pajautaa

Tava virtuve

« previous entry | next entry »
Jul. 10., 2009 | 09:04 pm
posted by: flog in pajautaa

Ko jūs parasti ēdat klāt sviesta pupiņām? kādu mērci piemēram? salāti klāt- pats par sevi. bet ko vēl? 7 cilvēkiem no kuriem viens veģitārietis (ir iepsējams pagatavot ko atsevišķi).

ko vēl jūs vispār varētu ieteikt uzgatavot kādu reizi 7 cilvēkiem, galīgi ne latviešiem, tradicionālo LV virtuvi šoreiz arī nē. ko jūs tā parasti gatavojat bariņam cilvēku- tā lai garšīgi, lēti, ērti, daudz maz ātri pagatavojams un kā tāda svarīgākā ēdienreize (nu tā lai cilvēks paēdis).


dikti pateicos par idejām.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

Strēlniece

from: [info]str
date: Jul. 10., 2009 - 10:11 pm
#

sviesta pupiņas var tāpat.
var ar kartupeļiem vai biezeni.

Atbildēt | Diskusija



di_wine

from: [info]di_wine
date: Jul. 10., 2009 - 10:11 pm
#

Kartupeļu biezputra (piena vietā saldais krējums) un tur jau jebkas der klāt, zivs, pat parastās mednieku desinas. Rīsi un kaut kas no vistas. Tagad jau vispār pats ražas laiks, visādi kabači, puķkāposti, tomāti, gurķi, zaļumi, sautēt, salātos, ko tik nav slinkums uzmargot.

Atbildēt


--

from: [info]ripp
date: Jul. 10., 2009 - 10:18 pm
#

kaut kas uz ķīniešu pusi ar vistu, dārzeņiem un garšvielām + rīsi ir sātīgi un viegli pagatavojami. ja ēdāji veģetārieši, tad dārzeņi bez vistas.
nesen pieredzēju variāciju: dārzeņi krējumīgā mērcē + svaigi pašcepta maize no gatava maisījuma. bija ļoti garšīgi un smuki.

par kartupeļiem runājot. ja kartupeļus sagriež šķēlītēs negriežot līdz galam (griežot kartupeli paralēli garākajai malai un šķēles ap 0,5 - 1 cm) kādus 5-8 mm, starp daiviņām saliekot ķiplokus un zaļumus (kaut vai dilles), pārlej ar eļļu mazliet un krāsnī, kamēr tie gatavi, tad rezultā būs ļoti smuki, interesanti un garšīgi kartupeļi. ar brūnām augšiņām/apakšiņām un ļoti maigu vidu :)
klāt kādu gaļas/zivs gabalu (ja nav veģetārietis) un salātlapas/tomātus/gurķīšus.

Atbildēt


from: [info]nav
date: Jul. 10., 2009 - 10:29 pm
#

ar skābo krējumu.

Atbildēt


from: [info]echoes
date: Jul. 11., 2009 - 12:01 am
#

VeģEtārietis :>
Samērā vienkāršs variants - sviesta pupiņas var novārīt (pirms tam nomazgājot, nogriežot galus un bojātās/aizdomīgās vietas) un uz beigām noliet ūdeni, tā vietā pieliet saldo krējumu (ja žēl, der arī piens, bet tad drusku "bēdīgāk". var pielikt drusku sviesta) un pavārīt vēl, pielikt sāli. Likt blakus griķiem, kartupeļiem utml.
Sviesta pupiņas var arī integrēt visādos dārzeņu sautējumos.

Par cilvēku bariņam gatavojamo gan nezinu. Drošvien rīsi ar viskautko kopā. Kaut kādas zupas. Makaroni ar kaut ko. Variantu jau ir daudz, jāņem vēl vērā, kas kuram garšo.
Ja nav ideju, var paskatīties, kādi produkti mājās un tad meklēt gūglē "kautkādsprodukts recipe", izvēloties no atrastā to, kas izskatās garšīgāk/vieglāk/ātrāk/lētāk/utt

Atbildēt


skuka

from: [info]skuka
date: Jul. 11., 2009 - 01:45 am
#

Sviesta pupiņas apvāra, pēc tam apcep pannā, sviestā, puevienojot mazmazdrusciņ ķiploku un medus. Ekselenti. Der kā piedeva gaļai.

Atbildēt