~Kiskinja~ ([info]kiskinja) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2005-04-21 12:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Help!
Tuvojas vasara un es ljooooti gribeetu iemaaciities pagatavot tradicionaalo auksto zupu. Vai kaads zin recepti iistajai aukstajai zupai? Pagaashgad meegjinaaju gatavot, tachu nekas nesanaaca...


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Mana recepte:
[info]tipa75
2005-04-21 13:19 (saite)
Spilvas marinētās bietes 0,5l burciņa
daudz, daudz sīpolloku
kārtīgs pukšķis diļļu
svaigi, stingri gurķi, jo mazāki un kraukšķīgāki, jo labāk
cieti vārītas olas
kefīrs
ledus
Rīgā vārīts auksts ūdens vai pirktais sudrabūdens, laukos akas ūdens.

Daru tā:
Sīki sagriežu lokus, dilles, gurķus. Sagāžu lielajā katlā, pieleju klāt visu biešu burciņas saturu. Tieši pirms ēšanas pieleju ūdeni, piegāžu ledu, pieleju kefīru un katram trauciņā ielieku vēl sīki sakapātu olu.
Kad taisu katlu virākām dienām, tad tur salieku guķus, lokus,dilles un ūdeni. Pārējo nelieku katlā, bet sajaucu tieši pirms ēšanas, jo citādi atsulojas un nav tā svaiguma.
Ūdeni (ieskaitot ūdeni, kas no ledus) lieku 1:1 ar kefīru.

ņam, ņam... pašai sakārojās. Un klāt ēdu "Lāču rupmaizi" no lielā klaipa. Gaļu, kartupeļus es nelieku, jo manuprāt, tad sanāk tā zupa tāda pasmaga, bet šitajā versijā labi iet iekšā arī +25 +30 grādu karstumā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Mana recepte:
[info]anne
2005-05-30 17:14 (saite)
thnx a lot. recepte uz goda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?