None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2017-01-15 12:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latvia: utterly and thoroughly pwned by FSB :(
- FSB often uses coercion and blackmail to recruit most capable cyber operatives in Russia into its state-sponsored programmes. Heavy use also, both wittingly and unwittingly, of CIS emigres working in western corporations and ethnic Russians employed by neighbouring governments e.g. Latvia.
In terms of the success of Russian offensive cyber operations to date, a senior government figure reported that there had been only limited success in penetrating the “first tier” foreign targets. These comprised western (especially G7 and NATO) governments, security and intelligence services and central banks, and the IFIs. To compensate for this shortfall, massive effort had been invested, with much greater success, in attacking the “secondary targets”, particularly western private banks and the government of smaller states allied to the West. S/he mentioned Latvia in this regard. Hundreds of agents, either consciously cooperating with the FSB or whose personal and professional IT systems had been unwittingly compromised, were recruited.

https://assets.documentcloud.org/documents/3259984/Trump-Intelligence-Allegations.pdf

Sad, sad, sad. Sliktas ziņas. Satversmes aizsardzības birojs impotents.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis
2017-01-15 13:24 (saite)
Vecīt, SAB un DP regulāri apzināti traucē un bremzē patreizējo vēsturnieku čekas izpētes projektu, pēkšņi uzliek kaut kādus aizliegumus, pēkšņi kastes tiek kaut kur pārvietotas, pēkšņi vispār kāda dokumentu kaste ir pazudusi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artis
2017-01-15 14:00 (saite)
Tikmeer Igaunju SAB's speelee lielajaa liigaa

http://news.err.ee/v/news/df22cea3-1c2e-4139-92ea-08f029af9f07/newsweek-estonian-foreign-intelligence-eavesdropped-on-russian-official-meeting-trump-associate#.WHq6oV7x01Q.twitter

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikaczu
2017-01-15 14:31 (saite)
DP vismaz patrenkā indīgākos "tautiešus"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis
2017-01-15 14:36 (saite)
Jā, kā allaž, tur ir cilvēku faktors un dažādi darbinieki - tādi, kuri bez pārtraukuma strādā kopš 80tajiem, un jaunākie, pēdējos gados uzņemtie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2017-01-19 17:04 (saite)
Kaa Ljenins jautaatu, Что делать???

Luuk, liels un eksistenciaals jautaajums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis
2017-01-20 00:42 (saite)
Šobrīd pie varas esošie un iespējamie nākamās Saeimas kodola sastādītāji (ZZS, daļa kādreizējās Vienotības) pavisam noteikti nezin, ko un kā darīt, un vai vispār kaut kas jādara. Pat "nacionāļiem" - lai gan ir big words - trūkst gan organizēšanās spējas, gan politiskās gribas, gan prasmes šīs lietas sakārtot un izvirzīt cauri. Protams, visos līmeņos papildus visam ir vienkārši naudas cilvēki, birokrāti vai kopš 80tajiem darbojošies krievu ielikteņu, ietekmes aģenti, interešu pārstāvji utml.

Tātad no "top" sevišķi daudz nav ko gaidīt, lai gan mums ir pāris labi diplomāti, pāris labi sakari, atsevišķās rietumu valstīs par Baltijas situāciju gana daudz zin 9tātad mēs neesam neredzami, noklusināmi, noignorējami) un reizēm ir pāris labi vai informēti ministri. Kā ar leju, people on the ground? Lejaslīmenī ir vairāk informētu un spējīgu cilvēku nekā augšā, ir reāli eksperti, jā, ir cilvēki, kas grib kaut ko darīt, ir cilvēki, kas zina, reizēm viņi ir izsēti pa dažādu pusvalstisku organizāciju zemākajiem slāņiem, tajā pašā Nac. Aizsardzības akadēmijā un NBS ir gana daudz informētu, zinošu un spējīgu cilvēku. Tikai viņus neviens pagaidām ne dzird, ne redz.

Mūsu pagaidām lielākā cerība kā reizi ir tieši kaimiņvalstis, Lietuva un Igaunija, viņi ir labākā situācijā nekā mēs, taču no otras puses ar LV ir risks kā ar ķēdes vājāko posmu.

Šobrīd vienīgais, ko varam darīt, izskatās šādi: 1) "valstsgribas" vairošana, simboliskais un ideoloģiskais darbs, lai konsolidētu atlikušos, kā arī novērstu simboliskos iekšlietu draudus (visādu intelektuāļu, pacifistu, vajadzīgo idiotu, uzpirkto utml muļķības); 2) saglabāt klātbūtni rietumu medijos, rietumu internetā, aktīvāku Baltijas valstu jautājuma klātbūtni tīklā, mediju apritē + vismaz kaut cik kiberdrošības druskas; 3) obligātais iesaukums (sapnis?), finansējums armijai; 4) cita veida alianšu un sakaru meklēšana, taču arī tas ir make-believe un ne esošajai elitei pa spēkam, jo visi joprojām iet un vēl ilgi ies inerces pavadā.
Lai vai ko teiktu, NATO ir daļējs potenciāls, tikai jāgrib + jādraudzējas ar Poliju.

Viena lieta ir skaidra, kaut kāds radikāls populistu revolts LV nebūs (ja nu vienīgi pro-russian, lai gan tas arī uz treknas jautājuma zīmes), nekādas baigās čekas vai postsovjetu vienreizējas akcijas veida padzīšanas nebūs, labākajā gadījumā paliek tikai pakāpeniskas, lēnas, mokošas reformas un bitter infighting, kas drīzāk skartu 1. punktu.

