the casual unintellinget ([info]casiopea) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-01-28 17:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
(gandriiz) Saulé kalteeti tomaati

Vismaz man tas nekad nebija ienácis prátá lídz es ´SKOLA GASTRONOMA neuzskjiiru vienu cigareshu reklaamu un nesaaku to lasiit (pat nezinu kadelj jo es nesmekjeju) un tur bija rakstiits man kautkas pavisam manam prátam neaptverams - ká cepeskrásní taisít saulé kaltétus tomátus! :D Tie pashi ko es vienmer biju pirkusi par sameraa lielaam naudinjaam.

Shis ieraksts laikam neatbilst latvijas laika apstákljiem un man par to bútu bijis jástásta rudení kad visi prasija kur bázt tomátus.

tátad pavisam vienkarshi

uz pannas uzklájam sviestpapíru, sagriezam tomaatus daivinjaas gareniski tá ká redzams bildee, ja griez saniski paliek iekshaa daudz mitruma.

Saliekam smuki tomaatus uz pannas un apberam tos ar rupjo sáli, nedaudz vairák ká tu parasti bértu vienam tomátam. Ja gribi tomátus glabát bet ne elljaa tad jaber vairaak saals.

Uzgriezam pliitii temperatuuru no 50(ar ciet durviim)-100grádiem(ar durviim spraudzinaa) un atstájam tur kádas 5-4 stundas

vispar cepjot ir lietderiigi pavert ik pa laikam lai nav miklums pliitii

Principaa tajaas receptees ko esmu atradusi liidz shim, ir rakstiits vairaak stundu bet es vinjus sabaazu burkaa un apleju ar ellju un man nevajag lai vinji buutu pavisam sausi jo lieku vinjus tikai ceptaas un vaariitaas lietaas, ja taisa salaatiem tad jázávé lídz ir riktiigi sauss.

labu apetíti!

ja káds nezin ko dara ar saulé kaltétiem tomátiem - vinji dod visbriniskjigako tomatu garshu visiem edieniem kur nepiecieshami tomaati.

un vel ar vinjiem var taisiit ljoti garshiigas maizites kur uz siltas maizes skjelites uzliek iisto anshovu un pa virsu elja mercetu ceptu tomaatu.

ceru ka kaadam noderees.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zaljsh
2010-01-28 19:32 (saite)
un beigās tiešām sanāk tādi "saulē kaltēti tomāti" kā tie eļļainie, ārā nejūkošie, garšas piesātinātie, tā, ka daudz nemaz nevar apēst un kādus restorānos liek salātos tomāti???? (:
ja jā, tad recepte tiek ņemta pie dziesmas un pateicībā spiesta roka (:

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]casiopea
2010-01-29 11:27 (saite)
já tieshi tie kas ir tádi tomáti-rozínes un tos ko daudz nevar apést.
tikai pati skaties lai vinji nonak lidz tadai konsistencei, es vakar merto párdomáju to laika periodu un secináju ka tas ir jáskatás uz aci, jo mana krásns ir ljoti stipra.
es citreiz kad nessmu majas pacepu stundu kad eju prom izsledzu, kad atnaku otreiz iesledzu un taa liidz gatavs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zaljsh
2010-01-29 21:24 (saite)
ā, to ņemšu vērā, paldies (:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]optimiste
2010-01-28 19:38 (saite)
Paldies!

(Atbildēt uz šo)


[info]tati
2010-01-28 21:04 (saite)
ī, galvenais atcerēties šo te līdz laikam, kad varēs dabūt labus tomātus (t.i. tomātus, kas pēc tomātiem smaržo & garšo).
Paldies :]

(Atbildēt uz šo)


[info]kashadura
2010-01-28 21:52 (saite)
forši!

(Atbildēt uz šo)


[info]hessin
2010-01-28 22:24 (saite)
pamatā jau tā var darīt ar jebko, arī ābolus tā var žāvēt; var arī iegādāties piemērotāku ierīci par cepeškrāsni - augļu žāvētājus - http://www.xnet.lv/index.php?menuid=1810&mini=24

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]casiopea
2010-01-29 11:30 (saite)
já, protams.
Vienigais es kautkur lasiju ka zavetajaa tie tomaati kljuust trauslaaki un pectam to aromaatu ir gruti izmazgat aaraa lai zavetu augljus.

wow kádas cenas! kolosálas! es skatijos vienu pirms kadiem 2 gadiem un cenas bija ar vienu nulli klát!
:))))))))))))) sákshu izveeleeties :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?