zamza ([info]arc) rakstīja,
@ 2012-03-07 16:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:es skrienu, es ēdu

Jautājums sportistiem un dietologiem
mana skrienamgrāmata mani riktīgi apbēdināja, apgalvojot, ka kafija/tēja/(droši vien arī mate) kavē dzelzs uzsūkšanos organismā. tā kā lielu daļu dzelzs es uzņemu ar ar dzelzi bagātinātajām auzu pārslām un pienu brokastīs, tad, izskatās, ka nāksies atteikties no ieraduma iepļumpēt savu rīta kafiju uzreiz pirms vai uzreiz pēc auzu putras baudīšanas.

no otras puses, pavisam no rīta kafijas atteikties gatavs es neesmu nu it nemaz. no pirmās puses, dzelzs man ir ļoti vajadzīga, tāpat jau izgājšgad hemoglobīna un eritrocītu līmenis bija pazems.

līdz ar to jautājums: kādam vajadzētu būt orientējošajam intervālam starp kafijas un auzu pārslu putras patērēšanu, lai es tomēr no rīta varētu gan pamosties, gan arī savu dzelzi ieabsorbēt.

Kamēr rakstīju jautājumu, sagūglējās arī atbildes:
Inhibition of food iron absorption by coffee un Iron absorption

Līdz ar to secinu:
1. Mostos, dzeru kafiju un tad badojos kādu stundu līdz savai putrai.
2. Blakus secinājums: putra, izskatās, jāvāra ūdenī nevis pienā (uē:( un jāēd, piekožot citrona šķēlītes...
3. Papildus atziņa: kādas 2-3 stundas pēc putras vai sarkanās gaļas maltītes jāturpina atturēties no tējas / kafijas.

mjā, life sometimes is so complicated...

UPD: āāāāāāā, piedevām sarkanā gaļa ir jāēd uzdzerot BALTO, nevis SARKANO vīnu (me muero): http://www.healthcastle.com/iron.shtml




(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kihelkonna
2012-03-09 18:17 (saite)
gan jau ka svaigie ir labāki par žāvētajiem. tikai pārslas vajag labas. rīgā visām virsū rakstīts viens un tas pats (ka pilngraudu), bet vienas ir dārgākas un tās vienīgās man garšo šādā veidā, pārējās kaut kādas cietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?