10:49 pm - Kvartets Nr 2 - Izpriecas Nr 3 - atskaite no izklaidētāja
tiem, kuri mani nepazīst tik ļoti labi kā daži labi citi, jau laicīgi ir jāzin, ka man piemīt daži netikumi - es smēķēju, man garšo alus un man ļoti patīk gatavot ēst..:) es varu iztikt bez ēšanas, ja vien man ļauj izcūkot visadažādākos produktus visdažādakajās variācijās un, ja mani laicīgi neapstādina, tad es varu sataisīt baisu lērumu visdažādākā ēdamā - tik baisu, ka normālam vidusmēra izrijējam ieraugot visu to kvantumu apetīte uzreiz naproč pazūd, jo katrs normāls izēdājs zina, ka kunģim ir limitēta ietilpība....
ēsttaisīšana priekš manis ļična ir izklaide, jo ēst man patiešām nepatīk tik ļoti, kā taisīt ēst, bet tā kā arī man dažreiz ir jāēd, tad es jebkurā situācijā taisu tikai to, kas garšo man pašai un man pilnīgs pofigs par to, kas garšo citiem..:)
tā nu vakar es tā palēnām sāku riktēties uz šodienas ēsttaisīšanu, visu laiku sev atgādinot - tante neaizraujies un pacenties ierobežot savas virtuviskās āxtības... kopsummā visa tā, ko jūs tur turpmāk redzēsiet, pagatavošana ir atņēmusi apmēram 6 stundas manas dzīves laika, no kurām es nenožēloju nevienu sekundi...:)
šodien, kaut arī es zināju diezgan precīzu savu štata izrijēju ierašanās laiku un, vispār, pa virtuves logu redzēju kā viņi tur tai āra auxtumā sarāvušies tuntulējas uz manas mājas stūri, man tik un tā visu laiku iekšās mutuļoja domas kas nu būs, kas nu būs, kas to visu apēdīs.., jo es labi apzinājos, ka to visu apēst nemaz tik viegli nevar..
kad dārgie viesi zvanīja pie manām duravām, es no pilnīgi saprotamiem satraukumiem uzņēmu Tik strauju rixi, ka sapinos savos brunčos un diezgan pamatīgi nokritu, diezgan pamatīgi sasitos un tāda kliba un sāpēs savaikšķītu ģīmi tad arī vēru vaļā duravas, lai dārgajiem viesiem rastos iespēja uzzināt kādas šausmas šos šodien gaida....
kad dārgie viesi ienāca istabā uz brīdi mājās iestājās klusums, jo ieraudzījuši niecīgās uzkodas viņi centās tā ātri un man nemanānmi izprast vai tad tas būs viss?...
uz viņu ierašanās brīdi galds izskatījās apmēram tā -
domāju, ka par citronapelsīnolīvplati sīkākus paskaidrojumus na vjāsniedz, tos produktus tāpat visi atpazīst...
sīkākus paskaidrojumus noteikti prasa plate Jūras meita -
pa malām tālo austrumu gaumē marinētu garneļu karbonādes - karaliskās vai tīģergarneles (svaigas) pa muguras daļu pārgriež, ar gaļas āmuriņu viegli izklapē no abām pusēm un liek marinādē medus/sausais baltais vīns/malti melnie pipari/kapāts ķiploks/sojas mērce uz stundu-divām, pēc tam apmērc sakultā olā, apvārta rīvmaizē un cep no ab`ma pusēm, kamēr aste paliek smuki sarkanbrūna..:)
vārītas karaliskās garneles ieceptas ar olīvu ir stipri vienkāršākas - garneles labāk ņemt jau vārītas un notīrītas, tās caurdur ar iesmiņu cenšoties pa vidam garneles līkumā ieriktēt melno olīvu, kura uzmaukta uz tā paša iesmiņa - apmērc olā, viegli panē un cep, kamēr panējums kļuvis zeltains....
pa vidu platei divi aspiki - siļķe vīna/medus aspikā un anšovs tai pašā vīna/medus aspikā - aspiku gatavo gauži vienkārši - sausajā baltvīnā izkausē medu, izšķīdina sāli un nedaudz maltu balto piparu, var pievienot nedaudz maltas kreicnagliņas, var arī nepievienot - kamēr šis savārījums vēl karsts, to sajauc ar uzbriedinātu želatīnu un lej trauciņos, kuros jau laicīgi sagatavots viss tas, ko paredzēts aspikot...
