antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2023-01-30 15:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pote vai covid?
Delfos man likās tīri laba publikācija par paaugstināto mirstību. Daži citāti:

- "Tomēr zināms, ka, piemēram, 2022. gada novembrī virs normas tika reģistrēti 6,7% nāves gadījumu Eiropā, tā liecina "Eurostat" dati. Tas ir krietns pandēmijas mirstības pieauguma samazinājums. 2020. gadā reģistrēja 40% nāves gadījumu virs normas, bet 2021. – 26,5%."

"Mirstības rādītāju joprojām tieši un netieši ietekmē arī Covid–19. Pirmkārt, pērn joprojām reģistrēja nāves, kuru tiešais cēlonis bija šis koronavīruss. Kopumā Eiropā pērn reģistrēja aptuveni 38 000 Covid–19 nāvju. Otrkārt, daļai cilvēku, kuri vīrusu izslimoja, paaugstinājās risks dažādu citu kaišu saasinājumam. Vairākos pētījumos secināts, ka pāris nedēļas vai mēnešus pēc saslimšanas ar Covid–19 palielinās sirds slimību un sirdstrieku risks. Jāņem vērā arī veselības aprūpes noslogotība – pēdējos gados pandēmija krietni palielinājusi ārstu pacientu loku, kas nozīmē, ka daļa cilvēku netiek uz izmeklējumiem vai ļoti ilgi gaida rindā, kas arī rada papildu riskus veselībai."

"Arī Latvijā vakcinācijas saistība ar augstāku mirstības rādītāju nekā pirmspandēmijas periodā neapstiprinās. SPKC informē, ka nevakcinēto populācijā mirstība ir būtiski augstāka nekā vakcinēto. Turklāt šie dati salīdzināti "visu nāves cēloņu katlā" – tātad nevakcinētie biežāk mira arī citu iemeslu dēļ, ne tikai saslimšanas ar Covid–19."

Protams, cik man zināms, pagaidām vēl pilnas bildes nav, un papildu mirstības iemesli joprojām tiek pētīti. Taču vienalga jāpatur prātā šī proporcionalitāte salīdzinot ar covid epidēmiju.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2023-01-30 17:51 (saite)
Atbildēju - lasi pēdējo rindkopu.

Bļin, pat dati Tev jau vairs nav gana labs pierādījums, ja runā pretī Tavām iedomām? "Īsts un patiesi drošs pierādījums būtu tikai randomizēts kontrolēts pētījums." - pēc Tava jaunā "standarta" arī jau vairs ne, jo "ilgtermiņā daudzas lietas ir izrādījušās citādas".

Koroče, nav ar Tevi jēga strīdēties, jo Tu visu jau esi izlēmis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-01-30 17:58 (saite)
Piedod, bet tāda ir mūsdienu medicīna. RCT tiek uzskatīti par visstiprākiem pierādījumiem, novērojuma pētījumi ir vāji un bieži ieved neceļos.

Arī RCT var tikt veikti pavirši un ar sliktu metodoloģiju un tā, bet labi un pamatīgi veikti RCT vienmēr būs daudz daudz stiprāki par novērojuma pētījumiem. Kāpēc gan lai tā nebūtu. Tas nav mans standarts. Tā ir mūsdienu pierādījummedicīnas bāze.

Tu esi atradis kaut kādus datus internetā, un tagad esi dusmīgs, kad izrādās, ka šādi dati vien neko daudz nenozīmē. Es pat nerunāju par to, ka CDC vispār ir diezgan politiski ietekmēta. Viņi joprojām uzskata, ka maskas ir efektīvas, neļauj nevakcinētiem ārzemniekiem ceļot uz ASV u.tml. Jā, ja tu gribi, ka tev vienmēr būs taisnība, tad nav jēgas strīdēties. Tā ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?