Elizabete ([info]_elizabete) rakstīja,
@ 2016-10-05 13:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nesaprotu, kāpēc es līdu priestera Ilmāra Tolstova profilā - gribēju zināt, ko viņš saka, varbūt cerēju uz viņa saprātu, jo Polijas tagadējais likumprojekts šķiet acīmredzami šausminošs. Taču tur teikts "Aborta gadījumā ģērbties melnā ir atbilstoši, jo aborts ir slepkavība un ir attiecīgi sērot." Laikam saprotu, kā ar tīriem nodomiem var piebiedroties inkvizīcijai. Zemāk protestētāji nodēvēti par slepkavības atbalstītājiem, un nav tā, ka tas nemaz nebūtu taisnība. Kad kolēģe pavasarī Oslo aicināja uz protestu pie vēstniecības, es neaizgāju arī tādēļ, ka protestējot pret aizliegumu, tu automātiski nostājies pozīcijā "par abortiem", un retais saprot, ka tās ir dažādas lietas.
Nesaprotu arī, kāpēc man jātaisnojas kaut kādiem virtuāliem kristiešiem savā galvā, ka joprojām esmu par dzīvību.
Mēģinu, protams, skatīties uz pasauli distancēti un neduālistiski, pieņemt arī savas šaubas, skumjas, bēdas un dusmas, visus atvērtos jautājumus. Tā ir un viss.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]deloveja_kundze
2016-10-05 14:22 (saite)
man ir līdzīgi, jo, attālinoties no uzspiestās, tostarp no Tolstova puses pārstāvētās attieksmes pret abortiem, jau kādu laiku arvien pārliecinātāk domāju par to, ka, ja tu esi pret abortu, tad vienkārši neveic šādu izvēli.

bet es saprotu, ka esmu mazākumā, kaut arī arvien uzkrītošāk liekas, ka katoļu starpā šāda bakstīšanās pret abortiem liekas kā tāda cita grēksūdzes noklausīšanās un noklausītā nosodīšana.

bet vispār es jau kādu laiku esmu atmetusi cerības uz Tolstova saprātu. nu, gadus piecus vismaz. vienīgais, kas vēl reizēm vieš cerību, ir Kravalis - bet arī laikam tāpēc, ka ļoti reti dzirdu, ko viņš runā, un, kad runā, vairāk saka par iekšējo pasauli, nevis ārējo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]daina
2016-10-05 22:33 (saite)
Pievienojos par Tolstovu un vēl dažiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2016-10-05 14:48 (saite)
Domāju, ka pat starp aktīvākajiem "pro choice" karotājiem nav neviena, kurš būtu "par abortiem" - nezinu nevienu cilvēku, kurš uzskatītu abortu par labu un vēlamu izvēli, par ko tādu, uz ko sievietes būtu mudināmas. Tāpat nezinu nevienu, kurš gribētu, lai sievietes abortus veiktu biežāk.
Protestēt pret aizliegumiem, nosodījumu, kaunināšanu u.c. acīmredzami kaitīgām un mazefektīvām metodēm abortu skaita samazināšanai nenozīmē būt pret dzīvību.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_elizabete
2016-10-05 15:09 (saite)
es gan zinu, vismaz tādus, kas domā, ka tas nav nekas īpašs, un arī tādus, kas daudzās situācijās prasa - kāpēc viņa netaisīja abortu? - un tās nav izvarošanas vai slimā augļa, vai pat sociāli nelabvēlīgas situācijas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2016-10-05 15:43 (saite)
Bēdīgi. Šāda domāšana gan man šķiet slima.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?