Tava virtuve
« previous entry | next entry »
Jul. 10., 2009 | 09:04 pm
posted by: flog in pajautaa
Ko jūs parasti ēdat klāt sviesta pupiņām? kādu mērci piemēram? salāti klāt- pats par sevi. bet ko vēl? 7 cilvēkiem no kuriem viens veģitārietis (ir iepsējams pagatavot ko atsevišķi).
ko vēl jūs vispār varētu ieteikt uzgatavot kādu reizi 7 cilvēkiem, galīgi ne latviešiem, tradicionālo LV virtuvi šoreiz arī nē. ko jūs tā parasti gatavojat bariņam cilvēku- tā lai garšīgi, lēti, ērti, daudz maz ātri pagatavojams un kā tāda svarīgākā ēdienreize (nu tā lai cilvēks paēdis).
dikti pateicos par idejām.
ko vēl jūs vispār varētu ieteikt uzgatavot kādu reizi 7 cilvēkiem, galīgi ne latviešiem, tradicionālo LV virtuvi šoreiz arī nē. ko jūs tā parasti gatavojat bariņam cilvēku- tā lai garšīgi, lēti, ērti, daudz maz ātri pagatavojams un kā tāda svarīgākā ēdienreize (nu tā lai cilvēks paēdis).
dikti pateicos par idejām.
from: ripp
date: Jul. 10., 2009 - 10:18 pm
#
nesen pieredzēju variāciju: dārzeņi krējumīgā mērcē + svaigi pašcepta maize no gatava maisījuma. bija ļoti garšīgi un smuki.
par kartupeļiem runājot. ja kartupeļus sagriež šķēlītēs negriežot līdz galam (griežot kartupeli paralēli garākajai malai un šķēles ap 0,5 - 1 cm) kādus 5-8 mm, starp daiviņām saliekot ķiplokus un zaļumus (kaut vai dilles), pārlej ar eļļu mazliet un krāsnī, kamēr tie gatavi, tad rezultā būs ļoti smuki, interesanti un garšīgi kartupeļi. ar brūnām augšiņām/apakšiņām un ļoti maigu vidu :)
klāt kādu gaļas/zivs gabalu (ja nav veģetārietis) un salātlapas/tomātus/gurķīšus.
Atbildēt