/03/09/infant-sleep-research-cosleeping-self-soothing-and-sleep-training/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]atvase
2015-11-09 04:31 (saite)
tnx, paldies par resursu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?