ululate ([info]ululate) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-06-28 08:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl viens gardums karstajam laikam :)
Šitajā žarā, kad pie plīts stāvēt negribas un nekādas karbonādes māgā stumt arī lāga negribas, ļoti ātri pagatavojams un gards bez gala ir lavašs ar dažādiem pildījumiem. Rekur būs:

Vajadzīgs:
1 lavašs (kāds nu dabonams, tā lielā, plakanā, iefasētā pankūka)
2 mazas bundžiņas tunča (labāk ņemt tunci eļļā, ir viens tāds sevišķi gards, bet to es tikai pēc bundžas atpazīstu, nosaukumu nezinu)
1 bundžiņa konservētu tomātu (oriģinālajā receptē bija saulē žāvēti tomāti pieprasīti, tādus neatradu, izlīdzējos ar šiem)
olīves - kā nu patīk, es liku vienu sauju, jo man viņas ne visai.

Nu lūk, tuncim notecina lieko eļļu, tomātiem arī to sulu neizmanto. Visu sablenderē kopā - masa sanāk visai interesanta paskata, maigi rozīgi-pelēka, tāda pašķidra.

Visu masu izziež pa izklātu lavašu, pēc tam no viena gala sarullē. Ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz kādām 2 h. Ilgākais ir tieši tas gaidīšanas laiks, kamēr ievelkas - jo atvērt bundžiņas un ieslēgt blenderi prasa max 10 minūtes, satīšana vēl 5 :)

Tad ņem no l/skapja ārā, sagriež ērti paņemamos gabalos. Ēšana neiet ilgi, kumosi paši skrien mutē :)

Kad bijām šito norijuši, secinājām, ka arī ola labi piestāvētu klāt - būtu sātīgāk un varbūt drusku maigāka garša. Protams, vēl var arī zaļumus pieblenderēt klāt. Tāpat tīt var arī piem krabju vai siera salātus - iepriekš tad lavašu noziež ar piem. dzintara kausēto sieru un pa virsu uzklāj salātus, tad satin.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zurka
2006-06-28 09:16 (saite)
turpretim saldais ļoti labāk sanāk ar kondensēto pienu, žāvētām aprikozēm un plūmēm un valriekstiem

(Atbildēt uz šo)


[info]lauwa
2006-06-28 09:31 (saite)
o, palds, es kaareiz domaaju ko lai uztaisa vakarinjaas, jo pliits staaveet to4 negribas :)

(Atbildēt uz šo)


[info]antuanete
2006-06-28 10:28 (saite)
Es pēdējā laikā esmu iecienījusi lavašu pusdienām. Tā kā man nav blendera, tad tinu vai nu salātus, vai žāvētu gaļu, vai, kas pavisam garšīgi, lasi un tomātus. Ļoti labi der arī zaļumi ar kādu mērci.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ululate
2006-06-28 11:08 (saite)
pastāsti par to lasi un tomātiem - vnk sagriezti gabaliņos? pliks lasis un tomāti? viņi nekrīt ārā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-06-28 11:39 (saite)
Laša šķēlītes, un tomāti gabaliņos. Ja labi satin, tad nekrīt ārā :) Tāds biroja pusdienu variants. Žēl tikai, ka Mego vairs lasi netirgo :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ululate
2006-06-28 12:02 (saite)
un neko slapjumam nesmērē apakšā? nesanāk dikti sauss? izklausās jau ļoti labi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-06-28 12:22 (saite)
Lasis pats ir mazliet eļļains, un tomāti arī slapji. Bet var jau arī kaut ko pasmērēt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]h2o
2006-06-28 11:08 (saite)
mm, ļotlabi - būs jāizmēģina!:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ululate
2006-06-28 11:08 (saite)
obligāti pamēģini, baigi gardi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?