Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2008-07-05 11:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vēl man ir četri kilogrami ar sparģeļiem
sparģeļus ir iespējams kaut kā iekļaut pusdienu programmā?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ttp
2008-07-05 11:29 (saite)
cep sviestā vai sautē cepeškrāsnī slēgtā traukā ar garšvielām - visvienkāršāk
un vēl tur bija visādi veidi, bet neesmu ar tādiem daudz ņēmies.
gan jau arī interneta ārēs ir daudz receptūras

(Atbildēt uz šo)


[info]dienasgramata
2008-07-05 11:29 (saite)
tikai ar baltvīnu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2008-07-05 11:31 (saite)
meitene kaut ko ļoti līdzīgu runā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dienasgramata
2008-07-05 11:34 (saite)
jāvāra stāvus katliņā, nedrīkst savainot galviņas, ēdot ar speciālu nazīti jāņem nost plānā miziņa no kāta, citādi noindēties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2008-07-05 11:37 (saite)
es ceru, tu nerunā nopietni

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dienasgramata
2008-07-05 11:39 (saite)
mēs taču runājam par sparģeļiem, es neko nejaucu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2008-07-05 11:42 (saite)
es nupat apēdu divus tāpat, tu taču negribi teikt, ka mani tagad aizvedīs uz hospitāli!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dienasgramata
2008-07-05 11:43 (saite)
http://dsc.discovery.com/guides/skinny-on/asparagus.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2008-07-05 11:45 (saite)
fak it

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dienasgramata
2008-07-05 11:45 (saite)
http://www.scq.ubc.ca/asparagus-stinky-pee-and-scientific-curiosity/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2008-07-05 12:10 (saite)
Some people prefer not to discuss the scent of their pee, even in the name of science

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anonymous
2008-07-05 12:04 (saite)
Mazliet apvāra sālsūdenī, bet nepārspīlē, lai saglabājas kraukšķīgums. Nekādu cepšanu un sviestu! Klāt, ja nav veģetārietis, piekož gaļas gabalu. Gaida pirmo spareģeļu čuru.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2008-07-05 12:06 (saite)
apvārīt sālsūdenī - tas ir kā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]anonymous
2008-07-05 12:20 (saite)
Drusku pavārīt ūdenī, kam piebērts mazliet sāls

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2008-07-05 12:22 (saite)
kāds kraukšķīgums?!?!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2008-07-05 12:28 (saite)
daļa no sparģeļiem ir diezgan cieti, mīkstāki kā, teiksim, rabarberi, bet tiešām kraukšķīgi
daļa ir ļoti mīksti
nu tur vienas olbaltumvielas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2008-07-05 12:35 (saite)
nu patiesībā ir tā, ka labi sparģeļi ir tie, kas ir stingri, bet kuriem paspiežot nogriezto galiņu drusku izdalās sula. t.i. galiņš nedrīkst būt sažuvis. ja tas tāds ir, tad tie sparģeļi jau ir veci.

ar citiem neesmu eksperimentējusi, bet gatavi (novārīti) baltie sparģeļi nav kraukšķīgi. nu varētu salīdzināt ar stiegrainu vārītu cīsiņu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2008-07-05 12:49 (saite)
negataviem tiem jābūt tādiem kādus tu salīdzini ar rabarberiem.
mīkstie ir ārā metami, ja vien nav kaut kāda eksotiskā šķirne, ko es nezinu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2008-07-05 12:24 (saite)
vāčiem sparģelis ir delikatese.
ja drusku rubī vāciski, tad pilns nets ar receptēm.
vislabākā kombinācija ir sparģeļi ar šķiņķi un holandiešu mērci.

(Atbildēt uz šo)

ieskatam
[info]ld
2008-07-05 12:38 (saite)
kā sagatavot:
http://www.ichkoche.at/Wie-bereitet-man-Spargel-richtig-vor/rezepte/index/html/10126

kā pagatavot:
http://www.ichkoche.at/Die-Zubereitung-von-Spargel/rezepte/index/html/10146

viena no receptēm:
http://www.huettenhilfe.de/rezept-spargel-mit-kartoffeln-ruhrei-schinken-und-zerlassener-butter_614.html

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: ieskatam
[info]ld
2008-07-05 12:39 (saite)
svarīgi, ka sagatavošanas procesā nost nomizot nevajag mest ārā, bet no tā pagatavot sparģeļu zupu vai arī holandiešu mērci.
tāpat ar ūdeni, kurā vārīti lielie sparģeļi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2008-07-05 12:41 (saite)
vispār dīvaini, ka Tu tagad jūlijā par sparģeļiem interesējies, jo parastais sparģeļlaiks ir aprīļa beigas līdz 24.06.

drusku tā kā jāņuzāle :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2008-07-05 12:43 (saite)
man draugs no maskavas atveda. nav kur dēties!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]putnupr
2008-07-05 13:35 (saite)
sparģeļi un sargeņģeļi

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?