None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2020-06-03 17:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ak vai!
http://archive.is/1uxm9


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]artis
2020-06-05 09:44 (saite)
> vai melnādainie pastrādā noziegumus tāpēc, ka viņi ir melnādainie, vai tāpēc, ka nicinātu un apspiestu ļaužu grupa (manuprāt, likumsakarīgi) nespēs labi funkcionēt sabiedrībā.

> vai latvieši pastrādā noziegumus tāpēc, ka viņi ir latvieši, vai tāpēc, ka nicinātu un apspiestu ļaužu grupa (manuprāt, likumsakarīgi) nespēs labi funkcionēt [PSRS brālīgo tautu] sabiedrībā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirualsirual
2020-06-06 03:17 (saite)
tad tas tavuprāt ir stulbi vai labi, ka latvieši nesacēlās? saprotu, ka tu to domā tā, ka pretošanās /neizriet/ no apspiešanas, bet no tava teiktā pretošanās kļūst par kaut ko nicināmu, kaut latviešu gadījumā tās minimālās izpausmes tādas nebija, vismaz, ja neskatās no varas pozīcijām (no kurām, piekritīsi, tu skaties).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2020-06-06 12:24 (saite)
Nē. Ir tādi brīži vēsturē, kad nepretošanos var vērtēt tikai nicinoši. Piemēram, Ulmaņa "palieciet savās vietās" ir nicinoša nepretošanās. Es neuzskatu, ka ASV grautiņi ir cienīga pretošanās. Pirmkārt, es nepiekrītu pašai pamattēzei par sistemātisku rasismu. Otrkārt, es nepiekrītu, ka policija sevišķi vēršas pret melnādainajiem, pat ja atsevišķi policisti ir jātiesā par nežēlīgu un pretlikumīgu rīcību. Treškārt, es pat neesmu īsti pārliecināts, vai Floida gadījumā policists ir vainīgs sevišķi nežēlīgā noziegumā, bet to lai taisnīgi spriež tiesa. Zināms, ka Floids bija iepriekš sodīts kā bīstams noziedznieks, tāpēc policijas piesardzībai bija pamats. Ceturtkārt, tas cik veiksmīgi Amerikā ir iekļāvušies āziešu izcelsmes cilvēki, kuriem arī bijis jāpiedzīvo rasisms, liecina, ka melnādaino problēmas nav tik daudz rasisms, kā, iespējams, norāda uz kaut ko citu. Piektkārt, uzskatu, ka uz brīdi, kad Amerikā izvērsās grautiņi Floida sakarā, melnādainajiem ASV gāja tik labi kā nekad, un patiesi ceru, ka viņu augšupeja/attīstība tikai turpināsies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-06-06 13:24 (saite)
+
Labs kopsavilkums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirualsirual
2020-06-07 13:07 (saite)
varbūt, ka tev taisnība. par aziātiem diezgan paredzams iebildums, ka nevajag neļķes jaukt ar rozēm, viņus nelika verdzībā un viņu kļūšanai par model minority beigu beigās, kā, piemēram, šeit rakstīts, var atrast arī politiskus iemeslus (kā Japānas kļūšanu par sabiedroto, bet ne tikai).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?