None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2019-12-04 23:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sakarā ar Cibas nesenajiem gāganu kariem
A. Slucis uzskata, ka Latvijā nepieciešama atomstacija, lai valsts nebūtu atkarīga no Krievijas energopiegādēm. Vēl viņš domā, ka jāizveido 100 000 vīru liela zemessardze un sešu mēnešu obligātais karadienests, jāpaaugstina valsts valodas kontrolējošo iestāžu aktivitāšu līmenis, pieņemot darbā 1000 valodas inspektorus, un jāveicina krievu repatriācija.

Pēdējais ieteikums nav nekāds ultranacionālista murgojums: 2006. gadā Vladimirs Putins, toreizējais Krievijas prezidents, jau aicināja savus tautiešus atgriezties etniskajā dzimtenē, savukārt šogad Krievijas Reģionālās attīstības ministrija jau ieguldījusi aptuveni vienu miljonu latu īpašā programmā, kas izveidota konkrētam mērķim – krievu repatriācijai. Un jāatgādina demagogiem, ka še nav runa par "deportācijām", ko saldkaisli apžļembā viens otrs latviešu politologs, bet gan par repatriāciju, kas ir humāns, saprotams, atbalstāms process.

https://nra.lv/latvija/35183-aivars-slucis-cinitajs-vai-upuris.htm


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2019-12-05 08:00 (saite)
Man nav saprotams, kā par humānu var nosaukt procesu, kurā izvēle ir vai nu:
a) tiek "repatriēti" cilvēki, kuriem Latvija ir burtiskā nozīmē dzimtene;
vai
b) repatriācijas rezultātā tiek panākta ģimeņu sadalīšana.

Repatriēšanas atbalstīšana ir ultranacionālisms. Nezinu, kā lai citādāk nodēvē uzskatu, ka daļa Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju ir mūsu valstij nevēlams elements, pamatojot to ar etnisko piederību.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artis
2019-12-05 11:54 (saite)
Tad, saglabājot konsekvenci, Tu esi pret t.s. mūsu valdības "Reemigrācijas atbalsta pasākumiem", "Atgriešanās Latvijā" kampaņu u.c., jo tas ultranacionālisms, nehumāni utt.?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-12-05 13:50 (saite)
Es kritiski izturos pret reemigrācijas kampaņām cita iemsla dēļ - neredzu jēgu tērēt līdzekļus emigrējušo "uzpirkšanai", kamēr nav atrisinātas ekonomiskās problēmas, kuru dēļ emigrēja un turpina emigrēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2019-12-05 14:53 (saite)
Piekrītu. Taču es šos centienus nesauktu arī par nehumāniem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2019-12-05 12:37 (saite)
Daļa LV "pastāvīgo iedzīvotāju" (no kuriem lielākā daļa šeit dzīvo labi ja nieka 50-70 gadus) uzskata, ka tādai valstij kā LV nevajadzētu būt, ka latviešu valodai nav jābūt vienīgajai valsts valodai, ka PSRS bija ok un tās sabrukums ģeopolitiska katastrofa, ka nebija okupācijas, ka Krima ir Krievija, ka Ukrainā valda fašistiskā hunta, ka Putins ir kruts džeks un savējais, ka NATO nav sabiedrotais, bet ienaidnieks, turklāt liela daļa no viņiem burtiski ir izbijuši militāristi un iekšlietu struktūru darbinieki. Un, ievēro, es ne mirkli nepiesaucu pliku etnisko piederību. Ja visas uzskaitītas lietas neraksturo šos cilvēkus kā "valstij nevēlamus elementus", tad es nezinu, kas ir vai nav nevēlams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-12-05 13:52 (saite)
"nieka 50-70 gadus"

Njā, nieka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2019-12-05 16:41 (saite)
https://en.wikipedia.org/wiki/Emirati_nationality_law#Naturalization

"According to federal law number 17 of 1972, nationality is granted to a foreigner if he or she fulfills the following conditions and is:[3]

