_zirgs ([info]_zirgs) rakstīja,
@ 2016-05-08 19:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
lepns
Šodien zirgs ir lepns par savas ģimenes asinsspiedieniem un potītes-brahiālo indeksu, jo treniņnolūkos tas noteikts visiem. 
Zirgs ieņem godpilno pirmo vietu PBI rādītājā, bet ļoti patīkami zināt, ka arī mana mamma savos 60+ ir ar gluži līdzīgu rādītāju maniem 20+.


ā, jā, kāpēc tas PBI ir jāmēra? 
lai zinātu, ka pagaidām ateroskleroze nav aizķepinājusi artērijas un ka tuvākā laikā var nesatraukties par nedzīstošām čūlām vai pirkstu nopūšanu :) jī hā! 


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]panacea
2016-05-19 23:00 (saite)
Hmm, rekur vikipēdijā par PBI un tā limitācijām: https://en.wikipedia.org/wiki/Ankle-brachial_pressure_index

C-reaktīvais diemžēl ir samērā nesensitīvs dēļ tā kā jau minēju -- tas ir cirkulējošs faktors un nav iespējams noteikt rašanās cēloni. Otrs iemesls, ka pat ja CRP būtu paaugstināts dēļ aterosklerozes, tas atstātu visus asinsvadus zīlēšanai un nedotu nekādu indikāciju, kurš ta tagad taisīsies plīst.

jap, piekrītu, ka ir sūdīgi ar to ko darīt, ja arī atrod nelaimīgo pangu! nu ok, miega artērijā taisa endarterektomiju (vēl joprojām...). ā, nē, haha, ērglis taisa stentus! bet vispār statīni ir bijuši vnk ūber life-changer šajā jomā. mums bija grūti dabūt pacientus pētījumiem, visiem tik sprauni asinsvadi (labi, ka ir skotija un glāsgova...). tagad taisa pētījumus ar aspirīnu un P2Y12 inhibitoriem kombinēti.

par ultraskaņu -- to parasti taisa IVUSā, lai būtu puslīdz precīzi, ne? nē nu ok, var arī no ārpuses, bet tur tiešām var baigi kko redzēt? (es tiešām nezinu, bet jautāju)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?