rūsganais sprakšķis

citi cilvēki no ikea sūta mēbeles, es pasūtīju siļķi.

rūsganais sprakšķis

citi cilvēki no ikea sūta mēbeles, es pasūtīju siļķi.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
jo es nevaru dzīvot bez labas siļķes un vienīgās divas,kas Rīgā bija dabonamas, ir nobojājušās. tā nu es biju izmisusi un pasūtiju Ikea siļķes.
Bet izskatās,ka manas lūgšanas nav uzklausītas.
ēst jau var, bet Tas nav TAS!!!

intersanti,vai ir vēl šeit kādi citi siļķatkarīgie?
nēnu,es varu,ja baigi vajag, ēst siļļki eļļā vai lielāko daļu no marinētajām, bet tā brīnišķeigā garša,kas tā kairina manas garšas kaŗpiņas ir piparu un sīpolu siļķēm skandināvu stilā.
un tādas, ibio, neviens latvietis nejēdz uzražot!!!
  • bet tur tak tikai sālītas pārdod jeb es maldos?
    enivej, tas man šķiet pārāk sarežģīts gājiens + es ilgojos pēc tās ideālās saldenās garšas, kuru hvz kā varētu panākt.. un nesaki cukurs :D jo tur ir vēl daudz kas cits klāt
    • nu vispār jau marinē tieši tās pašas mazsālītās, jo savādāk viņas mucās nekādi nevar dabūt uz latviju

      anīss - skandināvi ir kā traki uz anīsu (bāž visās malās iekšā, pat koņčās, par to viņi degs elles ugunīs) un tas arī dod to saldeno garšu

      recepti nepateikšu, to var noskatīties netos, viss pārējais paša rokās
      • lūk, es taču teicu
        http://www.receptes.lv/receptes/silke-skandinavu-gaume/

        pēc garšas atcerējos - vēl protams fenhelis arī dos tavu garšu
        • nēnē, tas galīgi nebūs tas, drīzāk kas šāds http://www.food.com/recipe/inlagd-sill-scandinavian-pickled-herring-225499
          • šitā ir latviešu parastā marināde, mēs gan viņu uzvāram un tad dzesējam

            bet tu jau gribēji TO saldo piegaršu ;)
            • nez, es tiešām neko nesaprotu no siļķu marinēšanas, man ar viņām tākā pilsētas bērniem,ka pienu ražo veikalā
              • nav sarežģītāk par gurķiem

                tāpat kā gurķus, nomazgā (siļķes iztīra no iekšām, liek žāvēties no ūdens, tad novelk ādu, izfilē asaku, sagriež gabaliņos) klāj burkās pa kārtām siļķe, kapāti sīpoli

                pa to laiku vārās marināde - cukurs (sāls jau pašā siļķē, no mucas) pipari un tavā gadījumā tas anīss, fenhelis vai kas, kāda lauru lapa, beigās kad viss savārījies krietni, ņem no uguns un piegāž etiķi

                es kanēli neesmu licis, bet ticu ka varētu iet kanēļa standziņa

                kad marināde atdzisusi, lej virsū burkās guldītai siļķei un atstāj vēsā vietā uz nakti vai ilgāk - tad zvejo laukā un ēd
                • tu jau vari taisīt vairākas marinādes - tas ir vienu vārījumu pamatam un tad pa mazām burciņām piemet vienai šo otrai to, kamēr atrodi savu garšu

                  lielākā ķēpa ir ar ķidāšanu - bet to var kādam izveicīgam vīrišķim uzticēt
                  • redz man ir nelāgs ieradums mājsaimniecībā ieviest tikai vienu vīršķi, un šis konkrētais NAV izveicīgs virtuves darbos....
                    • kad ar krāsns kruķi iekruķē tad jau iet pat visai neizveicīgi ;) tik to biguli tādu praktiskāku vajag iegādāties, kas pats rokā ērti guļās, savādāk tulznas vēl uzdzīs ;)
                • siļķes iztīra no iekšām, liek žāvēties no ūdens, tad novelk ādu, izfilē asaku, sagriež gabaliņos)
                  šī ir tā daļa,kas mani dzen šausmās!
Powered by Sviesta Ciba