nākamais redzamais šai komplektā ir fingerplate "Šlesera pirksts" -
tai platē ir divi fingerfūdi - krabja miesa vistā - krabja gaļas masa vistas filejas veltnītī, kurš panēts un apcepts un vistas miesa krabī - žāvētas vistas krūtiņas masa ietīta krabju nūjiņā..:)
vēl tur ir bumbuļplate "Bolās, kā tūrists vecrīgā" -
galvenās vērtības pikantais Rafaello, kura recepti varat atrast iekš receptes.lv ar šo pašu nosaukumu, kur es to pirms dažiem gadiem ievietoju un vistas siers sezamā - lai to dabūtu gatavu, vajag izvēlēties pikantāku sieru - šajā gadījumā siers ar koriandru, to sablenderēt kopā ar žāvētu vistas krūtiņu attiecībās 1:1 un ļoti nedaudz majonēzes, kā saistvielu, savīļāt tik lielas bumbiņas cik grib un apvārtīt tās sezama sēkliņās - abus bumbuļus ieteicams pirms pasniegšanas galdā 2 stundas noturēt ledusskapī..:)
tā kā iepriekšējā izēšanās reizē pie vilibaldis es savējos jau brīdināju, ka piedāvāšu tiem dažus kokteiļus pēc manas izvēles, tad viņi, ieraudzījuši to bardaku uz galda, uzreiz pieprasīja dzert...
un dabūja kokteili Zaļais samts -
75 ml ananāsu sulas, 75 ml apelsīnu sulas, 75 ml šnabja (vodka), 10 ml Curacao Bleu sīrupa, 1 bāra karote pūdercukura, ledus pēc patikas - šeikēt pa porcijām - dotais sastāvdaļu daudzums iz tām milzu glāzēm, no kurām es dzirdīju savus viesus - parasta izmēra glāzēm pamatšķidrumus lieto 50 ml apmērā....
tā notiek kārtējās porcijas izliešana no šeikera -
kamēr šeikējas atlikušās porcijas, dārgie viesi var skatītes pa manas virtuves logu uz āra ainavu -
tie, kurus neinteresē plenērskati, var samērīties augumiem -
visgrūtāk iet tiem, kuri gaidot savu kokteili, cenšas izdomāt no kura gala sākt ēšanu -
kad visi dabūjuši savus kokteiļus, es arī beidzot tieku pie sava dzerekļa -
tā kā ēdmaņas man tādas neikdienišķākas, tad arī maizi es neatļāvos pirkt veikalā, bet sacepu pati tādas nelielas bulačkas -
400 gr miltu, 50 gr eļļas, viena paciņa ātrišķīstošā rauga, pustējkarote malta koriandra - visu sajaukt kopā, tā lai eļļa pilnīgi saaug ar miltiem - bez kunkuļiem, 3/4 glāzē silta ūdens izšķīdina 1 līdzenu tējkaroti sāls un 1 līdzenu ēdamakaroti medus, to lej klāt miltu maisījumam un minūtes 5 sirsnīgi mīca mīklu, kamēr tā kļūst pilnīgi elastīga, saveļ bumbulī, apklāj ar dvieli un liek siltā vietā rūgt uz 2 stundām... pēc divām stundām ieklāj cepamplātī cepampapīru, no mīklas bumbuļa plēš nost nelielus gabaliņus, kurus ar eļļā kārtīgi sacūkotām rokām (pirms katra bumbuļa rokas jācūko!) savīļā bumbiņās...bumbiņas liek uz plāts, ievērojot attālumus - mīkla vēlreiz rūgs un pletīsies, katru bumbuli padziļi krusteniski iegriež ar šķērēm, katrā iegriezumā ieliekot 2 (ne vairāk!!!) anīsa sēkliņas, apklāj ar dvieli un atstāj rūgt vēl uz vienu stundu... cepešplīti iesilda līdz 200 grādiem, ieliek apakšā bļodiņu ar ūdeni un liek maizītes cepties - cep 15-20 minūtes, kamēr maizītes glīti apzeltojas, izņem ārā no pīts, apklāj ar dvieli unļauj dabiski atdzist uz tās pašas plāts...
