ululate ([info]ululate) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-06-28 08:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl viens gardums karstajam laikam :)
Šitajā žarā, kad pie plīts stāvēt negribas un nekādas karbonādes māgā stumt arī lāga negribas, ļoti ātri pagatavojams un gards bez gala ir lavašs ar dažādiem pildījumiem. Rekur būs:

Vajadzīgs:
1 lavašs (kāds nu dabonams, tā lielā, plakanā, iefasētā pankūka)
2 mazas bundžiņas tunča (labāk ņemt tunci eļļā, ir viens tāds sevišķi gards, bet to es tikai pēc bundžas atpazīstu, nosaukumu nezinu)
1 bundžiņa konservētu tomātu (oriģinālajā receptē bija saulē žāvēti tomāti pieprasīti, tādus neatradu, izlīdzējos ar šiem)
olīves - kā nu patīk, es liku vienu sauju, jo man viņas ne visai.

Nu lūk, tuncim notecina lieko eļļu, tomātiem arī to sulu neizmanto. Visu sablenderē kopā - masa sanāk visai interesanta paskata, maigi rozīgi-pelēka, tāda pašķidra.

Visu masu izziež pa izklātu lavašu, pēc tam no viena gala sarullē. Ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz kādām 2 h. Ilgākais ir tieši tas gaidīšanas laiks, kamēr ievelkas - jo atvērt bundžiņas un ieslēgt blenderi prasa max 10 minūtes, satīšana vēl 5 :)

Tad ņem no l/skapja ārā, sagriež ērti paņemamos gabalos. Ēšana neiet ilgi, kumosi paši skrien mutē :)

Kad bijām šito norijuši, secinājām, ka arī ola labi piestāvētu klāt - būtu sātīgāk un varbūt drusku maigāka garša. Protams, vēl var arī zaļumus pieblenderēt klāt. Tāpat tīt var arī piem krabju vai siera salātus - iepriekš tad lavašu noziež ar piem. dzintara kausēto sieru un pa virsu uzklāj salātus, tad satin.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]h2o
2006-06-28 11:08 (saite)
mm, ļotlabi - būs jāizmēģina!:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ululate
2006-06-28 11:08 (saite)
obligāti pamēģini, baigi gardi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?