annuska ([info]annuska) rakstīja,
@ 2012-11-08 11:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai zosis pērk Centrāltirgū? Cik tādai ir jāmaksā? Un ja es tur aiziešu sestdien, vai tur gaidīs rindiņā saliktas zosis, vai arī man jāiet šodien un jāpasūtina? Un cik stundas tā cepsies? Vai es tikšu galā ar pirmo reizi, ja līdz šim esmu cepusi tikai vistu? (es to visu varētu arī saguglēt, bet ceru uz cibasdraugu ēstgatavotāju siltajām un personiskajām atbildēm)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tipa75
2012-11-08 12:18 (saite)
Ja no teikti esi nolēmusi pirkt zosi (ak, cik žēl, ka man nav šogad ko piedāvāt) tad labāk iesaku nevis centrāltirgu bet caur i-netu meklēt zemnieku saimniecību, kuri kauj uz pasūtījuma. Veselu zosi cept ir ilgais pasākums un izskatās jau smuki, bet - godīgi - gaļas tur maz. Tāpēc jau to zosi piškā pilnu ar visu ko. Lai nebūtu nejēgā trekni, labāk pirms cepšanas pagriezt taukus nost. Tam putnam zemādas tauku dikti daudz.

Mēs esam pārgājuši uz sutināšanu "pīlē", jo tā tomēr ir salīdzinoši ātrāk un sulīgāk. Par to jaunumu gan gribu oponēt (ne pēc pieredzes), vecas tantes saka, ka 2gadīgās esot ēdamākas par jaunajām. Vispār ir līdzīgi, kā ar pīli - viltīgi jāmāk kārtīgi izcepināt, lai tā labā garša būtu baudāma un kaifojama.
Ekonomiski un no paēšanas drošības viedokļa 2 vistas ir garantētāks svētku ēdiens. Bez tam latviešiem jau " Mārtiņos gaili kāvu". Tās zosis - tā, aiz ausīm pievilktas :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]annuska
2012-11-08 12:25 (saite)
skaidrs, pirms ciemiņiem neriskēšu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-11-08 13:21 (saite)
ja tiešām gribi:
- zosu provaideris- tālr. 25918005, brīvdabā augušas, svaigi kautas. bet nu skaties, tas tiešām ir čakars.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?