padomju laiks attēlos
sine ira et studio
Replying To 
27th-Oct-2012 10:21 pm - laika_biedrs
Anonymous
Jauks atmiņu staasts no riidzinieka - skolnieka, ikdienu ar noslieci uz kino - protams labaa noziimee!
80-to gadu viduu es arii biju Riigas kino teaatru apmekleetaajs. Protams apmekleeju jau piemineeto, Mezza parku, karusellus, zoo daarzu, kur uzsaaku fotografeet.

Toreiz kinoteaatri prieceeja ar savu plassumu, liela izmeera uzgaidaamajaam telpaam. Piemeeram kinoteaatrī "Pionieris" bija divi staavi ar uzgaidaamajaam telpaam. Pirmajaa staavaa bija bilzzu izstaades telpa ar lieliem logiem un nelielaa baseinaa vareeja veerot dekoratiivaas karuusas. Otrajaa staavaa vareeja baudiit sulu vai piena kokteili un protams tur bija dazzaadi maksas speellu _automaati_.

Pārdaugavā bija kinoteātris "Liesma". Tagad tur mājo Jehovas liecinieki.
Uz kino "Liesmu" mūs sistemātiski organizēja skola, kur tika rādītas tematiskas mākslas filma, bet sākumā bija jāklausās arī kādu vieslekciju.
Bija arī tādas filmas, kuru laikā dažas klases biedrenes pat raudāja.

Es arii neilgu laiku apmekleeju skoleenu filmu studiju _Spektrs_, kuru vadiija Imants Bunksss. Man ir pat saglabaajusies pierakstu klade ar nodarbiibu pierakstiem un pirmo filmas scenaariju, kuru gan nerealizēju. Izlasotsso scenaariju tagad, peec aptuveni 24 gadiem, sskkiet, ka tas nav sklikts un vareetu peec aa realizeet aktieru iisfilmu.

Bija arii lauku ciemu kinoteaatri ar nelielu skatiitāju vietu skaitu. Taads bija arii Carnikavaa, kultuuras namaa. Tur seans maksaaja 20 kapeikas, bet sveetdienās bija multfilmu seansi par 5 kapeikaam.Sskkiet, ka Carnikavaa filmas raadiija ar 16 mm kino projektoru.
Reply Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.
This page was loaded May 4th 2024, 7:48 am GMT.