antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2022-12-12 18:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garais covid
Jauns liels meta pētījums (kopā reprezentē datus par > 700'000 izslimojušo) par "long-covid" secina, ka apmēram 45% izslimojušo ir vismaz viens simptoms, kas vēl nav pārgājis pēc 4 mēnešiem. Biežākais no tiem ir nogurums/vājums.

"The reasons as to why so many patients are experiencing Long Covid remains unknown; proposed physiological mechanisms underpinning the persistent symptoms include: organ damage, inflammation, altered immune status and psychological effects."

Tas tā, tiem, kam liekas, ka covid tā pati gripa vien ir.

P.S. [info]extranjero, neaizmirsti atjaunot savu Beijesa modeli ar pētījuma nopietnībai atbilstošu svaru. Man personīgi liekas mazliet pārliecinošāk, nekā tas pētījums, kas konstatēja, ka covid simptomus var piedzīvot pat tad, ja tests bijis negatīvs.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]az
2022-12-12 19:46 (saite)
BET TAS IR SAVĀDĀK
kaut kādas tur ilgstošas/paliekošas sekas no covid ir nesvarīgi vai pat dabiski/normāli (vissmieklīgāk, kad šo dabiskumu uzsver tie, kas ir pārliecināti, ka covid ir laboratorijā veidots, but the irony is lost i guess).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2022-12-12 21:36 (saite)
Nu jā, tas jau ir tas, ko extranjero tur rakstīja - tipo, covid sekas ir tādas pašas kā no citām augšējo elpvadu saslimšanām. To viņš balstoties uz pētījumu, kas bija konstatējis, ka iznākumi cilvēkiem ar covid simptomiem ir līdzīgi neatkarīgi no tā, vai tests bijis pozitīvs vai negatīvs. Un tas ir cilvēks ar medicīnisku izglītību. Iestāstīt, ka testi bieži uzrāda negatīvu rezultātu nav iespējams - nē, tagad covid testi ir paši precīzākie pasaulē. :(

Preses rakstā, kurā es ieraudzīju šito jauno pētījumu, sekas bija salīdzinātas ar citām vīrusu infekcijām, jā - "similar to other post-viral syndromes that can occur after infection with herpes, Lyme disease, and even Ebola"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-12 22:44 (saite)
Vēlreiz, kovida simptomi un pazīmes lielākoties ir tādas pašas kā citām augšējo elpceļu slimībām (nevis herpesa vai Laimas slimībai). Mans minētais pētījums bija tieši par to.

PĶR testi tiešām ir paši precīzāki pasaulē kovida noteikšanai. Kuri no visiem kovida testiem pēc tavām domām tad ir vēl precīzāki akūtas kovida infekcijas noteikšanai?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2022-12-13 12:22 (saite)
Laima slimība ir arī interesanta ar to, ka ir daudzi cilvēki, kas tic, aktīvi popularizē un izplata informāciju par tā saucamo ilgo Laimas slimību, tas ir, ka antibiotikas daudziem izslimojušajiem nav palīdzējušas un vajag turpināt ilgstošu antibiotiku kursu. Viņiem ir arī ļoti daudz sekotāju, jo cilvēkiem reizēm grūti pieņemt, ka pēc izslimošanas ir vajadzīgs ilgāks laiks, lai atkoptos no slimības sekām. Vēl jo vairāk, ir daudz ārstu, kas tic šādam lietām. Viņus nekādi nepārliecina, ka analīzes skaidri parāda, ka viņiem vīrusa vairs nav (lai gan nekad jau nevar zināt, vai vīruss nav kaut kur dziļi paslēpies).

Tam droši vien ir psiholoģiski iemesli, kas ir ļoti lipīgi un līdzīgi tam, kā izplatās satraukums par kovidu, arī medicīnas darbinieku vidū.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-13 12:25 (saite)
Lūk, šeit ir diezgan precīzi par šo problēmu: https://en.wikipedia.org/wiki/Chronic_Lyme_disease

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antiprojekcija
2022-12-13 13:52 (saite)
Psiholoģiski iemesli teorētiski varētu būt (daļējs?) skaidrojums "long-covid" pēc vieglas izslimošanas, piekrītu. Pagaidām neviens to nav demonstrējis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-13 15:06 (saite)
Iepriekš bija pētījums, kurā atklājās, ka lielākā daļa, kas žēlojās par ilgo kovidu, nemaz nebija kovidu izslimojuši. Manuprāt, tas demonstrē ļoti daudz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?