šīs maizītes lieliski garšo kopā ar zupu Godmaņa smaids -
zupas pamats ir itāļu Zuppa di aglio con formaggio - ķiploku zupa ar sieru, no manis klāt ir krabju gaļa...
padaudz ķiplokus (četrām porcijām viena vesela paliela galviņa) nomizo, sagriež plāksnītēs un liek katliņā, uzlej virsū 100 ml piena un vāra uz vidējas uguns, kamēr piens novārās uz pusi, pieliek klāt 200 gr sasmalcinātu krabju gaļu un ļauj vēlreiz uzmest burbuli, tad visu sablenderē, pielej klāt 500 ml ūdens, kad atkal sāk vārīties, pielej klāt 300 ml piena, kad atkala sāk vārīties pieliek klāt sieru - var izmantot mūsu pašu Dzintara kausēto - kad siers izkusis, pieliek pēc vajadzības sāli, nedaudz maltus melnos piparus un kapātus pētersīļa zaļumus... vajadzības gadījumā sabiezina ar pienā izšķīdinātu kukurūzas vai kartupeļu cieti - 2 tējkarotes cietes uz 50 ml piena....
pasniedzot pārkaisa ar kapātiem pētersīļu zaļumiem....
tā izskatās pilns un absolūti pareizs zupas ēšanas komplekts - zupa, maize, kokteilis -
tā kā solītais pamatēdiens vēl jāgaida, es piedāvāju viesiem izklaidēties -
tā ir manas bērnības grāmatiņa ar 100 mīklām - dažas atminēt bija viegli, dažas grūti, par dažu labu atminējumu nāca smiekli..
minot mīklas, glāzes iztukšojās un viesi pasūtīja Mojito -
Mojito recepti pavisam mierīgi var atrast ar google palīdzību..:)
tad pienāca ilgi gaidītais brīdis pamatēdiens Oligarhs uz zirņa tapa gatavs -
te var redzēt, kas tai Oligarhā ir iekšā -
tātad, viss ir vienkārši - ar vistu pildīts kalmārs..:)
3 burkānus nomizo, vienu sagriež kubiņos un liek bļodā, 3-4 ķiploka daiviņas sagriež parupjos gabalos un liek turpat, 2 vistas filejas (4 porcijām) sagriež kā grib un liek turpat, apsāla, appiparo, samaisa un ļauj pastāvēt 15 minūtes...
traukā, kurā vārīsies kalmāri ieliek pārējos burkānus, sagrieztus palielos gabalos, 2-3 zariņus dilles, 2-3 zaļos lokus, kalmāru liemeņus piestūķē ar brukānu/vistas filejas maisījumu, galus aizsprauž ar iesmiņiem, un liek tos kalmārus virsū burkāniem, pāri pārlej (4 porcijām) 300 ml apelsīnu sulas un 300 ml sausa baltvīna, liek uz vidējas uguns un sutina zem vāka 20 minūtes, pēc tam pievieno vienu paciņu saldētus zaļos zirnīšus un turpina sutināt vēl 30 minūtes.... sāli ieteicams likt tikai un vienīgi pildījumā un arī tur ne pārāk daudz..:)
tā notiek oligarhu iznīcināšana saviesīgu sarunu pavadībā -
kad Oligarhs ir daudz maz noēsts, atliek vien lūkoties uz galda anturāžu -
naivi cerot, ka saimniece dos arī kādu desertu...
desertu viesi dabūja...
deserts saucas Gaismas pils -
desertam izmantotas divu itāļu desertu Zuccotto un Zuppa inglesiasa apvienojums samazinātās proporcijās...
ja ir interese par deserta recepti, tad es to vēlāk kaut kad uzraxtīšu, jo nupat jau jūtos piekususi raxtīt - baisi gara penetere man tāpat jau te sanāk...
kā jau es sākumā teicu, man nedrīxt ļaut tuvoties ķēķim, jo tad es tā pavisam nemanāmi aizraujos ar ēsttaisīšanu - šajā sakarā arī deserti man uztaisījās divi un, pēc konsultācijas ar dārgajiem viesiem, mēs nolēmām šo manu expromtu nosaukt par Alberts Kviesis -
tā kā es patiešām esmu jau piekususi visu šito apraxtīt, tad arī šī deserta recepti es iesniegšu kādreiz vēlķa, ja būs tāda interese...
viss...
es piekusu...
un man visu šito raxtot nav pat laika iedzert kokteili..:(((
p.s. to, ko dārgie viesi neapēda - es tā arī nesapratu - negribēja vai nespēja - es viņiem iedevu līdzi burciņās.....
