citi cilvēki no ikea sūta mēbeles, es pasūtīju siļķi.
jo es nevaru dzīvot bez labas siļķes un vienīgās divas,kas Rīgā bija dabonamas, ir nobojājušās. tā nu es biju izmisusi un pasūtiju Ikea siļķes.
Bet izskatās,ka manas lūgšanas nav uzklausītas.
ēst jau var, bet Tas nav TAS!!!
intersanti,vai ir vēl šeit kādi citi siļķatkarīgie?
nēnu,es varu,ja baigi vajag, ēst siļļki eļļā vai lielāko daļu no marinētajām, bet tā brīnišķeigā garša,kas tā kairina manas garšas kaŗpiņas ir piparu un sīpolu siļķēm skandināvu stilā.
un tādas, ibio, neviens latvietis nejēdz uzražot!!!
Bet izskatās,ka manas lūgšanas nav uzklausītas.
ēst jau var, bet Tas nav TAS!!!
intersanti,vai ir vēl šeit kādi citi siļķatkarīgie?
nēnu,es varu,ja baigi vajag, ēst siļļki eļļā vai lielāko daļu no marinētajām, bet tā brīnišķeigā garša,kas tā kairina manas garšas kaŗpiņas ir piparu un sīpolu siļķēm skandināvu stilā.
un tādas, ibio, neviens latvietis nejēdz uzražot!!!
enivej, tas man šķiet pārāk sarežģīts gājiens + es ilgojos pēc tās ideālās saldenās garšas, kuru hvz kā varētu panākt.. un nesaki cukurs :D jo tur ir vēl daudz kas cits klāt
anīss - skandināvi ir kā traki uz anīsu (bāž visās malās iekšā, pat koņčās, par to viņi degs elles ugunīs) un tas arī dod to saldeno garšu
recepti nepateikšu, to var noskatīties netos, viss pārējais paša rokās
http://www.receptes.lv/receptes/silke-s
pēc garšas atcerējos - vēl protams fenhelis arī dos tavu garšu
bet tu jau gribēji TO saldo piegaršu ;)
tāpat kā gurķus, nomazgā (siļķes iztīra no iekšām, liek žāvēties no ūdens, tad novelk ādu, izfilē asaku, sagriež gabaliņos) klāj burkās pa kārtām siļķe, kapāti sīpoli
pa to laiku vārās marināde - cukurs (sāls jau pašā siļķē, no mucas) pipari un tavā gadījumā tas anīss, fenhelis vai kas, kāda lauru lapa, beigās kad viss savārījies krietni, ņem no uguns un piegāž etiķi
es kanēli neesmu licis, bet ticu ka varētu iet kanēļa standziņa
kad marināde atdzisusi, lej virsū burkās guldītai siļķei un atstāj vēsā vietā uz nakti vai ilgāk - tad zvejo laukā un ēd
lielākā ķēpa ir ar ķidāšanu - bet to var kādam izveicīgam vīrišķim uzticēt
šī ir tā daļa,kas mani dzen šausmās!
jeibogu,es esmu izmēģinājusi visas iespējamās siļķes.
dažas var noēst, dažas tādas,ka pa taisno podā jālaiž peldēt...
man atkal vajag to salduma , piparu un sīpolu garšu...