antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2023-01-04 17:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kodolenerģijas jaunās drēbes
Pēc kodolenerģijas slavinājumu lasīšanas cibā esmu uzzinājis ko jaunu un ļoti smieklīgu.

Mums saka, ka uz saules un vēja enerģiju nevar paļauties, jo tā esot atkarīga no laikapstākļiem. Izrādās, Francijas izslavētajiem reaktoriem nākas slēgties ārā karstuma viļņu laikā, jo citādi tie uzvārīs zivis upē or something. Much weather independence.

Un vispār, šovasar - pašas enerģijas krīzes vidū - darboties spējīgi bija tikai 24 no Francijas 56 reaktoriem. Daži nedarbojās dēļ karstuma, dažiem bija plānveida apkope, bet vēl čupa dēļ atklātiem bojājumiem drošības sistēmās (zinu, zinu, dzīves sīkumi). Vēl rudenī EDF (to operators) sita pie krūtīm, ka līdz šī gada sākumam visi atsāks darboties. Kā visi pārējie šīs industrijas solījumi, tā arī šis ir izrādījies "optimistisks" (meli).

Un tad vēl te daži atļaujas norādīt uz Šveices ierobežojumiem - kuri nebūtu nepieciešami, ja Francijas AES flote darbotos - kā uz pamatojumu, ka mums vajagot vairāk tos draņķus. Neba jau tos nemēģinātu celt - re kur vēl viens Francijā kavējas jau vienpadsmito gadu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2023-01-04 19:23 (saite)
Aptuveni vienā līmenī ar TECiem un daudz mazākā par visu veidu saules, vēja u.c. alternatīvajiem avotiem, nerunājot par HESiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-01-04 19:27 (saite)
tad gluži nebūs tā, ka nemaz nav pakārtots vietai un apstākļiem? tikai salīdzinot ar citiem? un arī ne visiem?
tad tā arī vajag teikt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-01-04 19:32 (saite)
Ja derīgā vieta un apstākļi ir spektrā no poliem līdz ekvatoram līdz atklātam kosmosam, tad tas ir pietiekami "nemaz". Principā, nav vajadzīgi arī atsevišķi ūdens baseini — ASV lielākā AES (Palo Verde Nuclear Generating Station) ūdeni ņem no tuvējo pilsētu kanalizācijas un ūdens attīrīšanas sistēmām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-01-04 19:34 (saite)
stulbi sanāk, jo pēc "AES ir vienīgā "tīrā" (CO2 neproducējošā) enerģijas ieguves tehnoloģija, kas nav pakārtota vietas izvēlei un laikapstākļiem" izlasīšanas gribējās vienu tuksneša vidū, bet laikam nebūs tomēr. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-01-04 19:37 (saite)
Kāpēc nebūs - aizurbies līdz pazemes ūdeņiem (zem tās pašas sahāras ir) un dzesē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2023-01-04 19:39 (saite)
Jau minētā Palo Verdes stacija atrodas tuksnesī, kur vienīgā tuvumā esošā upe lielāko daļu gada ir izžuvusi. Tuksneši pagaidām vispār ir samērā vāji apgūti, līdz ar to līdz šim pēc reaktoriem tuksnesī nav bijis daudz vajadzības. Ar laiku gan jau būs, kaut vai tieši ūdens atsāļošanai un piegādei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-01-04 19:42 (saite)
Aga

Nākamā lielā problēma visā pasaulē būs dzeramais ūdens.

Reālistiskas jaudas atsāļošanas stacijas [lai viņiem tas ūdens nebūtu tik vērtīgs kā trakajā maksī] arī ir ar reaktoriem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?