Fōnā uz datōra ļoti tematiski atvērta ciba! (y)
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 12:40 am |
---|
| | | (Link) |
|
nu bet šitamās takš bija Cibas pusdienas, nevis kaut kāda cita bportāla..:)
| From: | str |
Date: | January 30th, 2012 - 09:15 am |
---|
| | | (Link) |
|
cik saprotu- dalībnieki uz mājām ripinājās?
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 09:21 am |
---|
| | | (Link) |
|
nav ne jausmas - tas viņiem jāprasa..:)
| From: | str |
Date: | January 30th, 2012 - 09:39 am |
---|
| | | (Link) |
|
bet man jau receptes tiem saldajiem intresēja:)
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 09:44 am |
---|
| | | (Link) |
|
pēc kāda nezināmi ilgāka brītiņa pievienošu - man te baisi daudz netīru trauku un māja kā bardax, cenšos saņemties to visu nokopt kaut kādi..:(
| From: | _re_ |
Date: | January 30th, 2012 - 09:58 am |
---|
| | | (Link) |
|
acīmredzot ilgs un grūts tas ceļš ir bijis, vēl neviens nav devis kaut burtu, hh
From: | dute |
Date: | January 30th, 2012 - 09:33 am |
---|
| | | (Link) |
|
are you frekin kidding me? šitais taču izskatās pēc vecmāmiņas pavārgrāmatas dzīvē, viens pret viens, PILNĀ APJOMĀ. iešu iedzert validolu
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 09:36 am |
---|
| | | (Link) |
|
nu, vispār, es šobrīd esmu trīskārša vecmāmiņa..:) drīz būšu četrkārša..:)
From: | dute |
Date: | January 30th, 2012 - 09:40 am |
---|
| | | (Link) |
|
jā, bet tas taču nedod tiesības uz šitādām izvirtībām.
(nē, nu laikam jau dod.)
es atvainojos, sen neesmu redzējusi tik daudz interesanta un grūti pagatavojama (nū, maniem standartiem) ēdiena vienkopus, sirds netur
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 09:43 am |
---|
| | | (Link) |
|
nevienā ēdienā šeit patiešām nav nekā grūta - visi ir ļoti vienkārši pagatavojami..:)
izņēmums varētu būt Gaismas pils, jo desertus es praktiski negatavoju, bet šo kombināciju ļoti gribējās izmēģināt, tad nu saņēmos un noriskēju..:)
From: | dute |
Date: | January 30th, 2012 - 09:54 am |
---|
| | | (Link) |
|
es jau zināju, ka Tu teiksi, ka nav grūti :)
ir, ir, ņemšanās daudz, es tak redzu
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 09:56 am |
---|
| | | (Link) |
|
nu, te jāņem vērā, ka uzkodas - it īpaši auxtās - ir mana vislielākā vājība..:)
reiz kaut kādu savu tusiņu taisīju tikai no auxtajām uzkodām un, ja pareizi atceros, visi viesi nedaudz pārēdās..:)
ģikij večer plavno perešol v prazračnoe utro - turpinam ēst, paldies par brokast kastīti :)
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 10:06 am |
---|
| | | (Link) |
|
es ceru ka jūs visi normāli tikāt līdz mājām un neviens neaizmiga kādā kupenā..:)
nu man te pašai arī brokastis vakardienas atskaņās, pluss vēl tas baisais trauku kvantums jānokopj....
man jau pāris soļi no vilciena, par pārējiem gan nezinu... :D
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 11:03 am |
---|
| | | (Link) |
|
tā kā pārējie vēl nedod nekādas savas dzīvības pazīmes, es drīz sākšu uztraukties....
taisīt sev paniku es māku tikpat labi un daudz, kā taisīt ēst...