An Arab with ancestral origins in Bahrain, Oman, and Qatar who has settled in the United Arab Emirates legally for at least 3 years and has maintained a good reputation and has not been convicted of crimes.
Arab individual who enjoys full legal capacity, has continuously and lawfully resided in the member emirates for at least 7 years directly before the date of submitting naturalisation application, has lawful source of income, is of good reputation and good conduct, and not convicted for any offence involving moral turpitude or dishonesty.
Any person with Arabic proficiency who has settled in the United Arab Emirates legally since 1940 and has maintained a good reputation and has not been convicted of crimes.
Any person with Arabic proficiency who has settled in the United Arab Emirates legally for no less than 30 years with at least 20 years spent after effective date of law 17 of 1972 and has maintained a good reputation and has not been convicted of crimes."

Šis labs, no sērijas "vari censties, cik gribi, bet tev tik un tā nesanāks" - "The right to vote or the right to a nomination at parliament or governmental authority is limited to the citizens who are Emirati citizens by descent. Nationality is only granted once."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2019-12-05 16:43 (saite)
Protams, LV gadījumā, pieturoties pie valsts nepārtrauktības doktrīnas, ir tā niansīte, ka vairums svešinieku nemaz nav "settled here legally".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2019-12-05 17:03 (saite)
Samierinies, ka no Hederas utml. viedokļa domāt par savas cilts izdzīvošanu, ja tu neesi brūns vai melns, vienkārši nav košer, bet ir ultranacisms, kas jāapkaro. Nekādi vēsturiski argumenti vai pragamtiski pamatojumi šeit nestrādās. Tā ir kondicionēšana, ko nevar izmainīt caur racionālu dialogu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2019-12-05 17:36 (saite)
Lūk, bija piemērs no emirātiem, kā "brūnie" efektīvi regulē pilsonību, darbaspēku, dala savējos un svešos, rūpējas par valsts identitāti, kultūru. Līdzīgus piemērus var bārstīt uz velna paraušanu (Izraēla, Šveice, Japāna utt), bet laikam tev taisnība, ko vispār var paskaidrot cilvēkam, kurš cītīgi turas pie nevienā racionālā argumentā balstītas pārliecības (ticības), ka salīdzinoši nesen svešas valsts īstenota okupācijas režīma laikā ievesti kolonisti, militāristi un nelegālie imigranti jau ir "savējie", un ka tas vispār ir humāni, un vispār jebkura argumentācija beidzas, tiklīdz tiek piesaukts šis svētais humānuma vārds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-12-05 18:18 (saite)
Ja nelegāli valstī ielavījušos migrantu izraidīšana vai pat robežapsardzes nodrošināšana, lai šādu ielavīšanos bloķētu, skaitās "nacisms" un "nehumāni", tad ko gan gaidīt šeit jau sen de facto leģitimizētā PSRS genocīda jautājumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2019-12-05 12:38 (saite)
Ja "repatriē" ISIS ex-kaujiniekus, tu arī zviedru labākajās tradīcijās satraucies par "sadalītām ģimenēm"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2019-12-05 12:32 (saite)
Krievija spēlē dubulto spēli, jo, lai gan cilvēki viņiem vajadzīgi, protams, ka viņi negrib, lai "visi" (daudz) krievu atgrieztos dzimtenē, jo ir tāda lieta kā Karaganova doktrīna.
http://www.tautasforums.lv/?p=4497
http://www.la.lv/palasiet-karaganovu-2

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artis
2019-12-05 13:04 (saite)
Es tikai ceru, ka krievu repatriācija nav prelūdija tiem pašiem notikumiem, kas sekoja pēc vācbaltu "repatriācijas".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2019-12-05 13:12 (saite)
Vāciešu minoritātes zaudējums visā A-eiropā (Polijā, Ukrainā, Baltijā, arī Krievijā) ir milzīga katastrofa reģionam, kaut vai sociālā kapitāla ziņā. Taču nevar noliegt, ka nacisti, balstot savu ekspansiju uz "savējo aizsargāšanu" tuvējās ārzemēs, smagi iegrābās, un rezultāts ir minoritāšu ziņā stabilāka un viengabalaināka A-eiropa (Čehija, Polija). Ka tik krieviem Baltijā nesanāk līdzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?