Antuanete ([info]antuanete) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2008-07-04 11:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēlētos pajautāt par zemeņu izmantošanu vaļēja tipa pīrāgos (ar smilšu mīklas apakšu) - vai svaigas zemenes tādā veidā var izmantot? Ja jā, tad ar ko labāk sajaukt, lai pīrāgs sanāk sulīgs un nesakrītas? Olu, krējumu (saldo/skābo?), vēl kaut ko?
Priecāšos par vērtīgām idejām.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]spriidiic
2008-07-04 11:08 (saite)
cukuru?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antuanete
2008-07-04 11:10 (saite)
Tikai? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]savanna
2008-07-04 11:10 (saite)
Es taisītu kā ar rabarberiem. Tikai tā kā zemenes ir mīkstas, tad izceptu apakšu un, kad jau 99% gatava, saliktu zemenes un pārlietu ar krējums+ola+cukurs un ieliktu atpakaļ uz dažām minūtēm.

lai labi garšo! ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antuanete
2008-07-04 11:18 (saite)
Es vienmēr apakšu cepu atsevišķi.
Domāju, ka varbūt varētu olu baltumu atsevišķi saputot, lai masa lielāka, bet bail, ka sakritīsies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]savanna
2008-07-04 11:34 (saite)
Tā varētu sakristies :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fanija
2008-07-04 11:16 (saite)
Man ir viena recepte, kur daļēji izmanto cukurā novārītas zemenes, daļēji svaigas, tak tā man ir mājās. Varu vakarā nosūtīt, ja Tev nevajag uzreiz un Tu jau nestāvi pie plīts, priekšautu apjozusies;))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antuanete
2008-07-04 11:17 (saite)
Atsūti gan!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]envija
2008-07-04 13:59 (saite)
Visforšāk ar zemenēm sanāk, ja smilšu mīklas apakšu izcep gandrīz pilnībā, tad iepilda pagatavotu pudiņu (mierīgi var no vaniļas pudiņa pulvera) vai vārīto krēmu, vēl mazbisķi pacep. Ņem ārā, gandrīz atdzesē (cik pietiek pacietības gaidīt)), saliek zemenes pa virsu un pasniedz ar vaniļas saldējumu. Ja vēl piemērots baltvīns klāt... mmm, kas par desertu.
Ja taisu ar āboliem nevis zemenēm, tad ābolus salieku uz pamatnes, pārleju ar pudiņu un cepu, kamēr gatavs. Padzesē un ēd. Arī super ar saldējumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antuanete
2008-07-04 14:48 (saite)
Paldies, laba ideja!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?