~Kiskinja~ ([info]kiskinja) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2005-04-21 12:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Help!
Tuvojas vasara un es ljooooti gribeetu iemaaciities pagatavot tradicionaalo auksto zupu. Vai kaads zin recepti iistajai aukstajai zupai? Pagaashgad meegjinaaju gatavot, tachu nekas nesanaaca...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]piii
2005-04-21 12:53 (saite)
burciņbietes - saucas "Vasara" vai kaut kā tā
redīsi
lociņi
dilles
desa
svaigi gurķi
var likt arī vārītus kartupeļus, var nelikt
kefīrs

tā es taisu. nav ne jausmas, vai tas ir tradicionāli, vai ne, bet nu man garšo:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]maris
2005-04-21 12:56 (saite)
A etiķis, sinepes?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kiskinja
2005-04-21 13:02 (saite)
Vot es par to pashu. Zinu, ka dazhi liek klaat etikji un sinepes, bet kaados daudzumos?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maris
2005-04-21 13:06 (saite)
Nedaudz. Pēc garšas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]piii
2005-04-21 13:55 (saite)
es nelieku ne etiķi, ne sinepes. ā, nu un vēl vārītas olas, jā:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nxn
2005-04-21 13:02 (saite)
es gandriiz taapat- burcinja (man vienai puse), plus puse no iisaa gurkja, plus 1 vaariita ola un daudz zaljumi- un kefiirs, cik biezu grib!
aatri, leeti un garsjiigi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kiskinja
2005-04-21 13:15 (saite)
Ahaa, skaidrs, paldies visiem:) Kljuuda man bija, kad liku parastas vaariitas bietes, nevis marineetas:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zum
2005-04-21 13:27 (saite)
Es parasto vāīto bieti liku, kad sīcis vēl bija mazs. Tad piesviež kādas garšvielas vairāk un bija labi. Bet sevišķi laba zupa ir tad, ja ieliek vairāku veidu gaļas, piem, sasmalcinātu kūpinātu šķinķi, cīsiņus un cepeša pārpalikumus. Ja nu kaut kas tāds atrodams ledusskapī. Ek, iekārdināji :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tante
2005-04-21 13:11 (saite)
man vismiiljaak ir-
kefira paka
buricnja marinetas bietes bez kjimeneem
loki
gurkjis
dilles
vaarita ola
kaac smalki sagraizic cisinjsh
viena burka uudens (taapat taa burka bieshu jaaizskalo)
saals
cukers

riktigi visu samaisa un eed nost..) pieclitrigo katlu es viena pate varu izeest pa vakaru.:))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kiskinja
2005-04-21 13:19 (saite)
Mmm, nu gan sakaardinaajaat:))) Taatad etikji nevaig, jo tas jau ir pie bieteem:) Shonedeelj pat uztaisiishu:))) Paudiesz:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tipa75
2005-04-21 13:20 (saite)
kamēr es klabināju, tu jau iepostēji praktiski to pašu :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2005-04-21 13:24 (saite)
da shitaa ir visvienkaarshaakaa, visaatraakaa un iespeejams arii vissgarshiigaakaa auxtaa zupa prosta.:)) taapeec shitaadu daudzi razho.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Mana recepte:
[info]tipa75
2005-04-21 13:19 (saite)
Spilvas marinētās bietes 0,5l burciņa
daudz, daudz sīpolloku
kārtīgs pukšķis diļļu
svaigi, stingri gurķi, jo mazāki un kraukšķīgāki, jo labāk
cieti vārītas olas
kefīrs
ledus
Rīgā vārīts auksts ūdens vai pirktais sudrabūdens, laukos akas ūdens.

Daru tā:
Sīki sagriežu lokus, dilles, gurķus. Sagāžu lielajā katlā, pieleju klāt visu biešu burciņas saturu. Tieši pirms ēšanas pieleju ūdeni, piegāžu ledu, pieleju kefīru un katram trauciņā ielieku vēl sīki sakapātu olu.
Kad taisu katlu virākām dienām, tad tur salieku guķus, lokus,dilles un ūdeni. Pārējo nelieku katlā, bet sajaucu tieši pirms ēšanas, jo citādi atsulojas un nav tā svaiguma.
Ūdeni (ieskaitot ūdeni, kas no ledus) lieku 1:1 ar kefīru.

ņam, ņam... pašai sakārojās. Un klāt ēdu "Lāču rupmaizi" no lielā klaipa. Gaļu, kartupeļus es nelieku, jo manuprāt, tad sanāk tā zupa tāda pasmaga, bet šitajā versijā labi iet iekšā arī +25 +30 grādu karstumā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Mana recepte:
[info]anne
2005-05-30 17:14 (saite)
thnx a lot. recepte uz goda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kiskinja
2005-04-26 13:19 (saite)
Nju ko - paldies visiem, kas paliidzeeja. Pagaajushajaas briivdienaas pagatavoju - lieliski! Viss sanaca perfekti!:) Njammiii!:)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?