pajautaa

Tava virtuve

« previous entry | next entry »
Jul. 10., 2009 | 09:04 pm
posted by: flog in pajautaa

Ko jūs parasti ēdat klāt sviesta pupiņām? kādu mērci piemēram? salāti klāt- pats par sevi. bet ko vēl? 7 cilvēkiem no kuriem viens veģitārietis (ir iepsējams pagatavot ko atsevišķi).

ko vēl jūs vispār varētu ieteikt uzgatavot kādu reizi 7 cilvēkiem, galīgi ne latviešiem, tradicionālo LV virtuvi šoreiz arī nē. ko jūs tā parasti gatavojat bariņam cilvēku- tā lai garšīgi, lēti, ērti, daudz maz ātri pagatavojams un kā tāda svarīgākā ēdienreize (nu tā lai cilvēks paēdis).


dikti pateicos par idejām.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

--

from: [info]ripp
date: Jul. 10., 2009 - 10:18 pm
#

kaut kas uz ķīniešu pusi ar vistu, dārzeņiem un garšvielām + rīsi ir sātīgi un viegli pagatavojami. ja ēdāji veģetārieši, tad dārzeņi bez vistas.
nesen pieredzēju variāciju: dārzeņi krējumīgā mērcē + svaigi pašcepta maize no gatava maisījuma. bija ļoti garšīgi un smuki.

par kartupeļiem runājot. ja kartupeļus sagriež šķēlītēs negriežot līdz galam (griežot kartupeli paralēli garākajai malai un šķēles ap 0,5 - 1 cm) kādus 5-8 mm, starp daiviņām saliekot ķiplokus un zaļumus (kaut vai dilles), pārlej ar eļļu mazliet un krāsnī, kamēr tie gatavi, tad rezultā būs ļoti smuki, interesanti un garšīgi kartupeļi. ar brūnām augšiņām/apakšiņām un ļoti maigu vidu :)
klāt kādu gaļas/zivs gabalu (ja nav veģetārietis) un salātlapas/tomātus/gurķīšus.

Atbildēt