:DDD viņiem ir attaisnojoši iemesli šodien justies slābaniem
| From: | tati |
Date: | January 30th, 2012 - 12:16 pm |
---|
| | | (Link) |
|
man šķiet, ka šodien vienīgais slābanais ir Emmmīls ;]
Abet laimīgi tiku uz mājām.
Šorīt brokastīs pat garneles īsti nevarēju iedabūt iekšā. Un, pirms kādas stundas apēdu pirmo ēdamgabalu ;]
Esmu joprojām pilna!
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 12:20 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tev vajag trennēties ēšanā..:))))
| From: | tati |
Date: | January 30th, 2012 - 12:21 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nevaig gan! Kur tad es tās lielās krūtis un dibenu likšu?! Man tagad 2 nedēļas rasslabons kuņģim būs no šitās ēšanas ;]
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 12:24 pm |
---|
| | | (Link) |
|
dibenu labāk kāda pusieša klēpī, krūtis var mierīgi tā paša puisieša rokām uzticēt..:))
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 12:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ō, tu arī dzīvs?..:)))
galva ņe bo-bo?..:)
Par laimi man paģirās galva nesāp. Bet kaut kā drusku grūti gan ir.
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 01:27 pm |
---|
| | | (Link) |
|
:DDDD
nu bet tu jau arī jauci vakar uz nebēdu.:)
man pēc tādām jaukšanām galva nedēļu sāpētu..:)
Nē, nu kokteiļi jau vien bija; nekādi ali vīni klāt tur tak nestāvēja?
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 01:43 pm |
---|
| | | (Link) |
|
:DDDDDD
nu jā - kalvadoss un upeņu-jāņogu vīns neskaitās nemaz..:))))))
Nu, tādos niecīgos kvantumos!
Õ, bet tie bija jāpiemin!
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 01:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu zin, pēc tiem dubultajiem kokteiļiem tie niecīgie kvantumi mani personīgi būtu noveduši līdz bezfilmai..:)
Bezfilmu es pataupīju mājām :)
Baumas par manu nāvi ir nedaudz pārspīlētas!
kurš ta te nāvi pieminēja? tik vien kā neticams vieglums kāju apvidū
Nu, tante bažījās, tad nu es arī Marku Tvenu nocitēju ;)
to ka citāts pamanīju, tik uzreizi neattapu no kurienes aizgūts:)
| From: | up |
Date: | January 30th, 2012 - 10:00 am |
---|
| | | (Link) |
|
tas saucās: kad majās nekā nav, ņemam no ledusskapja kalmāru un tīģergarneles...
OMG. es to visu gribu pagaršot (izņemot oligarhu un zaļo kokteili), bet pie noteikuma, ka man tas nav jātaisa pašai. man drausmīgi patīk šitādi kreizī fingerfūdi.
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 10:07 am |
---|
| | | (Link) |
|
:DDDDDD
nav nekā vienkāršāka!..:)
vajag iedraudzēties ar mani...;))))
| From: | up |
Date: | January 30th, 2012 - 10:08 am |
---|
| | | (Link) |
|
tevi var izsaukt arī uz mājām? :D
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 10:11 am |
---|
| | | (Link) |
|
ja pareizi atceros, tu tāpat kā es dzīvo ne gluži rīgā - baiss līkums man sanāktu pie tevis trenkties..:)
| From: | up |
Date: | January 30th, 2012 - 10:14 am |
---|
| | | (Link) |
|
tā'pat kā man pie tevis :D varbūt ar kurjera starpniecību? :DDD
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 10:19 am |
---|
| | | (Link) |
|
cik man zināms, visi kurjeri arī mīl paēst...;))))
| From: | up |
Date: | January 30th, 2012 - 10:19 am |
---|
| | | (Link) |
|
nu jā, un ja tu viņu pabarosi pirms izbraukšanas - viņš pa ceļam aizmigs :D
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 10:28 am |
---|
| | | (Link) |
|
nu bet tā takš ir, ka no pārēšanās nāk miegs...;)
| From: | up |
Date: | January 30th, 2012 - 10:15 am |
---|
| | | (Link) |
|
sliktākā gadījumā, zdrukāšu receptes un likšu mammai atstrādāt tos bezgalīgi daudzos tiramisu. ko esmu viņai taisījusi un vedusi :D
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 10:19 am |
---|
| | | (Link) |
|
tak pati sataisi - patiešām nav sarežģīti..:)
| From: | up |
Date: | January 30th, 2012 - 10:20 am |
---|
| | | (Link) |
|
es saprotu, bet laikietilpīgi.
