antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2023-05-18 13:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ctulhu loģika
Kā iespējams, ka šķietami racionāls cilvēks izliek šādus ierakstus?
- viens grafitī mākslinieks balsojis par progresīvajiem => "tipa progresīvie, kas par viņiem balso..."
- viegli savervēt ekstrēmistus & starp zaļajiem eksistē ekstrēmisti => "Par zaļajiem (..) es domāju, viss ir apmēram skaidrs"

Man liekas, ka saknes tam meklējamas "racionālisma" (jā, tieši -isma) ideoloģijā, kas aicina klasiskā loģiskā balstītu argumentāciju aizstāt ar Beijesa formulu. Tā vien šķiet, ka pasludināt personīgo čuju ("prior" viņu žargonā) un savas emocijas kaut ko lasot ("bayesian updating") par racionalitāti, nenoved pie racionāliem spriedumiem?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2023-05-18 17:33 (saite)
Jā, racionālisms ir vienkārši maldu mācība. Nekas labs no tā nevar sanākt, tikai ekstrēmisms un idiotisms. Paldies, ka tu atkal apgaismo mūs.

It īpaši tas jāsaprot kontekstā ar komunisma neveiksmēm. Pat ja visi mēģinājumi ar to ir bijuši neveiksmīgi un beigušies ar miljonu cilvēku nonāvēšanu, nav pareizi pret to izturēties ja ne ar pilnīgu noliegumu, tad vismaz ar piesardzību. Katrā ābelē var būt pa puvušam ābolam, un tas nekādi nepierāda, ka āboli vai komunisms būtu sliktas idejas. Tāpēc mums visiem ir aktīvi jāpūlas, lai ieviestu īsteno komunismu.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?