None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2020-01-20 16:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Idle hands are the devil's workshop
Pārpublicēšu arī šeit, jo šķiet saistoši:

http://klab.lv/users/indulgence/835925.html

1890. gada 16. martā Vācijas impērijas kanclers Otto fon Bismarks rakstīja ķeizaram Vilhelmam:

"Sekas ir izglītības iestāžu pārpilnība un izglītota proletariāta izaudzināšana, kas ir bīstami valstij. [..] [I]izvirza sev nesasniedzamus mērķus, kas galu galā viņos rada neapmierinātību ar dzīvi. Ar katru gadu pieaug tādu ļaužu skaits, kuri, pateicoties iegūtajai izglītībai, pretendē uz tādu dzīves līmeni, kādu nespēj sev nodrošināt. Tā pie mums rodas tie paši apstākļi, kas Krievijā kalpo par augsni tur plaukstošajam nihilismam.

[..] Strauji pieaug to skaits, kuri iznāk no skolas ar pārliecību, ka ir pārāk labi tam darbam, ko dara to tēvi, jo esot augstāk izglītoti. It īpaši tas attiecās uz talantīgākajiem, kuriem skolā mācībās labi veicies, kurus visbiežāk skar vēlme izrauties no tās dzīves, kuru dzīvo viņu vecāki. Neveiksmes gadījumā viņi papildina mūždien neapmierināto rindas. Redzam, ka jau šobrīd laukos ir pārāk daudz tādu, kas nevēlas vis strādāt, bet gan vēlas izrīkot citus, un pārāk maz tādu, kas prot un ir gatavi strādāt."


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2020-01-21 13:06 (saite)
Un tagad izlasi šos Dieva Vārdus vēlreiz.
Jā, kristietība ir pret augļošanu, un kristietība aicina dot cēzaram pienākošos, ja tas nav pretrunā ar Dieva pavēli. Jā, kristieši nekalpo mantai, tas ir pašsaprotami, bet nekas no tevis citētā neaicina skatīties otra maciņā, kā arī savu attieksmi pret pārtikušajiem balstīt makroekonomiskās statistikās. Kas attiecas uz "viņiem viss bija kopīgs" raksturojumiem - lasi vēlreiz, TICĪGAJIEM viss bija kopīgs un TICĪGIE dalījās savā starpā, nevis veica tehnokrātisku resursu pārdali ar valsts represīvā aparāta palīdzību un agresīvu nodokļu politiku. Aicināšu nezaimot D. vārdus ar savu miskastīgo ideoloģiju (2. bauslis) .

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]slikts
2020-01-21 14:39 (saite)
haha piedāvājuma puses jēbus saka, ka skatīties uz makroekonomiskajiem rādītājiem ir grēks. iebāz sev savu bausli, ja kas.

"tas nebija īsts sociālisms, jo bija tikai ticīgajiem". tās tāpat ir ļaunum ļaunās sociālistiskās idejas. valsts un nodokļu iekārta pastāv arī tikai tāpēc, lai atsvērtu privāto kapitālu un varu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2020-01-21 16:09 (saite)
Jēzus pavēles liek kristiešiem a r ī ņemt vērā makrorādītājus un par tiem satraukties, bet vienlaikus būt ļoti uzmanīgiem ar tūkstošgades miera un taisnības valstības institucionalizētu radīšanu, it īpaši to uzspiežot neticīgajiem.
Nesaprotu, te tu esi gatavs ielaisties teoloģiskā argumentācijā, te atkal "iebāz savu bausli"(tas nav mans, bet gan paša Dieva teikts).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2020-01-21 16:33 (saite)
Šeit īsi un skaidri prolegomeni, kā kristiešiem bibliski jāatbild uz marksistu herēzēm http://www.ctsfw.net/media/pdfs/WaltherCommunismandSocialism.pdf

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?