Mana cerība ir tāda, ka šādā letarģiskā stāvoklī ir nepieciešama šoka terapija - tālāka ES izjukšana un ES satricinājumi (bet pietiekami uzskatāmi un radikāli), kas eksistenciālas krīzes un laika trūkuma apstākļos spiestu rīkoties ātri, mobīli, extra smart utml, un piepiestu meklēt alternatīvas, kas citkārt ļautu apiet katastrofālo birokrātisko aparātu, kurā iestrēgst visas LV idejas un iniciatīvas. Vai pieņemt Igaunijas pilsonību.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2017-01-20 18:11 (saite)
"Ko varam dariit" atbildes daljaa ir diezgan demoralizeejosha un defeatist. Tas neizklausaas paaraak labi. Nekonkreeti social engineering risinaajumi, kas nevar tikt realizeeti, ja pati valsts ir, ja izmantojam tehnisku jeedzienu, "captured state". Ieteikumiem ir jaabuut konkreetiem, piemeeram, neitralizeet to un to cilveeku taadaa un taadaa amataa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis
2017-01-21 15:13 (saite)
konkrēti ieteikumi, vārdi, personas, iniciatīvas varbūt reizēm ir, bet nav redzamas iespējas (vai konkrēti ar reālu varu, potenciālu, iespējām apveltīti cilvēki), kā to dabūt cauri, sevišķi captured state situācijā. vissarežģītāk ir situācijā, kad visiem šķiet, ka viss ir kārtībā, lai gan viss ir sajaukts kopā, nav skaidrs, vai esam kara, miera vai kaut kādas konfrontācijas apstākļos. bet kad, piemēram, reāli būtu skaidrs publiskā līmenī, ka valsts ir okupēta vai ka suverenitāte ir zaudēta, tad arī būtu atbilstoša reakcija, pareizie cilvēki zinātu, ko darīt, jo tad ir skaidrs, ka tiešām ir "captured state", un ko tādā situācijā darīt. bet kad ir pa vidu, ne šis, ne tas, kaut kāds simulētas neitralitātes laukums, tad, protams, reti kuram ceļas roka rīkoties kritiski kā kritiskā situācijā pienākas, tādu nosauc par nemiera cēlāju un gaisa jaucēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis
2017-01-21 15:15 (saite)
tāpēc es biju par brexitu un Trampu, jo cerēju, ka tas LV situāciju kaut kā sapurinās (gan Eiropā, gan pasaulē), būs svaigs gaiss, kaut kāda polarizēšanās, piespiedu mobilizēšanās, iziešana no ēnām, jaunas domas, paškritika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis
2017-01-21 18:29 (saite)
piemēram, tagad beidzot meģinās sākt apvienot universitātes, un jau ir neliela čīkstēšana par kaut ko tik loģisku un pašsaprotamu kā RPIVAS pievienošanu LU, iedomājies, kāda būs brēkšana, ja mēģinās uz priekšu pavirzīt pārējo plānu (http://pietiek.com/raksti/reorganizacija_vai_latvijas_universitates_glabsana_no_bankrota). un tas ir neatliekams plāns, ar šo kategoriski nedrīkst kavēties, bet kavēšanās pavisam noteikti būs.
brexits mums tepat maz iemācīs par birokrātu deep state apiešanu vai izkonkurēšanu, tas būs ļoti nogurdinošs process ar lielu birokrātu iesaisti. ja Trampam kaut kā mistiskā veidā izdosies tikt cauri birokrātu bremzēm, tad no tā metodēm varēs mācīties, tikai jau iztrūkst tik būtisks strukturālo pārmaiņu elements kā viens harizmātisks personāžs (vai vairāki), kurš čenelotu plašāku noskaņojumu. par individuāliem autohtoniem personāžiem, kuri tautas acīs būtu apveltīti ar gana lielu autoritāti un leģitimitāti lietu izveikšanai LV es vairs sen neticu. paskaties, kas notiek, ja kāds mēģina reformēt VID, tā ir visās nozarēs. jā, latviešiem kādreiz bija šādi personāži, gan pirms valsts, gan demokrātiskās valsts laikā (Čakste), bet no jaunajiem (post-atmodas) es neredzu nevienu ar pietiekamu autoritāti un leģitimitāti apveltītu, kurš spētu caursist birokrātu mūri un bremzes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis
2017-01-20 00:46 (saite)
Nezinu vai tas ir labākais vai sliktākais scenārijs, bet tikpat labi ir iespēja, ka šajā ģeopolitisko pārviržu un pārkārtojumu laikā LV paliek pa vidu kaut kādā pelēkajā, neitrālajā, stagnējošajā zonā, kaut kas uz Balkānu vai jau sliecos teikt Gruzijas, Ukrainas vai Armēnijas pusi, taču te jāievēro, ka Putina režīms un Krievijas "politiskā stabilitāte" neturpināsies mūžīgi, tam ir plus, mīnus desmit, varbūt pat mazāk gadu, pirms tur kaut kas mainās, diez vai uz labu, bet katrā ziņā uz kaut ko citādāku vai haotiskāku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2017-01-20 17:20 (saite)
> LV paliek pa vidu kaut kādā pelēkajā, neitrālajā, stagnējošajā zonā

Diemzheel izklausaas ticamaaks scenaarijs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?