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 10:27 am |
---|
| | | (Link) |
|
nemaz arī nav laikietilpīgi - aktīvā taisīšana uz katru uzkodu ir maximums 15-20 minūtes..:)
bumbuļi vispār ir ātri taisāmi - katram veidam 5 minūtes..:)
| From: | nova |
Date: | January 31st, 2012 - 03:33 pm |
---|
| | | (Link) |
|
netici viņai. šitā
tante man centās iegalvot, ka arī mājas pelmeņu taisīšana aizņem 15 min. aha, kā tad. nē, nu pelmeņi, protams, sanača garšīgi, jo galu galā zini, kas tajos iekšā, bet šo procesu atkārtot nesaņēmos:p
| From: | tante |
Date: | January 31st, 2012 - 03:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tu Sibirījā neesi bijusi - tur tās sibīrieties to ko es 15 minūtes lipinu salipina pusminūtē..:)
treniņa vaina..:)
| From: | milda |
Date: | January 30th, 2012 - 10:05 am |
---|
| | | (Link) |
|
ārprāc, šito darbu. viens uztaisīt, bet galvenais jau sadomāt un visu šito sapirkt.
man baigi interesētu tā gaismas pils recepte.
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 10:08 am |
---|
| | | (Link) |
|
sadomāt šito nav nekādu problēmu - problēma ir neuztaisīt VISU, kas sadomājas..:)
būs pēc kāda ilgāka brīža - man te māja pēc vakardienas sakopties prasās...:)
| From: | milda |
Date: | January 30th, 2012 - 10:20 am |
---|
| | | (Link) |
|
nezin, nezin, man bez rosola vulgaris nekas cits prātā nenāk. :))
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 10:30 am |
---|
| | | (Link) |
|
oj, davai nevajag par salātiem tagad...
a to man ir palikusi pāri žāvētās vistas krūtiņa un man jau rādās vīzijas par pupiņu salātiem ar to krūti, par ābolu salātiem ar to krūti un ja es padošos tām vīzijām, tad gan jau ka vēl arī citādākas vīzijas uzradīsies..:(
a man te daži citi produkti steidzamāk jānoēž..:(
| From: | milda |
Date: | January 30th, 2012 - 10:58 am |
---|
| | | (Link) |
|
Tu esi kā tai dziesmā par krustmāti Agati no Pifa :)
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 11:03 am |
---|
| | | (Link) |
|
to dziesmu nezinu, bet grāmatiņa par Pifu man bērnībā ļoti patika..:)
| From: | milda |
Date: | January 30th, 2012 - 11:12 am |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 11:25 am |
---|
| | | (Link) |
|
tagad zinu..:)
strādīga gan es nemaz neesmu - slinkošana man ir vismīļākā nodarbošanās uzreiz pēc ķēķa aktivitātēmm..:)
Viegli iekšējo drebulīgs, bet augšāmcēlies, redzu, ka bildes salikusi jau pati
tante, pasākuma norisi citi jau arī aprakstīja, tamdēļ tik vien kā teikšu: bija fantastiska ēšana.
No uzkodām gribētu papildus speciāli pieminēt ar labu vārdu abējādos bumbuļus — paliekošs aistētisks baudījums.
Zupa man likās ideāla, nejutu tur īpaši to sāli, ko pieminēja
vilibaldis, bet jutu ķiplokus un visu pārējo, ko vajadzēja.
Kalmārs pildītais bija pats par sevi lielisks, tik vien jāpiekrīt, ka dārzeņi gan tiešām bija acīmredzot stipri par daudz sāli sasūkušies no kalmāra — tur prasījās kādu pavisam citu garšu klāt.
Uz desertiem bija jau drusku grūti reaģēt, ņemot vērā kokteiļus un vispārējo relaksējošo atmosfairu — bija labi.
