None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2017-02-06 16:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
http://fooledbyrandomness.com/ForeignAffairs.pdf


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2017-02-06 17:59 (saite)
Ļoti precīzi un attiecināmi arī uz Eiropas Savienību. Problēma ar eirozonu (Grieķija, Itālija, Spānija) tika mākslīgi stabilizēta, bet nekad līdz galam atrisināta. Tagad visi cenšas uzminēt, kura valsts sekos vai nesekos Breksita piemēram, bet tā ir nepareizā pieeja. To nevar paredzēt un uzminēt, taču ir skaidrs, ka stabilitāte ir tikai šķietama, un spiediens kaut kur izlauzīsies ārā ar ļoti smagām sekām.

Savukārt, ja būtu atļauts Grieķijai pamest eirozonu, tas īstermiņā būtu bijis sliktāk, bet nodrošinātu ilgtermiņa ES izturību.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tiesibsargs
2017-02-06 21:24 (saite)
final solution diezin vai ir laba lieta. tā ir totalitārisma domāšana - vēlme atrisināt visu līdz galam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-02-07 00:00 (saite)
Te cibā kāds žēlojās par Vācijas birokrātiju, kura ir ļoti efektīva, kad strādā ar viņiem paredzamām lietām. Bet tiklīdz parādās kāds nestandarta gadījums, tā neviens neko nezina un ir murgs kaut ko ar viņiem panākt. Kamēr šādu nestandarta gadījumu ir maz, tikmēr saglabājas ilūzija, ka tā ir ļoti stabila.

PSRS arī bija ļoti stabila sistēma. Līdz brīdim, kad tā sabruka katastrofāli. Te arī parādās aspekts, ka ir jāļauj sistēmai piedzīvot vairāk nelielas krīzes, kas to ļauj to regulāri uzlabot un nostiprināt. Būtībā tā arī ir demokrātija.

Eirozona ir neelastīga sistēma, jo tajā nav mehānismi, kas ļautu lokāli atrisināt radušās lokālās problēmas. Grieķijas krīze ir problēma, kas radusies centrālās politikas rezultātā un to arī mēģina risināt ar centrālu pieeju. Beigās tas viss uzsprāgs, ne obligāti pašā Grieķijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?