antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2022-06-10 23:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Meklējot vegānisma analoģijas
Manuprāt, labāka un produktīvāka analoģija, nekā, piemēram, verdzība, gaļas ēšanai būtu bērnu pēršana, jo šeit vēl spējam izprast un empatizēt ar pērējiem. Once you get it... nav jau labu argumentu par labu pēršanai, izņemot ieradumu vai vājību, kamēr visi objektīvie argumenti norāda vienā virzienā.

Tas nenozīmē, ka tie, kas to vēl dara, būtu morāli zemāki vai bez empātijas. Vienkārši, vai nu vēl nav šo patiesību izpratuši, vai nav pietiekoši stipri, lai konsekventi īstenotu kādu apgaismotāku audzināšanas metodi (kas, jā, prasa papildus piepūli, un samierināties ar neērtībām).

Saprotams arī, ka tie, kas per savus bērnus, šādus apgalvojumus var uztvert kā personīgus uzbrukumus un apvainojumus. Gluži kā mūsu karojošie gaļēdāji.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]honeybee
2022-06-11 00:19 (saite)
Tāpēc, ka manā pieredzē tas ir reāls slippery slope, es nekad neesmu pērusi bērnus ar domu "nopēršu un iemācīšu patiesību", bet ir gadījies būt fiziski sāpīgai un ir gadījies būt emocionāli sāpinošai un ir gadījies būt brīžos, kad toč labāk būtu bijis dusmās iesist un tad atvainoties, nevis, teiksim, novērsties un nerunāt.
Es neesmu pārliecināta, ka tā ir laba analoģija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2022-06-11 00:32 (saite)
Jā, jā, jā!!! Tas jau ir viss points - un neviens tāpēc Tevi nesauks par sliktu māti! Still - nekad neesi pērusi bērnus ar domu "nopēršu un iemācīšu patiesību".

Vienkārši, ja mēs gaļēdājus salīdzinām ar vergturiem, tad var šķist, ka pierakstām tiem apzinātu ļaunprātību, vai ko tamlīdzīgu. Kamēr patiesībā abos gadījumos iet runa par lietām, kas lielākai daļai cilvēku dēļ kulturālā fona (paša audzināšanas) ir smagas, un prasa lielu ieguldīšanos un piedomāšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2022-06-11 00:34 (saite)
Tas ir kā neviens?! Mans bērns man to paziņo vismaz 3x dienā!!!

Un es es arī, ja nu kas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2022-06-11 00:49 (saite)
:D

"Un es es arī, ja nu kas." - drošākā zīme, ka neesi, btw.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?