putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2023-01-21 13:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
izvārīju vistas zupu, kurā bez vistas galvenās sastāvdaļas ir jēlas olas un citrona sula

garšo daudz labāk, kā varētu sagaidīt


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2023-01-21 20:47 (saite)
tā recepte izklausās pēc mana ļaunākā murga :D bet austrumu zupas bieži ir tādas, kurās peld olas ķeskas :D gaumes atšķiras, teiksim tā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2023-01-21 21:11 (saite)
šī esot grieķu recepte. un dīvainā kārtā ķeskas nepeld vispār! sanāk krēmīga, vienmērīga konsistence. interesanti, ka sakultās olās, kad iemaisa citrona sulu, olas uzreiz zaudē savu viskozivitāti (ja es šito pareizi uzrakstīju). pirms tam kuļot jūt pretestību, pēc tam kā ūdeni kultu. tik interesanti! (es jau teicu, ja?)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2023-01-23 12:04 (saite)
iedo' recept', lūc.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2023-01-23 12:22 (saite)
es taisīju no šejienes.
https://www.delfi.lv/tasty/receptes/kremiga-vistas-un-citronu-zupa-grieku-gaume.d?id=52007283
bet pieļauju, ka pēc nosaukuma iegūglējot var atrast arī precīzākās receptes. nekā sarežģīta gan tur nav. mans komentārs par konkrēto - ūdens ir norādīts daudz par maz (vai arī man tie šķiņķi bija daudz par lielu). ar pusotru litru jau sanāca biezzupa, otrā dienā pašķaidīju, bija labāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kreiza
2023-01-29 12:35 (saite)
Ķeskas nepeld, tāpat, kad, teiksim, vaniļas mērci gatavo, kad karsē tikai līdz sabiežēšanai. Jautājums gan, vai sildīji otrajā dienā līdz vārīšanās temperatūrai un viss bija ok, vai arī tikai uzkarsēji? Interesanti, jo varbūt tā citrona sula tiešām kaut ko dod.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2023-01-29 12:48 (saite)
pēc olu pievienošanas vārīju gan pirmajā dienā, gan otrajā, olas nesarecēja necik

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?