Ojā, un speciāls bonuss par dzeramajiem: gan par koktēļiem, gan par mājas vīnu un mājas kalvadosu, visi bija lieliski!
| From: | mufs |
Date: | January 30th, 2012 - 03:25 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es te kā nejaušs garāmstaigātājs,kas darba laikā nāk pasiekaloties teikšu - man kā tādai nabagmājas komendantei sacēlās visi mati gaisā, puse nosirmoja un es sapratu,ka nekad vairs nesaukšu nevienu ciemos un nemēģināšu apgalvot,ka man ir saservēts vakariņu galds.
tante - Tu esi monstrs vislabākajā šī vārda nozīmē.
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 06:23 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ne nu monstrs, ne kā - vienkārši drusku vājprātīga ķēkša..:)
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 06:24 pm |
---|
| | | (Link) |
|
no ēsttaisīšanas viedokļa - jā..:)
bet lai to visu apēstu, četri izrijēji ir drusku nepietiekoši..:)
ja tā rituāla daļa sagādā problēmas, tad droši vari mani aicināt jebkurā nedēļas dienā - izlīdzēšu
| From: | tante |
Date: | January 30th, 2012 - 08:23 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tu nezini ar ko tu riskē..:)
ir baisi daudz ēdienu, kurus nevar uztaisīt tikai vienam... kad es vēl rīgā dzīvoju, tad tā nebija problēma - tur tautas vairāk apgrozās un vienmēr varēja dabūt kādu(s), kas bija gatavi uz sitiena trenkties uz Teika... tagad es dzīvoju Olainē, kas nozīmē transportēšanās ierobežojumus sabtransa grafika robežās, bet ar mani ir tā, ka ja es saucu uz pārpalikumu likvidēšanu, tad jāierodas ir gandrīz vai tūlīt pat - kādas pusstundas robežās, jo parasti tikai gatavojot es apķeros, ka atkal par daudz sanāx..:)
| From: | tati |
Date: | January 31st, 2012 - 10:55 am |
---|
| | | (Link) |
|
Es pilnīgi piekrītu Emmmīlam, ka visa te tik daudz (bildes i apraksti), ka aš negribās atsevišku post-u taisīt. Tad nu es tepatās maliņā ;]
Starteris bija tik daudz, ka manis pēc tas varēja saukties arī starteris, zakuska plus asnavnoje. Visgaršīgākie bija tie "pirkstiņi", kuri bija panēti vistas fileji un iekš tām filejām - krabji. Siļķu aspikas mājās vakar vakarā izgaršoju - garšoja tās, kas ar paratso siļķi un sīpolu.
Zuppe. (man jau tas bija nopietns pamatēdiens) Bija garšīga, sātīga. Protams, ka par sāļu, bet tas jau tika minēts. Maizīte ar sviestu pie zuppes - fantastiski!
Pamatēdiens (es jau biji pamatīgi piepamatojusies pirms pamata) bija ņam - kalmārs ar vistu un burkāniem. Maigs kalmāriņš, arī sātīgs. Zirnīšu un burkānu piedeva - par sāļu, bet tas jau bij apspriests.
Saldie bija divi. Tā gaismas pils man garšoja mazāk, jo tas pildījums man likās jokains, abet tas iespējams tāpēc, ka es jau biju pieēdusies un pie-sadzērusies. Tas otrais "kviešu" patikās labāk, jo nebija tik salds. Un kanēlis - tas ir forši!
No alkhõla man vislabāk garšoja mājas vīns jāņogu-ābolu. Un bonus punkts par to, ka nelika dzert koktēļus ar jēlo olu.
Izklaide bija ne tikai mīklu minēšana, bet arī herbal-grāmatiņa.
Būtībā pat nevis herbal, bet religious!
Un jā, paštaisītā maize arī bija topā!
| From: | nova |
Date: | January 31st, 2012 - 03:31 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nudien, atceroties priekšvārdu, ka "nekur neiešu, ņemšu to, kas ledusskapī", rodas jautājums par ledusskapja izmēriem un saturu. ārkārtīgi interesants galds:)
| From: | tante |
Date: | January 31st, 2012 - 03:52 pm |
---|
| | | (Link) |
|
divmetrīgs trīskamernieks ar milzīgu saldētavu..:))
bieži vien es pati nezinu, kas man tai leskapī ir un tad veicu revīziju, kuras laikā atklājas visādi garšīgi brīnumi..:)